Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Windows 10 versie 1607 = onderdelen update naar Windows 10
Geplaatst op 3 augustus 2016 om 14:18 door Groetend

Bij grote updates wacht ik niet graag totdat het mij overkomt. Ik heb rond de middag via de instellingen handmatig laten zoeken naar updates, en daar kwam hij. Zie plaatje.
Het lukte niet meteen moet ik zeggen.
Downloaden lukte 2x niet helemaal (gewoon opnieuw proberen zoals wordt aangegeven) en tijdens het installeren ging hij ineens terug naar een vorige versie. Dus nog maar eens opnieuw proberen.
Bij de 3e poging ging het feilloos goed. Tijdsduur vanaf downloaden t/m de melding 'de updates zijn geïnstalleerd': 50 minuten (dit verschilt per pc dus is niet maatgevend).
Je hoeft tijdens het proces niets te doen, het gaat vanzelf. De pc start diverse keren opnieuw op en laat de voortgang zien.
Na de update checkte ik nogmaals op updates en er kwam nog een systeem firmware update binnen. Misschien was deze de oorzaak dat het een paar keer niet goed ging want hij heeft een eerdere datum.

2 reacties
Groetend zegt:

Voor wie wil weten hoe je ziet dat er iets nieuws is:
- Rechts op de taakbalk is een nieuw tekentje verschenen (zie plaatje, kijk tussen luidsprekertje en toetsenbord)
- Als je links in de taakbalk op het Windowslogo klikt, zie je nu in het menu de verkenner staan.
- Wie in tabletmodus werkt (ik, vanwege aanraakscherm) ziet na klikken op het windowslogo nog wat andere menu-verbeteringen.
- Het logo van Defender is gewijzigd.
- Het menu van de instellingen is hier en daar gewijzigd.
Er is vast meer maar dit is wat mij het eerst opviel.

3 augustus 2016 om 14:27.
Groetend zegt:

Betr Edge: de Office-plugin kan interessant zijn (zie plaatje, het rode is Office). Na de update toont Edge eenmalig een tabblad dat de nieuwe mogelijkheden laat zien. Klik op de melding betr. Office en je kunt de plugin downloaden uit de Microsoft Store. Daarna even klikken op de 3 puntjes rechts bovenin Edge, en het Officeplaatje naast de knop 'delen' laten plaatsen.
Het kan zijn dat de nieuwste Office-versie vereist is, dat kan ik niet controleren want ik gebruik die (d.m.v. Office 365).

3 augustus 2016 om 15:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club