Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
avatar
IOLA System Mechanic gebruiken?
Geplaatst op 12 augustus 2017 om 17:06 door Ex-lid

Ik heb mij net aangemeld en een aantal items gelezen. Erg leerzaam en interessant. Dus zal ik mij hier niet snel afmelden. Zelf heb ik voor mijn (algemene)computeronderhoud het programma IOLA System Mechanic op mijn computer geinstalleerd. Ik heb dit programma al meer dan 10 jaar en mijn computers lopen als een zonnetje. Mijn huidige computer is al vijf jaar oud en start nog steeds razendsnel op. Maar uiteraard zijn heel veel vragen hier erg specifiek. Die problemen kun je natuurlijk slechts oplossen met hulp van een deskundige.

4 reacties
DirkB zegt:

Welkom.
Ik gebruik geen extra hulpprogramma's. Ze kunnen vertragen bij het opstarten, en maken gebruik van al ingebouwde windowsfuncties. Daarom vind ik ze overbodig.
Bijv. defragmenteren doet Windows tegenwoordig zelf en bij een SSD-schijf moet je het niet doen, weet zo'n programma dat?
In de clubs worden vragen gesteld, antwoorden gegeven, en soms worden er meningen gedeeld. Er is altijd wel iemand die iets bijdraagt.
Het is voor de leden, door de leden.
En niet-leden kunnen alleen meelezen.

12 augustus 2017 om 18:44.
avatar
Ex-lid zegt:

Dank voor uw reactie. Ik ben lid van de PvCF. Die hebben het programma getest en hebben dit als zeer waardevol aangemerkt. Overigens zijn er meer revieuws, bijvoorbeeld op http://www.topreviews.nl/system-mechanic-16/ met lovende recensies. Maar het is de vrije keuze van een ieder om dit programma wel of niet te gebruiken. Ik wilde alleen maar aangeven dat ik er zelf erg tevreden mee ben. Ik denk zo maar dat iedereen die een computer heeft alle hulp om zijn computer in topconditie te houden kan gebruiken. Dat u er zelf voor kiest om geen extra hulpprogramma's te gebruiken is uw vrije keuze. Maar ik mag toch aannemen dat ook in een club je mede clubleden van nuttige info mag voorzien. Of heb ik uw reactie wellicht verkeerd begrepen?

12 augustus 2017 om 18:56.
DirkB zegt:

Ik was kennelijk niet duidelijk want ik sprak voor mijzelf.
Het was geen kritiek, ik vertelde slechts hoe ik omga met dit soort programma's, zoals u vertelt hoe u ermee omgaat.
Het wel/niet gebruiken van wat dan ook is uiteraard ieders eigen vrije keuze.

12 augustus 2017 om 21:24.
Cees-1946 zegt:

De mensen die lid geworden zijn van Senior Web hebben daarin hun eigen motivatie. Hun kennis en ervaring worden gedeeld met andere leden die er wel of niet met hun computer kennis voordeel kunnen behalen.. Spijtig genoeg , ondanks waarschuwingen, zijn er nog te veel valkuilen in het computergebeuren, waarin schade wordt toegebracht. We zijn nu in onze samenleving terecht gekomen in het computer tijdperk. Je moet er in meegaan. Voor de oudere medemens is dit heel moeilijk. Gelukkig is er Senior/web die hierin een positief gebeuren heeft. Ook hebben mensen zo hun eigen manier om thuis de pc/laptop problemen op te kunnen lossen.. Vr. gr. Eenhoorn.

13 augustus 2017 om 09:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club