Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Avast wil bankafschriften niet afdrukken.
Geplaatst op 5 januari 2014 om 13:46 door plieger
Als ik afschriften wil afdrukken,lukt dat niet.
Schakel ik Avast tijdelijk uit,is er ineens geen
vuiltje aan de lucht.
Kan mij iemand vertellen,hoe ik de afschriften
afdruk,terwijl Avast aan blijf staan???
3 reacties
LucasB zegt:
Ik vermoed dat je een afschrift wil afdrukken door er eerst een Printscreen van te maken. Mijn ervaring is dat de ING website dat niet toestaat (ik heb Trusteer geinstalleerd), maar de website van ABNAMRO wel.
Persoonlijk denk ik dat het een goede zaak is dat de website van een bank niet toestaat dat er een printscreen wordt gemaakt van de website.
Het is veel verstandiger om de bankafschriften te downloaden zoals dat op de website van de betreffende bank wordt aangegeven. Dat zal natuurlijk per bank verschillen.
6 januari 2014 om 22:07.
plieger zegt:
En hoe moet dat verder??
Ik kon vroeger de afschriften,gewoon afdrukken.
Sinds ik Avast geinstalleerd heb lukt dat niet meer,
of ik moet hem even uitschakelen,dan is er geen vuiltje
aan de lucht.Ik doe dat niet met een Printscreen,maar in
de kolom afdrukken.
Maar in elk geval hartelijk bedankt voor de moeite!!!
7 januari 2014 om 11:14.
Jan.Koll zegt:
Al dan niet kunnen afdrukken heeft in principe niets met Avast van doen. Dus 'even' uitschakelen van Avast: nooit doen , tenzij je niet bang bent voor ellende. Vijf minuten onbeschermd op internet kan vergaande gevolgen hebben!!

Ik vermoed dat e.e.a. het een gevolg is van het steeds strakker 'beveiligen' van websites van banken.

En ja, ik download mijn afschriften van de website van de bank voor de periode die ik wil hebben (meestal één keer per jaar voor de belastingaangifte en soms een reeksje van een bepaalde rekening om na te gaan of alles wel klopte). De gedownloade documenten druk ik dan af. Bij voorkeur download ik en PDF-formaat maar dat kan niet altijd en dan neem ik maar genoegen met het bij bijna alle banken aangeboden (vrij ouderwetse maar nagenoeg met elk reken- en zelfs veel tekst programma's leesbare) csv-formaat. Overigens lees ik csv-bestanden altijd in, in LibreOffice Calc omdat dat meestal makkelijker en ook beter gaat dan Microsoft Office's Excel.
Hier is LibreOffice te downloaden.

Tot sot: een schermafdruk kan ik nog steeds maken van een internetpagina van een bank. Dat kunnen ze niet eens blokkeren omdat dit een besturingssysteem zaak is en niet een webpagina zaak.
9 januari 2014 om 15:05.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club