Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Onderhoudsbeurt
Geplaatst op 30 maart 2016 om 16:16 door Herman1943

Goedendag . Onderhoud zo nu en dan? Mij dunkt geregeld is beter dan nu en dan .Persoonlijk ben ik na deze hypercrash begin Maart 2016 met W7 overgestapt op W10. Moet zeggen werkt fijn (tot nu toe)! Want het is en blijft High Tech en de meesten onder ons SW'rs hebben toch te weinig kennis om goed met deze sensibele techniek om te gaan ,ook ik niet. Gelukkig hebben we bij SW WEL kundigen welken altijd bereid zijn hun kennis aan ons over te dragen. Prachtig deze technauten! Geachte beheerder ,dit mag ik toch wel kort opmerken en mijn dank ook aan onze adviseurs kenbaar maken bij deze ! Mijn vraag. Is het nodig om een GOED onderhoud te plegen een BETAAL service te kopen voor dit onderhoud. Vraag zijn deze betaalaanbieders van onderhoud beter dan FREE services. Of volstaat de onderhouds service van Microsoft W10, door middel van hun constante updates en heb ik verder niets nodig? Dat er een enorme aanbieding is voor PC onderhoud weten we allen, wat NIET betekend dat men dit persé behoeft. Nieuwsgierig uitkijkende naar de reacties van de SW adviseurs met dank en groet uit Venlo.

12 reacties
DirkB zegt:

Aan welke services wordt gedacht?
Qua onderhoudsbehoefte denk ik aan zo nu en dan schonen van de cookies, de .tmp-bestanden, altijd een virusscanner gebruiken (doet zijn werk automatisch). Verder werkt het gewoon. Wie desondanks een probleem tegenkomt of iets wil bijleren, kan terecht bij deze clubs, bij services via www.seniorweb.nl, of bij een lokaal leercentrum.
Windows heeft voor 'onderhoud' eigen ingebouwde programma's, en schonen van bijv. cookies kan via de browser. Er is ook standaard een anti-virusprogramma actief (velen gebruiken liever een alternatief).
Zowel betaalde als gratis hulpprogramma's zijn verder onnodig en vertragen de computer.
OK eens in de zoveel tijd malwarebytes draaien voor de zekerheid, verder zou ik het niet weten.

30 maart 2016 om 18:26.
Niekie zegt:

Extra service lijkt me onnodig, tenzij je echt gekke dingen uithaalt met een computer.
Ik denk dat Dirk erg compleet is.
Zelf scan ik 1 keer per maand met m'n antivirus programma en minimaal met anti-malwarebytes, maar ik surf ook zo'n 6 uur per dag naar van alles. (technisch en software nieuws over computers).

Niek

30 maart 2016 om 22:44.
Herman1943 zegt:

Beste Dirk en Niek, hartelijke dank voor jullie advies. Ik begrijp dat ik met mijn Kaspersky Internet Service eigenlijk volledig afgedekt ben indien ik 1 X per maand
scan. Wat mij stoort is ,dat je als p c gebruiker constant gebombardeerd wordt met adds van firma's die je erop wijzen dat je stuurprogramma's etcetera geupdatet dienen te worden! Gewis het gaat om money en als onzekere pc'r denk je, ach laat ik dat maar doen ,baat het niet schaadt het niet. Juist hier ligt het gevaar denk ik , men haalt 'van alles' naar binnen,resultaat ,chaos en weer nieuwe chaos!!! Dit foute gedrag,uiteraard goed bedoeld, dient ons, mijn inziens, door de Voorlichters van Senior Web in Nieuwsbrieven goed duidelijk gemaakt te worden. Enfin. Toch nog een vraag beste adviseurs . Kaspersky Internet Service (of een andere Service) is voldoende en dekt gewoon gebruik af? GEEN verdere service is nodig omdat deze de pc vertraagt in feite? Dirks advies is duidelijk, en ik meen, dat ook Niek ooit opmerkte, dat deze aanvullende services overbodig zijn. Bij deze mijn dank voor het advies ,verblijvende met groet uit Venlo.

31 maart 2016 om 05:41.
DirkB zegt:

Nooit aangeboden adds installeren, daar zit nogal wat rommel tussen. Niet alleen uit geldbejag maar soms ook om de computer te infecteren. Boevengedrag, weinig aan te doen behalve oplettend zijn. Bij twijfel, vraag even na.
Kaspersky is OK en voldoende.
Hooguit aanvullend eens per maand Malwarebytes draaien voor extra controle.

31 maart 2016 om 22:40.
Herman1943 zegt:

Besteb Dirk,
Dat draaien van Malwarebites ,hoe doe ik dat? Kan het zijn dat deze in Kaspersky Internet Security zit 'ingebouwd'?
Dank en Groet .
 

1 april 2016 om 05:22.
RuudM zegt:

Dat Malwarebytes zit niet in een antivirusprogramma.
Gewoon even downloaden en installeren.
De website van de maker opzoeken via Google.
Zelfredzaamheid is een gemak bij computergebruik en er is zoveel mogelijk, Google als zoekmachine is dan een prima hulp.
Wel wat Dirk schreef ( en anderen ook regelmatig): let altijd op ongewenste zaken door vinkjes te verwijderen.
Wanneer Malwarebytes Antimalware bijvoorbeeld wordt geïnstalleerd staat daar, in het laatste venster van de installatie, een vinkje voor : Trial versie , WEG HALEN !
Ruud

 

1 april 2016 om 10:45.
RuudM zegt:
http://www.malwarebytes.nl/download-malwarebytes/
Even wat hulp:
hierboven staat de link naar de website van Malwarebytes.
Klik die link aan en de website komt op het scherm.
Ruud
1 april 2016 om 10:51.
Niekie zegt:

En hier dan de link naar de originele site van Malwarebytes. Scroll iets naar onderen en klik de FREE aan.
Let op bij het installeren. Haal het vinkje weg bij de gratis trail versie proberen, want dan moet je na 30 dagen gaan betalen.

Niek

1 april 2016 om 11:41.
Herman1943 zegt:

Beste SW advieurs Dirk ,Ruud en Niekie. Alles duidelijk. Mooi advies !Hopelijk lezen ook anderen van Senior Web deze raadgevingen. Dank en groet uit een voorjaars Noord Limburg.
 

1 april 2016 om 14:40.
Trebla zegt:

In tegenstelling tot Ruud ben ik helemaal niet weg van de zoekmachine van Google, ook al is het de meest gebruikte. Je krijgt er ook de grootste rotzooi mee binnen en leverde me tweemaal een crash op. Ook Schoone heeft er een paar keer voor gewaarschuwd op zijn website dat Google soms rare kuren vertoond.

Bovendien houdt Google alles wat je doet vast en wordt dar ook nog eens grof misbruik van gemaakt. Op dit moment loopt er een rechtszaak tegen dit bedrijf dat Google wel eens een record bedrag aan boete zou kunnen opleveren.

Ik gebruik al jaren standaard Bing en werk volgens mij beter dan Google omdat deze met andere logaritmes werkt en ook geen vaste volgorde heeft van verschijnen. laat je verrassen door Bing en geniet van de dagelijkse zeer mooie foto op kultuur en natuur gebied.

Daarnaast gebruik ik dan nog 'duckduckgo', https://duckduckgo.com/ en 'mamma' als zoekmachine die 'de moeder van alle zoekmachines' wordt genoemd en fantasties werkt. http://mamma.com/

Ook heeft Bing, maar dat terzijde, betere digitale kaarten dan Google.

1 april 2016 om 23:01.
Niekie zegt:

En u dacht dat Bing niets verzamelde?. Het is het verdien model van heel internet.
Het gaat natuurlijk over persoonlijke meningen als we het over zoekmachines hebben, maar ik vind met Google altijd wat ik zoek (als het er is) en met Bing zijn de eerste 4 tot 6 links pure reclame sites. En vind ik vaak niet wat ik zoek.
Maar ik gun iedereen zijn of haar favo programma.

Niek

2 april 2016 om 00:01.
DirkB zegt:

ik denk dat dit een andere discussie is.

2 april 2016 om 01:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club