Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Nabezoek van buddie xs4all.......................chaos op PC
Geplaatst op 14 januari 2016 om 16:12 door Klaartje

Dag helpers,

Al eerder had ik een berichtje gestuurd naar e-mailclub i.v.m. ontvangen van een mailtje van pensioenfonds. Daarna ging veel fout. Ik heb toen mijn provider xs4all ingeschakeld. Zij zouden een "buddy" sturen om het e.e.a. te herstellen omdat ik geen Internet E.meer had en daarom ook geen e-mail kon ontvangen.

Vanmorgen is die "buddy" geweest. Het bleek dat hij zonder te vragen Firefox had geïnstalleerd. Hij is ruim 2 1/2 uur bezig geweest, en nu is het nog een grotere chaos. Wéér contact op genomen met mijn provider. Zij lieten mij weten dat het in onderzoek is. Maar ondertussen kan ik nog steeds geen e-mail ontvangen of verzenden. Programma's die ik op mij PC heb staan werken niet meer, omdat zij gerelateerd zijn aan Internet Explorer. Al mijn contactpersonen ben ik kwijt en alle e-mailtjes die ik in opslagmappen had bewaard, ben ik kwijt.
Voorheen werkte ik met IE11, WLM en Windows7. Nu kan ik dat nergens meer vinden.
Is het niet beter dat Windows7 opnieuw wordt geïnstalleerd, en hoe zou ik dat moeten doen. Wie kan mij in deze raadgeven, en hoop dat jullie mij kunnen helpen. Heb uiteraard zelf al veel zoekwerk gedaan, zonder succes. Ik hoop dat jullie e-mails binnen kunnen komen.
Met vr.gr. Klaartje

9 reacties
Niekie zegt:

Dat zijn veel vragen in één. :-)
Om IE weer als standaard browser in te schakelen gaat u via deze weg:
Configuratiescherm\Programma's\Standaardprogramma’s\Standaardprogramma’s instellen
En kiest er daar voor om IE als standaard in te stellen.

Om weer een bureaublad pictogram te krijgen van IE het volgende:
Blader via de verkenner naar: C:\Program Files\Internet Explorer. Daarin ziet u "iexplorer" staan. Klik daar met rechts op en kies "Kopiëren naar Bureaublad (snelkoppeling maken).

Heeft de buddy van xs4all soms Windows 10 geinstalleerd op uw pc? Dat kunt u controleren door met rechts op "Deze pc/computer" te klikken en "Eigenschappen" te kiezen.
Dat laatste zou ook verklaren waarom WLM is verdwenen.

Heeft u wel internet verbinding nu?

Niek

14 januari 2016 om 17:13.
Klaartje zegt:

Hallo Niek,

Weet niet of dit bericht overkomt. Bedankt voor je meedenken. Ja, het zijn meerdere vragen. Dit, om uit te leggen wat er vanmiddag is gebeurd.
Inmiddels kan ik Googelen. Ik heb dusweer Internet. Het merkwaardige is dat ik géén Windows Live Mail heb.Normaal krijg ik redelijkveel e-mail binnen per dag. Via Webmail van xs4all, kan ik nu de mailtjes inzien. Zelfs een plotseling overlijdens bericht en andere familieberichten. maar ik kan ze niet beantwoorden. Ik zie dat die buddy (monteur), mijn e-mail adres heeft veranderd. Ik heb geprobeerd dat in mijn normale e-mailadres te veranderen, maar dat wordt niet geaccepteerd. Ik heb dat uiteraard gemeld bij mijn provider. Ze laten weten dat zij het erg druk hebben en dat zij pas over 5 dagen misschien kunnen reageren. Ik zal je op de hoogte houden.
Vriendelijke groet Klaartje.

14 januari 2016 om 21:57.
Niekie zegt:

Je hebt dus nog wel WLM, maar het werkt niet meer?
En welke Windows heb je nu?
Want als dat nu Windows 10 is, terwijl je daarvoor een andere Windows versie had, kunnen we het WLM probleem misschien oplossen.

Niek

14 januari 2016 om 22:33.
Klaartje zegt:

Ik heb altijd gewerkt met IE11, Windows7 en Windows Live Mail.

Enkele maanden geleden is bij mij Windows10 geïnstalleerd. Omdat ik dat te ingewikkeld vond heeft de zelfde persoon Windows10 weer terug gebracht naar Windows7. Dat werkte weer redelijk goed, en kon ook gewoon op Internet en e-mailen. Maar sinds die monteur van xs4all is geweest, heeft hij het nodige veranderd waar ik niets van wist. Hij heeft dat dus niet aan mij gevraagd. O.a. had hij Firefox geïnstalleerd. Nu is het een ware puinhoop op mijn PC. Erger is dat ik WLM niet kan gebruiken. Al mijn contactpersonen en opgeslagen mail ben ik kwijt. Kan het niet terug vinden.
Zoals ik al zei, kan ik wel bij xs4all mijn binnengekomen mail inzien, maar normaal werken met WLM op mijn PC kan niet.Nog verder gezocht zag ik dat ik een totaal ander e-mailadres heb gekregen wat dan bedoeld is voor xs4all. Dat kan ik niet veranderen in WLM.
Ik werk met IE11, WLM en Windows7. Stond ook al in mijn eerste bericht.
Groet Klaartje

14 januari 2016 om 22:47.
Niekie zegt:

In je openings bericht staat dit: """Voorheen werkte ik met IE11, WLM en Windows7.""".
Dus daarom mijn vraag.
Ik denk dat een oplossing hier vandaan te ingewikkeld wordt, maar ik wil het proberen:

Sluit WLM af.
Open de verkenner en ga via menu "Bestand" naar "map en zoek opties".
Kies daar het 2e tabblad en zet een vinkje voor "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven". (dat is bijna onderaan in het lijstje wat je ziet.)

Daarna ga je via de verkenner naar C:\Users\"gebruikersnaam"\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail.
Die laatste map "Windows live mail" zet je met "Kopieren en plakken" even op een usb stick.

Daarna start je WLM en gaat via 'bestand" naar "berichten importeren". Je bladert naar de map op de usb stick en klikt op de map Windows Live mail en importeert die in het geheel.

Daarna ga je in Windows Live mail naar de linkerkolom en wel de map 'geïmporteerde items"
Als je daar de driehoekjes open klikt vindt je je oude mail terug.
Mogelijk is zelfs je oude account weer mee geimporteerd.

Niek

14 januari 2016 om 23:24.
Klaartje zegt:

Dag Niek,

Bedankt maar weer voor je duidelijke uitleg. Mijn hoofd is nu een beetje leeg van al dat gedoe en denken. Maar ik ga dit zeker proberen. Je hoort dan van mij.
Groet Klaartje

14 januari 2016 om 23:32.
Niekie zegt:

Het mijne ook hoor. Het is ruim 2 jaar geleden dat ik zelf Windows 7 gebruikte dus het ging uit m'n hoofd.

Niek

14 januari 2016 om 23:50.
Klaartje zegt:

Dag Niek,

Helaas zijn de adviezen die jij mij gaf, niet gelukt. Maandag neemt xs4all contact met mij op. Ik zal het je laten weten.
Groet Klaartje

16 januari 2016 om 20:34.
Klaartje zegt:

Contact is door xs4all niet met mij opgenomen, wat zij wel die bewuste maandag zouden doen. Ik kan nu alleen via de Webmail van mijn provider mailen. Voor de rest is het meeste niet te gebruiken, en benalle berichten kwijt die in de persoonlijkeopslagmappen zaten. Waarom die monteur mij een ander account heeft gegeven voor WLM, is mij een raadsel.Je moet wel een engelen geduld hebben met die providers!
Vr.gr. Klaartje

20 januari 2016 om 16:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club