Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
kan .cfg-bestand niet openen
Geplaatst op 28 januari 2018 om 14:30 door Klaartje

Werk met IE11, Windows7 en eMClient

Op mijn PC-desktop en op de externe harde schijf heb ik erg veel bestanden staan die ik niet kan openen. (zie bijlage). Wie weet hoe ik dat kan veranderen zodat ik ze wél kan lezen.
Graag niet te ingewikkelde uitleg. Kom nog met een volgende vraag.
Klaartje

5 reacties
BenW zegt:

Dit is een configuratiebestand (.cfg) van het genealogie programma (stamboom onderzoek) Aldfaer. Op deze website kunt u lezen wat het is. Ook kunt u daar het programma downloaden en installeren. Met het installeren wordt het getoonde bestand aan het programma gekoppeld.
NB: Mocht het al geïnstalleerd zijn op de computer, dan kunt u het bestand koppelen door de onderste optie te kiezen (een programma in een lijst met geïnstalleerde programma's selecteren) en het programma Aldfaer op te zoeken.

28 januari 2018 om 14:38.
Klaartje zegt:

Hallo Ben,
Ook jij bedankt voor de uitleg. Snap het nog niet echt, maar misschien gaat er een lichtje branden. Ik heb met dat programma Aldfaer ook wel wat problemen. Kan er op dit moment niet mee werken, terwijl ik dat al jaren doe. Komt tijd komt raad.
Bedankt en groet
Klaartje

28 januari 2018 om 15:29.
BenW zegt:

In dat geval is het raadzaam om Aldfaer opnieuw te installeren. Gewoon over de bestaande installatie heen installeren, normaliter de automatisch voorgestelde locatie. Goede kans dat daarna alles weer naar behoren werkt.

28 januari 2018 om 15:43.
Klaartje zegt:

Dag Ben,
Toch maar weer thuishulp aanvragen. Ondanks dat ik wél een back-up heb op mijn externe hardeschijf. Weet niet precies hoe ik dat programma opnieuw moet installeren. Misschien is het goed om mijn PC is op te schonen.
Hartelijk dank voor het meedenken.
Klaartje

29 januari 2018 om 20:43.
BenW zegt:

Graag gedaan en succes.

29 januari 2018 om 21:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club