Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
PC kast openen
Geplaatst op 13 april 2018 om 14:25 door cnhvandijck
Ongeveer 3 jaar geleden kocht ik een MEDION desktop pc.
Tot op heden heb ik de pc behuizing alleen van buiten schoongehouden en ook bij de ventilatie openingen de stofzuiger slang gehouden. Ik vermoed echter ( weet dit bijna zeker ) dat zich behoorlijk wat stof verzameld heeft IN de pc. Maar ik weet niet hoe deze uit z'n omkasting gehaald kan worden.
Bij mijn vorige desktop pc was dat eenvoudig door een stuk of 6 schroefjes los te draaien en kon de buitenkast gewoon van de rest getild worden.
Wie heeft er ervaring met de MEDION AKOYA E4050 D ?
Graag zie ik advies tegemoet.
Alvast dank.
7 reacties
John-Heynen zegt:

Aan de achterkant zitten een paar schroeven waarna je een plaat kan weghalen die tegengesteld zit aan voedingsunit ventilator..
Kijk uit dat alle stroom uitschakelt is (de stekker eruit) en dat je statisch ontladen bent door eerst bijv. de centrale verwarming aan te raken.
Ga niet met metalen onderdelen aan de slag in de kast en hou de ventilatoren tegen met een ballpoint als je de stofzuiger erop zet. Beter is nog een bus perslucht te kopen in een computerzaak en die te gebruiken voor aangekoekte delen en de stofzuiger alleen oppervlakkig te gebruiken. Let vooral ook op de ventilatie roosters. Succes ermee.

13 april 2018 om 16:18.
Niekie zegt:

Zie de bijlage. Aan de achterzijde zitten op de linkerrand (als je achter de pc zit) 2 schroeven. Draai die los en je kunt de zijplaat er achterwaarts afhalen.

In gebruik altijd de stofzuiger en een langharig kwastje. Kijk met een zaklamp ook goed in de koeling van de processor of het daar schoon is.
Met perslucht verplaats je het stof nl, maar daarmee is het niet weg.
En blijf de kast aanraken tijdens het stof afzuigen ivm statische elektriciteit.

Niek

13 april 2018 om 18:35.
Trebla zegt:

Als je dan toch bezig bent verwissel dan meteen de knoopcel batterij CR2032. Ja in een desktop zit een knoopcel batterij die de data vasthoudt als de PC uit staat. V.w.b. de statise elektriciteit, houd daar inderdaad heel goed rekening mee en haal de spanning er inderdaad helemaal af dus de steker uit de wandkontaktdoos of uit de stekerdoos. Vaak kan je de stekerdoos met een knop helemaal uitschakelen. Brandt die knop rood dan de schakelaar omzetten. Statise spanning kan verwoestend werken en kan je de zaak helemaal vernieuwen.
Als de knoopcel op zijn einde loopt gaat je klokje rechts beneden achter lopen.

15 april 2018 om 18:21.
Niekie zegt:

Die knoopcel gaat vaak een heel pc leven lang mee en soms is hij na een jaar of 5 leeg.
Om dat ding nu al te vervangen is n.m.m. (incl. de risico's die er aan zitten) echt overbodig.

Niek

15 april 2018 om 22:03.
Trebla zegt:

Wat je zegt Niekie, mijn PC is van 2010 en heb net de tweede knoopcel er in gezet.

15 april 2018 om 22:18.
BenW zegt:

Helemaal mee eens! Zo'n knoopcel zit direct op de printplaat, vaak vlak naast allerlei schakelingen. Per ongeluk even iets aanraken is zo gebeurd en voor je het weet is zo'n batterij van nog geen euro plotseling héél duur geworden.

15 april 2018 om 22:19.
cnhvandijck zegt:

Goede morgen allemaal.
Heel veel dank voor de adviezen op mijn vraag hoe ik de PC van binnen zou kunnen schoonmaken. Het is prima gelukt. Slechts 2 simpele schroefjes losmaken en de zijplaat verwijderen. Was behoorlijk stoffig daarbinnen. Kon het goed merken de laatste tijd omdat de koeling ventilator wel erg vaak werkte en ...lang.
Nu niet meer. De CR2032 knoopcel zag ik wel zitten , maar heb 'm gewoon laten zitten waar die zat.
Nogmaals dank voor de adviezen.
C.N.H. van Dijck

16 april 2018 om 09:55.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club