Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
avatar
Harde schijf leegmaken
Geplaatst op 11 juli 2016 om 21:53 door Ex-lid

Hallo ik wil mijn laptop wegdoen. Hoe maak ik de harde schijf (absoluut) leeg?

4 reacties
Niekie zegt:

Hallo 214093

Aan de onderzijde van de laptop kan je vaak wat klepjes openen, door één of meerdere schroefjes los te draaien. Daarachter zit meestal het harde schijfje.
Schroef dat los en leef je uit met de hamer.

Een nettere manier is er een Windows dvd in stoppen en daar vanaf opstarten en dan Windows opnieuw te installeren, waarbij je eerst alle schijf partities verwijdert.
Na de installatie van Windows haal je Ccleaner op en wis de lege ruimte van de schijf tot 37 keer. daarna vindt niemand er buiten Windows nog iets op terug.

En let op: Alleen formatteren is zeker niet voldoende. De eerste de beste hobbyist met een recover programma haalt zo alles terug.

Niek

11 juli 2016 om 22:39.
Marixius zegt:

Bij veel laptops is er een (verborgen) herstel partitie waarmee je de laptop terug kunt zetten naar de fabrieksinstellingen. Afhankelijk van merk en type kun je bij het opstarten van de laptop een functietoets (bijv. F12) indrukken om de herstelprocedure te starten. Daarna kun je zoals Niek schreef ook nog met Ccleaner de vrije ruimte intensief wissen.

12 juli 2016 om 14:58.
DirkB zegt:

De man met de hamer, dat is het gemakkelijkst :-)

12 juli 2016 om 23:43.
Jan39 zegt:

Je kunt ook Dban downloaden als echt alles op de schijf wil wissen en daarna Windows weer terug zetten. http://www.gratissoftwaresite.nl/tips/dban+bestanden+
definitief+verwijderen+van+een+harde+schijf
Proberen is er niet bij als je het doet is alles ook echt gewist.

28 juli 2016 om 18:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club