Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Huishoudboekje
Geplaatst op 26 oktober 2015 om 10:51 door LouiseH

Het wordt tijd dat ik een huishoudboekje bij ga houden , ik heb tot nu toe nogal aangeklungeld met alles geschreven op papier. Maar het lijkt me zo handig als bv veranderde bedragen automatisch door een systeempje worden doorgevoerd in het geheel.
Ik wil dat het liefst doen op m'n Mac, niet op iPad.
Excel heb ik alleen versie 2007 voor Windows en moet bekennen dat ik daar niet veel van snap.
Bestaat er iets simpelers en dan voor Mac? Gratis zou leuk zijn.

7 reacties
MaritaA zegt:

http://www.consumentenbond.nl/budgetteren/extra/digitale-huishoudboekjes/
en
http://www.bankingtools.nl/landingpages/apple-huishoudboekje
Er is er wel een voor iPad €1,99

ps. nergens ervaring mee.
Website van het NIBUD?

26 oktober 2015 om 11:34.
LouiseH zegt:

Die tweede is een online hh boekje, ik wil het graag offline doen, was vergeten te erbij te vertellen. En dan voor de gewone computer (in dit geval Mac), niet voor iPad.
Zal kijken bij de consumentenbond tips en hoop dat iemand al ervaring heeft met zoiets als ik bedoel.
Vooralsnog zeer bedankt Marita!
Moet nu weg, ben pas eind van de middag terug.

26 oktober 2015 om 11:50.
Miax zegt:

Er is hiereen online workshop te volgen van iCreate om een huishoudboekje te maken in numbers, als het goed is heb je die ook op je Mac. Het is wel een workshop uit 2010, maar het principe zal denk ik wel hetzelfde zijn.

Succes

26 oktober 2015 om 12:22.
LouiseH zegt:

Ja, ik heb Numbers Mia en ik ga eens kijken of ik daar mee uit de voeten kan, bedankt!

27 oktober 2015 om 00:08.
KOOS1938 zegt:

Pounamu,
Zelf heb ik al jaren een Excell bestandje voor m'n bankuitgaven, die de kolommen automatisch optelt en ook links/rechts controleert. Zoiets kan natuurlijk ookeen Cash uitgaven.
Als dat je zou helpen kan ik dat ontwerpen naar je mailen/opsturen. Ik werk met computercodes, dus hoef ik alleen het totaalbedrag in te vullen en in de juiste kolom te zetten.
B.v. Autokosten/Energie/Kleding/Vakantie/Water/Telefoon etc.
Hoor het wel.
Groetjes,
Koos

27 oktober 2015 om 11:08.
LouiseH zegt:

@ Koos:
Ik maakte met de hand altijd kolommen met links de soort uitgave, b.v. auto en dan er rechts naast kolommen met per welk tijdvlak, dus een kolom "maand" "kwartaal" "6 mnd" (al naar gelang zich voordeed) en helemaal rechts een kolom "=per jaar".
Doen dit soort programma's dit ook? Als een maandbedrag werd gewijzigd dan moest ik dat natuurlijk uitgummen, het nieuwe invoeren en helemaal rechts het jaarbedrag overeenkomstig wijzigen en dat had dan weer gevolgen voor het totaal jaarbedrag van het hele overzicht.
Eigenlijk een heel geknoei dus, als dat automatisch kan op grond van het aanpassen van het basisbedrag van een post (bv per maand) dan ben ik helemaal blij.
Je aanbod is super, maar gebaseerd op Excel en zoals ik schreef heb ik Excel 2007 voor Windows en dat werkt niet op de Mac.
Mocht ik er met de suggestie van Mia voor Numbers niet uitkomen, dan klop ik misschien toch bij je aan, maar het liefst werk ik primair met m'n iMac. Windows staat op een laptop die ik minder vertrouw dan de Mac.
In ieder geval zeer bedankt!

27 oktober 2015 om 11:36.
Miax zegt:

Ik heb net even uitgeprobeerd, maar een document opgemaakt in excel kan je openen in Numbers op de mac. Dus als je er helemaal niet uitkomt, kan je alsnog aan Koos vragen of hij zijn kant en klare bestand aan jou wil mailen. Kan je gewoon opslaan in je documenten, dan Numbers openen en dan bij bestand het document opzoeken en openen. De formules erin blijven bewaard.

27 oktober 2015 om 12:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club