Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Moeilijk scrollen
Geplaatst op 30 april 2018 om 14:18 door Klaartje

werk met Windows10, IE11 en o.a. eMClient
Beste helpers,
Sinds kort heb ik Windows10 geïnstalleerd. Ik kan daar moeilijk scrollen omdat de scrolbalk (rechts) zó smal is, zodat ik er steeds naast zit. Met het muiswiel op het bericht/programma te gaan staan, en dan met het muiswiel scrollen, gaat ook heel moeilijk omdat dan het beeld steeds verspringt óf naar boven óf naar beneden. Dat is erg hinderlijk. De muis is nog maar een paar maanden oud. (draadloos).
Wie weet raad?
vr.gr. Klaartje

12 reacties
BenW zegt:

Goedemiddag, de kleine of eigenlijk smalle scrollbalk van Windows 10 is inderdaad een relatief nieuwe eigenschap. Echter, door met de muis over de balk te bewegen wordt deze weer even breed als vanouds. Deze smalle balk geldt overigens maar voor enkele onderdelen.
Wat de muis betreft even een vraag: is deze draadloos?
Verder kan de instelling van de muis worden gewijzigd in Instellingen > Apparaten > Muis (zie afbeelding). Eventueel zijn er nog meer instellingen via dit scherm te wijzigen middels 'Extra muisopties'.

30 april 2018 om 15:56.
Klaartje zegt:

Dag Ben,
Dank voor je berichtje. Ik had het wel vermeld dat mijn muis draadloos is.
Ik heb je advies opgevolgd, en er schijnt inderdaad nu verbetering te v.w.b. het "springen" van de tekst. Het lag gelukkig niet aan het wieltje van de muis maar aan een instelling. Dat is nu verbeterd.
Maar het scrollen met de scrolbalk dat is nog een probleem, als ik er met de muis overheen ga wordt hij ook niet breder. Wél is hij nu goed bij dit schrijven. Misschien omdat ik het e.e.a. anders heb ingesteld.
Bedankt voor jet hulp.
Klaartje

30 april 2018 om 17:07.
BenW zegt:

Mooi zo. Ik had inderdaad over het 'draadloos' heen gelezen, sorry.

30 april 2018 om 18:23.
Jeanette zegt:

Beste Klaartje,

Als je scrollt en je houdt de CTR toets ingedrukt, zoomt de pagina in. Misschien helpt dat bij het vergroten van de scrollbalk.
Succes.

groetjes Netty

1 mei 2018 om 08:31.
Klaartje zegt:

Goede morgen Jeanette,
Dank voor je tip, maar dat heeft niet geholpen. Ik ga verder zoeken hoe ik dat kan verhelpen.
Fijne dag.
Klaartje

1 mei 2018 om 09:51.
Groetend zegt:

Het verbreden van de scrollbalk is volgens een filmpje uit 2016 een technisch verhaal. Zie dit youtubefilmpje. (de advertentie is over te slaan)

1 mei 2018 om 16:42.
Klaartje zegt:

Dirk bedankt voor je reactie. Allemaal wel wat technisch en in het Engels.
Toch leuk dat je hebt meegedacht.
Groet Klaartje

1 mei 2018 om 20:26.
Niekie zegt:

Als je de scrollbalk zou willen verbreden, zou je de resolutie van het beeldscherm lager kunnen zetten. Dan wordt alles wat groter.
Dat kan je doen via een rechtsklik op het bureaublad en dan "Beeldscherm instellingen. "

Niek

2 mei 2018 om 01:40.
BenW zegt:

Wat de scrollbalk betreft, er is nog wel een andere optie, namelijk de Ultimate Windows Tweaker. Met dit kleine programmaatje kun je van alles en nog wat aanpassen in Windows, dus ook de breedte van de scrollbalk.
Hoewel het programma an sich veilig is, is hier wel een waarschuwing op z'n plaats. Omdat je erg veel kunt instellen en daarmee het standaard gedrag van Windows kunt aanpassen, bestaat ook de kans dat je te veel aanpast. Echter, wanneer je jezelf beperkt tot het aanpassen van de werkbalk is er niets aan de hand. Bovendien vraagt het programma eerst om een herstelpunt aan te maken. Dit ook zeker eerst doen. Het programma kan hier worden gehaald.
Bijgevoegde afbeelding toont waar de breedte van de scrollbalk kan worden aangepast. De standaardwaarde is 255. Voor het voorbeeld heb ik de waarde aangepast naar 500 en het effect is zichtbaar op de navolgende afbeelding waar te zien is dat de scrollbalk aanzienlijk breder is geworden.

2 mei 2018 om 10:52.
BenW zegt:

En hier de afbeelding met de brede scrollbalk

2 mei 2018 om 10:52.
Klaartje zegt:

Dag Ben,
Misschien wat teleurstellend, maar ik ben met al die technische dingen niet zo goed. Dus........moet ik daar maar hulp bij halen. Vind het wel bijzonder dat je er zoveel energie insteekt! Hartelijk dank daar voor.
Klaartje

2 mei 2018 om 15:52.
BenW zegt:

Graag gedaan hoor. En veel moeite? Ach, laat ik zeggen dat ik het leuk vind om de grenzen van het digitale (on)mogelijke te onderzoeken :) Blijf je zelf ook van leren.

2 mei 2018 om 16:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club