Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Gemarkeerde berichten op iPad (bericht II)
Geplaatst op 3 november 2013 om 18:53 door MaritaA
Naar aanleiding van het hieronder geplaatste bericht over dit onderwerp door Noor W. hierbij een uitleg hoe hier mee om te gaan.
Het is ook nog als een PDF in Documenten geplaatst.
8 reacties
Marixius zegt:
In je bericht lees ik dat je teller van gemarkeerde berichten soms niet het juiste aantal aangeeft. Dit kan in bepaalde gevallen veroorzaakt worden door de synchronisatie limiet bij bepaalde mailaccounts. Bij de instellingen kun je de limiet van Hotmail, Live of Outlook.com mailaccounts instellen. Mailtjes ouder dan de ingestelde limiet worden niet meer weergegeven, terwijl ze nog wel op de server beschikbaar zijn. Stel je de limiet op 'geen', dan zijn alle op de server aanwezige mailtjes wel zichtbaar. Ook de verwijderde mailtjes uit een nog niet geleegde prullenbak kunnen nog gemarkeerde mailtjes bevatten die door de ingestelde synchronisatie limiet niet zichtbaar zijn.
3 november 2013 om 19:55.
MaritaA zegt:
U praat over iets heel anders.
Het gaat om iets wat binnenkomt in je mailbox en markeert, als je daarna het niet op de goede wijze behandelt, dan blijft de teller doorlopen in gemarkeerd(als je het gemarkeerd hebt) ondanks dat er niets meer instaat.
U heeft het over synchroniseren via de server, (lees ophalen bij de server )en hoelang dat op de iPad blijft staan, dat kan je bij instellingen, instellen van een dag en allerlei variaties daartussen tot nooit. Uw bericht gaat over mail, maar dat is de enige overeenkomst.
3 november 2013 om 20:11.
Noor.W zegt:
Heb ik een reactie ingetypt krijg ik foutmelding en daaarna alle tekst weer weg. Ik baal echt van het fenomeen Clubs; zie graag de mailgroep terug.
Marita, mijn dank!
3 november 2013 om 23:09.
Hen096 zegt:
Toch ben ik blij met het antwoord van Marixius,ook al zal hij dan over iets heel anders praten.Ik weet nu eindelijk hoe ik mijn mail langer dan vier weken kan zien op de ipad.Ook mijn kinderen konden de oplossing niet vinden.dank.
4 november 2013 om 10:22.
MaritaA zegt:
Hen 096, wat jammer dat u niet eerder gevraagd heeft of hier een oplossing voor was.
4 november 2013 om 16:35.
Marixius zegt:
Ik heb gereageerd op de onjuiste teller weergave bij gemarkeerde mailtjes. De synchronisatielimiet bij Hotmail, Live etc. is van invloed op aantallen die in de tellers worden weergegeven. Als de limiet op één week staat, zal na die week het mailtje niet meer worden weergegeven terwijl de teller nog steeds blijft aangeven dat er nog ergens een gemarkeerde mail zou moeten zijn. Ik reageerde dus inhoudelijk op het PDF document van MaritaA. Ik praat dus niet over iets heel anders. Kennelijk ontgaat u de essentie van mijn reactie.
4 november 2013 om 18:54.
Hen096 zegt:
MaritaA,ik heb deze vraag eerder gesteld in de eerste maanden van de mailgroep.Er werd mij toen voorgesteld om van hotmail(oulook.com) maar over te stappen op gmail.dat heb ik niet gedaan.Overigens ben ik van mening dat ieder antwoord hier gewaardeerd mag worden .mvg.
5 november 2013 om 10:28.
Marixius zegt:
Naar aanleiding van een PB van MaritaA.
Beste Marita,

U vind het onelegant om de discussie over betreffend onderwerp in de club te voeren.
U zou als moderator moeten weten dat de discussie juist in de club (of forum) gevoerd zou moeten worden, omdat het leereffect ook voor anderen dan juist gewaarborgd wordt.
Het leereffect gaat verloren als de discussie via private mail wordt voortgezet.

Uiteraard heb ik een en ander met betrekking tot gemarkeerde emails en de prullenbak al eerder uitgetest. De teller van de gemarkeerde mails is niet alleen afhankelijk van de "map" waarin de gemarkeerde mail zich bevindt (inkomend of prullenmand) maar ook van het type mailaccount.
Bij een iCloud mailaccount zal de teller van de gemarkeerde berichten vrijwel direct verminderd worden als een mailtje in de prullenmand wordt gemikt, of uit de prullenmand wordt verwijderd. Bij een IMAP mailaccount duurt het iets langer (afhankelijk van het synchronisatie interval). Bij een POP mailaccount wordt de teller niet verlaagd, omdat de prullenmand fysiek gezien op de iPad staat.
Bij een IMAP account kun je bij de geavanceerde instellingen aangeven of de verwijderde mail op de iPad in de prullenmand bewaard moet blijven, of dat de mail op de server bewaard moet blijven in "trash". Ook kun je zowel bij een POP account als bij een IMAP account aangeven hoelang de verwijderde mail in de prullenmand of trash bewaard moet blijven (standaard één week).

Zoals ik in de club heb aangegeven heb je bij de HTML mail accounts zoals Hotmail, Live of Outlook.com ook nog een synchronisatie limiet die bedoeld is om mailtjes die ouder zijn dan de ingestelde limiet niet meer weer te geven op de iPad. Zet je de limiet op een hogere waarde of op "geen", dan zullen plots weer mailtjes worden weergegeven die eerder verborgen bleken te zijn. Bij die "verborgen" mailtjes kunnen dus wel degelijk mailtjes zitten die in een eerder stadium gemarkeerd werden.

Er zijn dus verschillende situaties mogelijk waardoor de teller van de gemarkeerde mailtjes een ogenschijnlijk verkeerde waarde weergeeft.

Ik begrijp dat dit niet voor een ieder altijd even duidelijk is, daarom heb ik getracht het een ander nader toe te lichten. Het betreft zeer zeker geen bug in de mail app.

Verder wil ik er ook op wijzen dat een handmatig ingestelde Gmail-account in de iPad mail-app ook iets anders werkt dan een Gmail-acount die via het instel-sjabloon is ingesteld.
Bij een instelling via de sjabloon worden contacten en herinneringen wel meegenomen, maar bij een handmatige instelling niet. Bij een handmatige instelling heb je bij een Gmail account wel de prullenmand, maar bij de sjabloon instelling niet. Bij de sjabloon instelling van Gmail kun je mailtjes alleen via verplaatsen (mapje) naar de prullenmand verwijzen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de handmatige instelling van Gmail.
5 november 2013 om 14:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club