Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
avatar
windows updates op externe HDD
Geplaatst op 16 februari 2018 om 16:56 door Ex-lid

Ik heb een goodkope laptop van HP. De laptop heeft maar 32GB ssd opslag en windows 10 home .
Windows heeft bijna alle oplagruimte voor zichzelf opgevreten. Ik heb alleen Kaspersky virusscanner en een paar kleine apps geinstalleerd. Ik heb gehoord dat je met behulp van een programma "WSUS" je updates van windows op een externe HDD/usb stick kan laten opslaan.
Ik zie dat de laatste update van windows 10GB groots is, dus hij past nooit op mijn interne laptop geheugen.
Weet iemand hoe ik het programma WSUS kan installeren want ik kom er niet uit. bij voorbaat dank.

15 reacties
Niekie zegt:

Ook WSUS gaat niet werken want fall creators blijft zo groot. Ik heb gelezen dat het sommigen lukt met extra USB stick van voldoende grootte.

Niek

16 februari 2018 om 17:10.
BenW zegt:

Vraag, is deze laptop van origine geleverd met Windows 7, 8.1 of 10? Het lijkt mij meer een specifieke laptop voor alleen internetgebruik, zoals een Chromebook of Windows 10S

16 februari 2018 om 19:50.
avatar
Ex-lid zegt:

Ja, deze laptop heeft van origine windows 10

17 februari 2018 om 00:33.
BenW zegt:

Ik vraag het omdat 32 Gb opslag voor een Windows computer ongebruikelijk is. Voor een Windows 10 S laptop daarentegen normaal. Deze is bedoeld om eigenlijk alleen op internet te werken.

17 februari 2018 om 11:56.
avatar
Ex-lid zegt:

Hoi Ben, maar om veilig op internet te gaan moet je windows updates bijhouden toch? Ik wil deze laptop alleen gebruiken voor èèn specifeik doel. Is er niemand die weet hoe WSUSwerkt?

17 februari 2018 om 13:21.
Niekie zegt:

WSUS kan hier downloaden.
Klik onder "most recent version" op het versie nummer. Daarna de instructies op het scherm volgen.

Niek

17 februari 2018 om 14:43.
BenW zegt:

Het blijft mij nog steeds onduidelijk. Maakt de laptop gebruik van Windows 10 S? Ofwel, kan er alleen gewerkt worden met apps uit de store? In dat geval volstaat de normale update-procedure van Windows, automatisch dus.
Echter, er bestaat ook de mogelijkheid om Windows 10 S te upgraden naar het volwaardige Windows 10 Home/Pro. In dat geval kan WSUS een mogelijkheid zijn. Daar staat weer tegenover dat 32 Gb opslagruimte simpelweg te weinig is om deze versies adequaat te kunnen gebruiken. Met pijn en moeite zul je net in staat zijn om het besturingssysteem te installeren, maar daarna wordt het kommer en kwel. Een grotere SSD is daarom min of meer vereist.

17 februari 2018 om 16:30.
avatar
Ex-lid zegt:

hallo Ben, ik denk dat je de eerste zin van mijn vraag niet goed gelezen hebt want Ik zeg dat ik windows 10 home heb. Ik weet niet wat windows 10 S is maar ik heb in de computer settings gekeken en daar staat dat ik windows 10 home heb.
Hallo Nieke,
Hopelijk kan je mij verder helpen want ik heb de laatste versie van WSUS gedownload als een zip bestand. Ik heb 2 unzip programmas gebruikt om het zip bestand te unpakken maar alle 2 zeggen bij het uitpakken dat de archive is corrupted!
Ik kijk in de map dat gemaakt is en kan geen UpdateGenerator.exe vinden.
Er lijkt een vloek op mij want ik kom steeds geen meter verder.

18 februari 2018 om 15:41.
BenW zegt:

@Rochejagu; Ja, ik heb de eerste zin wel gelezen, maar ik vraag het omdat het niet de eerste keer zou zijn dat iemand niet weet welke Windows versie hij/zij gebruikt. Je stelt ook dat de laptop van origine met Windows 10 is geleverd en dat betwijfel ik ten zeerste. Eigenlijk zie je alleen Windows laptops met een dergelijk SSD formaat in combinatie met een extra interne conventionele harde schijf van ca. 500 Gb. Dat moet ook aangezien er met zo'n kleine schijf niet met Windows 10 Home/Pro valt te werken. Dat veroorzaakt ook jouw huidige update problemen. Er is gewoon geen ruimte.
Omdat ik aanneem dat de laptop van oorsprong was voorzien van Windows 10 S, maar op enig moment opnieuw is geïnstalleerd met Windows 10 Home, stel ik deze vragen en adviseer ik om een grotere SSD te plaatsen waarmee je wél fatsoenlijk met Windows kunt werken.

18 februari 2018 om 16:16.
avatar
Ex-lid zegt:

hallo Ben, bedankt voor de moeite, ik heb een idee dat de laptop een gepasseerd station is en dat er niets anders opzit dan een nieuwe laptop aan te schaffen.
Hello Nieke, ik heb juist begrepen dat wsus alleen de updates bewaard op een externe HDD maar NIET daar installeert. Dat kan allen op de C:\schijf. Dus er is een dergelijk verschil tussen "save of install updates" op een externe HDD. Omdat niemand het verschil aan mij uitlegde was ik de veronderstelling dat WSUS mij zou redden. ook bedankt voor de moeite. Ik blijf leren.

18 februari 2018 om 16:59.
BenW zegt:

Graag gedaan.
Voordat je overgaat tot de aankoop van een nieuwe laptop, valt er mogelijk nog iets te roepen over de mogelijkheden die deze laptop nog heeft. Kun je vertellen welke processor en hoeveel intern geheugen de laptop bezit? Eventueel kun je ook vertellen welk type HP laptop (graag zo volledig mogelijk) het is. De specificaties en de eventuele upgrade-mogelijkheden kunnen we dan wel vinden. Scheelt je mogelijk toch een paar honderd euro.

18 februari 2018 om 17:30.
Niekie zegt:

Ben men verkoopt die rotdingen al een jaar of 3 en nog steeds.
Kijk bijvoorbeeld eens hier.
Ik heb er hier al in reparatie gehad.
Het is dus 32 GB eMCC geheugen.

En voor rochejagu. Ik heb WSUS gebruiikt in de tijd van Windows XP. (Dus dat is lang geleden). Zette de updates op een cd en dat update dan de pc.
En als je met rechts klikt op het bestand moet je in W10 een keuze krijgen "uitpakken" .
Lukt dat ook niet dan zou ik het bestand opnieuw ophalen.

Niek

18 februari 2018 om 22:03.
BenW zegt:

@Niek; vertel mij wat... als je dan toch zo nodig een dergelijk type laptop wilt, koop dan tenminste een Chromebook. Best leuke apparaten als je toch alleen maar op internet werkt.
Voor instructiedoeleinden heb ik een paar van die dingen in gebruik.
Het idee erachter is op zich nog niet eens zo raar. Niks geen gedoe met virusscanners en allerlei software, maar rechttoe, rechtaan computeren met behulp van Google apps. Voor mij veel te gelimiteerd, maar voor een grote groep gebruikers mogelijk best interessant.

18 februari 2018 om 23:06.
Niekie zegt:

Ben: het ging me in deze over deze opmerking van je:
""Je stelt ook dat de laptop van origine met Windows 10 is geleverd en dat betwijfel ik ten zeerste.""
Dus niet meer betwijfelen, bedoel ik.

Niek

18 februari 2018 om 23:20.
BenW zegt:

Niek, mijn 'vertel mij wat ...' reactie slaat op het feit dat ik het ook rotdingen vind. Absurd dat ze überhaupt nog dergelijke laptops durven te verkopen. Je weet vooraf al (nou ja, de betreffende kopers dus niet) dat je binnen de kortste keren in problemen komt met opslagcapaciteit.
Om die reden noem ik ook Chromebooks. Mooie, razendsnelle apparaten met slechts één beperking: je zit vast aan online werken met Google apps, dus altijd internet nodig. Maar wat ze moeten doen, doen ze uitstekend.

19 februari 2018 om 00:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club