Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
SyncBack
Geplaatst op 3 december 2015 om 14:09 door Simonida

Omdat ik bij een eerdere crash van mijn computer van alles ben kwijtgeraakt, wilik nu mijn bestanden via SyncBack veilig stellen. In het programma kun je bij Bron je bestanden opladen en dezelfde bestanden heb ik ook bij "Bestemming" opgeladen. Ik dacht ze moeten naar die bestemming (USB stick). Maar daarover krijg ik een foutmelding omdat beide vensters dezelfde bestanden bevatten. Als ik het programma wil afsluiten krijg ik de waarschuwing dat gegevens verloren gaan. Dus ik durf het niet af te sluiten, want ik heb al zoveel mappen daarin gezet. Dan is al dat werk voor niets geweest. Wat doe ik fout?

Ik wilde in de bijlage een schermafdruk toevoegen, maar dat lukte niet.

8 reacties
Simonida zegt:

Ik zie dat de bijlage er toch wel is.

3 december 2015 om 14:10.
Niekie zegt:

Inderdaad zie ik dat je in beide veldjes dezelfde locatie invult.
Allebei D:\Jur\CAK\
En dat kan natuurlijk niet.
Belangrijk is te weten, op welke locatie de bestanden staan die gebackupped moeten worden en te weten op welke bestemming ze moeten komen.

Bestemming zal minimaal de letter van de USB stick moeten zijn.
Daarvoor kan je op "Alternatieven" klikken, achter de regel.
Maar als je nu op OK klikt is er toch nog niets aan de hand?

Niek

3 december 2015 om 15:50.
Simonida zegt:

Bedankt Niek. Ik snap dat ik het station F moet gebruiken. Maar nu heb ik dat met één bestand gedaan en nu krijg ik de melding dat station Bestemming niet bestaat. Hoe kan dat nu?

3 december 2015 om 16:17.
Niekie zegt:

Het is F: (dubbelepunt en niet punt, komma)
Ik neem aan dat de map Papa op F: wel bestaat?
Maar kan van die punt/komma een dubbelepunt en dan zou het goed moeten gaan.

Niek

3 december 2015 om 17:32.
Simonida zegt:

Nee, die map (Papa op F)bestaat niet. Ik probeer de bestanden van de computer op een lege USB-stick te zetten.De computer zet mijn USB stick op station FDus daar moet ik dan misschien eerst mappen op plaatsen?Ik dacht dat die mappen gewoon gekopieerd werden. naar de USB stick.Fijn dat u meedenkt. Ik vind het ingewikkelder dan verwacht.

3 december 2015 om 18:17.
Niekie zegt:

Als je bij bestemming dan gewoon F:\ invult, moet het goed gaan. Dan komen alle geselecteerde mappen etc.. op de usb stick, als die groot genoeg is.

Niek

3 december 2015 om 18:44.
LeoW zegt:

Stop je stick in je pc en kijk in de verkenner welke letter deze van de pc krijgt. Start daarna Syncback.Je kunt dan bij BRON bladeren naar de mappen die je wilt backuppen. Bij DOEL kun je daarna eveneens bladeren naar het station (de toegewezenletter) en vervolgens kun je ook nog eveventueel bepaalde bestanden uitsluiten. Daarna start je de backup. Ik werk zo al jaren met Syncback Free. Bevalt prima.

7 december 2015 om 09:35.
Simonida zegt:

Verkenner geeft inderdaad de letter F. Ik ben eerst gestopt omdat ik mijn tijd aan andere dingen moest besteden. Maar ik ga het binnenkort weer oppakken. Bedankt Niek en Leo voor de aanwijzingen. Zo nodig kom ik er op terug.

7 december 2015 om 10:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club