Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Adblock Plus voor IE
Geplaatst op 27 januari 2017 om 10:09 door Klaartje
Goede morgen,

Omdat ik steeds maar van die bewegelijke en stilstaande advertentie kreeg, is mij geadviseerd om AdBlock Plus voor IE te installeren. Maar nu krijg ik berichtjes dat, door die installatie, mijn PC langzamer werkt. En dat klopt ook. O.a. is de opstart bij Seniorweb zéér traag. Maar ook bij andere websites.
Hoe kan ik AdBlock zo instellen dat het geen invloed heeft op websites, maar wel op die hinderlijke advertenties? Of moet ik AdBlock verwijderen? Maar dan vrees ik dat ik die advertenties weer krijg.
Wie weet het antwoord?
Groet Klaartje
7 reacties
Niekie zegt:

Je kunt Adblock op de websites die traag zijn (en dat is Seniorweb heel erg, ook zonder Adblock) uitschakelen. Je klikt op het icoontje van Adblock en kiest: "Uitschakelen voor deze website", als je op de betreffende website bent.

Op de sites waar je adblock uitschakelt, zie je inderdaad weer meer advertenties.

Niek

27 januari 2017 om 13:56.
Groetend zegt:

De advertenties komen in het kader van 'niets is gratis', verkeerd is dat niet al kan het vervelend zijn. Ik heb AdBlock weer uitgeschakeld omdat hierdoor bepaalde websites niet meer werken, bovendien gebruikte ik het in Edge waar het niet vertraagde.

27 januari 2017 om 13:56.
Klaartje zegt:

Niek en Dirk
Dank voor jullie reactie. Ik ben wat laat omdat niet was te achterhalen waarom ik plots niet meer kon inloggen. Veel heen en weer gemaild met ledenservice van S.W.
Inmiddels heb ik AdBlock verwijdert van mijn PC. Alles ging zó verschrikkelijk traag, welke website ik ook opriep. Mogelijk dat er een ander programma is die er voor kan zorgen dat die hinderlijke (vooral bewegende) advertenties verwijdert?
Dirk wat is Edge? Is dat zo'n ander programma?

28 januari 2017 om 00:18.
Groetend zegt:

Edge is de standaard webbrowser in Windows 10. Al wordt daar vaak nog Internet Explorer gebruikt.

28 januari 2017 om 08:52.
Klaartje zegt:

Ik werk nog steeds met Windows7 omdat ik nogal stuntelig ben met nieuwe programma's. In dit geval Windows 10. Ik zou daar dus thuis hulp bij moeten krijgen voor uitleg. Nog maar even denken wat ik ga doen. Ik ben zéér slechthorend, en daarom afhankelijk van de PC. Vandaar dat uitstel.
Nu ik AdBlock heb verwijderd gaat het e.e.a. wat sneller.
Bedankt voor jullie hulp.

28 januari 2017 om 10:33.
Trebla zegt:

Ik gebruik Adblock Plus voor 32 &64 bits met W'10 al tijden maar heb nooit gemerkt dat de desktop trager werd. Als mijn PC-tje langzamer gaat werken is dat meestal het teken dat ik de zaak moet schoonmaken nadat ik veel op het internet heb gesurfed.
Wellicht te wijten aan het W'7 programma dat, omdat het ouder is als het veel snellere W'10, al trager is van zichzelf.
Overigens als je de gebruiksaanwijzing van Seniorweb gebruikt om W'10 te downloaden is het heel snel gebeurd en moet je nog aan het werken met W'10 wennen,
Kijk eens op https://www.seniorweb.nl/onderwerp/windows-10

28 januari 2017 om 11:55.
Niekie zegt:

Van Adblock wordt de hele pc niet trager, alleen websites laden (gemiddeld) iets langzamer in.
En Windows 10 was inderdaad 2% sneller dan Windows 7 ( dat merk je nauwelijks) maar na de verjaardags update is het zelfs trager dan W7 geworden (gemiddeld).
En Windows 10 is voor het gros van de gebruikers niet meer gratis op te halen, maar als je een bril draagt (technologiën voor toegankelijkheid gebruiken) kan je nog wel gratis upgraden via deze site.

Niek

28 januari 2017 om 12:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club