Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
groter schermbeeld
Geplaatst op 6 april 2018 om 10:29 door Klaartje

Goede morgen helpers,

Na heel veel ellende met mijn PC, en dat ik de laatste 10 dagen er niet meer mee heb kunnen werken, zit ik nog met één probleempje nadat PC-Rider Amsterdam de PC grondig heeft nagekeken.
Wat was het grote probleem dat de PC niet meer kon opstarten? Dat was omdat Veilige Modes was ingeschakeld! Je moet het maar weten:)). Misschien goed om te weten?
Het probleem wat over bleef is, dat ik alle programma's etc. niet in schermgrote kan opstarten, en dat vind ik niet prettig.
Het kan wel via het vierkantje rechts boven, en met uittrekken. Maar ik wil graag dat het in schermgrote blijft staan, zoals dat altijd het geval was. Nu moet ik extra handelingen doen. Ben wél een gelukkig mens omdat de PC nu weer werkt!
Wie kan mij helpen?
Een fijne dag. Klaartje
 

10 reacties
BenW zegt:

Gebruikt u Windows 10 of Windows 7

6 april 2018 om 13:38.
Klaartje zegt:

Sorry Ben, ik meld dat altijd maar was dat nu vergeten.
Ik werk met Windows7, IE 11 en eMClient.
Heb je een oplossing?
Klaartje

6 april 2018 om 13:43.
BenW zegt:

Lastig te zeggen zonder het te zien. Het komt vaker voor onder Windows 7 en dan zijn er een aantal 'oplossingen', eigenlijk meer lapmiddelen, om deze vervelende eigenschap te herstellen. Zo is er een fix beschikbaar die alleen voor het venstergedrag van Verkenner werkt en er is een registeraanpassing mogelijk die tijdelijk de problemen kan oplossen. Dit is nogal gecompliceerd.
Mogelijk dat het vaker genoemd is, maar mij lijkt het verstandig om een update naar Windows 10 uit te (laten) voeren. Jammer dat het niet gelijk gebeurd is bij PC-Rider. Het zou u een hoop ergernis hebben bespaard. Natuurlijk is het zo dat updaten nu iets kost (ca. € 25,- voor een licentie + eventuele externe updatehulp) en dat het even wennen is aan een nieuwe Windows versie, maar u bent dan wel van dit soort zaken af.
Een alternatief is door via Hulp op Afstand of Hulp aan Huis uw computer te laten nakijken en zo mogelijk dit probleem te laten oplossen.

6 april 2018 om 14:09.
Klaartje zegt:

Er is mij juist geadviseerd om Windows10 nog niet te installeren omdat het ook nog de nodig problemen geeft. En aangezien ik weinig verstand heb van al het technische gebeuren, lijkt het mij beter om dat voorlopig nog maar niet te doen. Zelfs weet ik niet wat een fix is. M.a.w. ik zal dus weer thuishulp aanvragen.
Dank voor je meedenken.
Klaartje

6 april 2018 om 15:55.
BenW zegt:

Sorry dat ik het zeg, maar dat was dan een slecht advies. Windows 10 is op alle vlakken beter dan Windows 7. Zeker bestaan er nog links en rechts probleempjes, maar niet meer dan bij Windows 7.

6 april 2018 om 16:16.
John-Heynen zegt:

Het advies om niet te upgraden naar Windows 10 wordt te vaak gegeven, maar geldt eigenlijk alleen voor de eerste periode. Nu zit je met een langzaam aan verouderen van Windows 7, ofschoon dit nog tot 2012 wordt ondersteund door Microsoft, maar nu al begin je nadelen te voelen o.a. het verouderen van Internet Explorer, dat door sommige banken al niet meer geaccepteerd wordt om nog te kunnen bankieren.
Het advies is dan ook om alsnog over te gaan op Windows 10 en dat uit te laten voeren door Hulp aan huis van SeniorWeb.

6 april 2018 om 16:28.
BenW zegt:

John-Heynen, wat bedoel je met 'geldt eigenlijk alleen voor de eerste periode'?

6 april 2018 om 17:06.
avatar
Ex-lid zegt:

SeniorWeb adviseerde dat in 't begin van Windows 10.
Dan hadden ze zelf meer tijd om er in thuis te raken begreep ik.

6 april 2018 om 17:42.
BenW zegt:

Ah, oké.

6 april 2018 om 17:53.
Klaartje zegt:

@John-Heynen

Dank voor je advies. Inmiddels heb ik thuishulp aangevraagd, en hoop dat men mij met Windows10 kan helpen.
Een fijne avond.
Klaartje

6 april 2018 om 19:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club