Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Computer werkt niet meer.
Geplaatst op 27 december 2016 om 13:33 door cdjpronk

Goede morgen, Heb een probleem kan mijn mappen en bestanden niet meer openen.Ik heb Emisoft malware op mijn comp. W10 geplaatst en sindsdien is dit euvel aanwezig.Kan dus nergens meer opkomen. Nu had ik een bericht met hetzelfde euvel al gelezen en werd er gezegd dat de harde schijf van die comp. misschien niet meer goed was. Ik gebruik nu een andere comp. voor dit bericht. Heb contact opgenomen met de helpdesk van emisoft en daar zei men dat de software conflicten heeft met Kasperky en AVG Ze konden mij niet meer helpen maar zullen er voortaan een waarschuwing bij plaatsen ( ik heb AVG Free op de geblokkeerde staan) Men zij gewaarschuwd !! Het is wel zo dat ik soms de comp. wegens een zwart scherm een paar keer moest opstarten. Groet Kees.

10 reacties
DirkB zegt:

Meerdere anti-virus programma's geeft altijd ruzie.
Ik mag hopen dat het programma van Emisoft ANTI-malware heet :-)
Moet de computer nu nog gedeblokkeerd worden of heeft Emisoft daarbij kunnen helpen?

27 december 2016 om 16:39.
cdjpronk zegt:

Nee Dirk ze hebben mij niet kunnen helpen, ze zullen wel waarschuwen voor nieuwe gebruikers. Maar ja daar heb ik niets aan. Dirk je slaat de spijker op zijn kop!! Dat programma is het. Is er door jullie nog wat aan te doen?

Groet Kees.

27 december 2016 om 16:46.
hette zegt:

Toen ik dit las was het voor mij heel herkenbaar. Ik had de laatste tijd allemaal problemen o.a. dat bepaalde programma's plotseling niet meer werkten enz. enz. Heb toen AVG free verwijderd en opnieuw geplaatst en alles werkte weer. Na enige tijd weer waren bepaalde mappen met foto's niet meer te openen. Ik heb toen AVG weer verwijderd en meteen werkte alles weer. Ik ben toen overgegaan naar de standaard beveiliging Windows Defender maar AVG is hardnekkig en W def werd steeds geblokkeerd omdat iets van AVG was overgebleven. Ik kreeg AVG er pas uit na één keer Revo uninstaller toepassen, twee keer het programma van AVG voor het verwijderen van AVG-free laten draaien, AVG als zoekmachine verwijderen (die ik er zelf niet had ingezet), zelfs in de taakplanner kwam de naam AVG voor. Toen kon Windows Defender de beveiliging overnemen en werkt prachtig. In elk geval voor mij geen AVG. Ook heb ik de C Cleaner en Spybot S&D verwijderd. Overigens heb ik vroeger een viertal betaalde AV programma's gehad, die ook bepaald nukken hadden.
Groet Hette

27 december 2016 om 16:57.
cdjpronk zegt:

Ja Hette ik weet wat U bedoeld maar het probleem is dat ik na b.v 3 keer de comp. op te starten via de startknop, ik wel het scherm krijg met de snel koppelingen. Maar die reageren niet dus ik kan nergens bij dus ook niet bij mijn mappen en bestanden. Ik kan dus ook niet bij het configuratiescherm komen aom die vervelende website.en virusprogramma`s weg te halen.

Groet Kees..

27 december 2016 om 17:10.
hette zegt:

Ik ben benieuwd naar de oplossing/
Groet Hette

27 december 2016 om 18:50.
Niekie zegt:

Gaan we proberen. Windows 10.
Start de pc opnieuw op. Wanneer het aanmeldingsscherm wordt getoond, houdt je de Shift-toets ingedrukt en klik je op Voeding / Opnieuw opstarten.
Hierna volgen een aantal herstel mogelijkheden, die ik niet allemaal uit m'n hoofd weet helaas.

Maar de pc zal nu opnieuw starten, waarna er een lijst met opties wordt getoond. Met optie 4 (of F4) laat je de pc in veilige modus opstarten, optie 5 of (F5) laat je de pc opstarten in veilige modus met netwerk.

Kies dus optie 5. Verwijder in veilige modus beide antivirus programma's en start opnieuw op.

Overigens zou je hier ook moeten kunnen kiezen voor systeemherstel, dus maar even kijken wat er lukt.

Installeer daarna 1 ander antivirus programma.

Hoop dat dit werkt.

En verwissel het Emsisoft antivirus programma niet met de Emsisoft Emergency Kit
Want die laatste is wel een goede antimalware scanner en werkt met wel samen met een antivirus programma.

Niek

27 december 2016 om 22:43.
cdjpronk zegt:

Okè Niek ga ik morgen uitprinten en op de foute comp. uit proberen Moet hem wel nog even aansluiten maar dat is zo gepiept. Hoop dat het lukt.

Groet Kees.

27 december 2016 om 23:40.
Niekie zegt:

We gaan het lezen hoop ik. Succes.

Niek

28 december 2016 om 00:07.
cdjpronk zegt:

Is niet gelukt wat jij mij adviseerde Niek, ik kreeg de knop opstarten niet te zien. Heb het daarna geprobeerd met de mogelijkheid om de comp. naar de fabrieksstanden te verplaatsen Heeft 4 uur geduurd maar kon ook niet verder komen met deze mogelijkheid. Ben toen met de PC naar Thatt`s It gegaan ( is een comp.winkel in Wateringen) En daar werd geconstateerd dat Windows10 kapot was. Ik heb maar een andere comp.gekocht de reparatie was ook niet goedkoop en of het dan goed zou blijven gaan was de vraag.

Bedankt voor de moeite allemaal en nog een fijne jaarwisseling

28 december 2016 om 18:50.
Niekie zegt:

Jammer Kees. Ik weet niet hoe oud de pc was, maar inderdaad via een bedrijf repareren is vrij prijzig.
In elk geval heb je je best gedaan. Bedankt voor het terug melden.

Niek

28 december 2016 om 22:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club