Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Opgepast met usb.
Geplaatst op 20 mei 2018 om 13:19 door Cees-1946

Opgepast. Met het inbrengen, van een Usb/stick, kreeg ik de melding dat deze usb/stick voor het openen eerst geformatteerd moest worden. Gelukkig had ik deze bestanden ergens anders ook opgeslagen. Dit betekend, dat een usb niet 100% betrouwbaar is.!! Ga je wel formateren dan zijn de opgeslagen gegevens verdwenen indien je ze niet dubbel hebt.

4 reacties
John-Heynen zegt:

Dit verschijnsel doet zich voor als bij het vorige gebruik van de usb stick niet goed afgesloten hebt, maar de stick al werkend eruit getrokken hebt. De stick wordt hierdoor beschadigd.
Altijd via het teken van een usb stick in het systeemvak rechtklik en dan de betreffende stick selecteren op verwijderen. Er zijn dan twee mogelijkheden of hij geeft aan dat hij in gebruik is.
Betreffende programma's sluiten of de pc afsluiten en het bericht dat hij veilig verwijderd kan worden.
Ook in de Verkenner kan je dit uitvoeren door rechtsklik op de betreffende usb stick en Uitwerpen selecteren, daarna hetzelfde verhaal.
Voor Externe harde schijven geldt hetzelfde verhaal.

20 mei 2018 om 14:57.
Cees-1946 zegt:

Zoals ik het aangeleerd heb, wordt de us-stick verwijderd .Spontaan eruit halen is totaal niet gebeurd.. Een verklaring is er niet, het is gewoon een gebruiksvoorwerp wat kapot kan gaan. Net zo goed als een externe harde schijf. Goed kopere modellen kunnen misschien eerder kapot gaan dan de duurdere..Het is nu eenmaal zo, voorkomen kun je dt nu eenmaal niet.

20 mei 2018 om 16:23.
John-Heynen zegt:

Je hebt gelijk alles kan kapot gaan en dat gebeurd ook, daarom altijd een dubbele backup maken, zoals je gedaan hebt.
Maar uit je verhaal kon ik niet opmaken, dat hij correct verwijderd was geworden en je zal ze de kost geven die de usb stick er zomaar uittrekken, evenals afsluiten via de Startknop.
Ik kom het tijdens lesgeven en spreekuur in een leercentrum en bij hulp aan huis regelmatig tegen, vandaar mijn uitgebreide verhaal.

21 mei 2018 om 15:17.
Cees-1946 zegt:

@-Hr Heynen, Zoals ik al aangegeven had was ik verrast , dat er eerst gevraagd werd om te formatteren. Vooraf met verwijdering eerst geklikt of het toegestaan werd. Oke en dan daarna de opmerking om te formatteren. Vervelend omdat ik een programma er op had staan voor de wachtwoorden die ik in gebruik heb. In mijn desktop is dit programma ge-installeert en vervolgens uit beeld. Vooraf op deze usb gezet. Via de zoekfunctie heb ik het terug kunnen halen. Nu komt er en uitgeprinte lijst die indien wenselijk gebruikt kan worden. Het gaat verder best redelijk met de beveiliging Risico's lopen sites zijn geblokkeerd zoals Gokken - porno enz. Spam voor de ongewenste mails. Het komt er bij mij opneer, door ervaring wijzer geworden. Via een speciaal programmatje is het toch mogelijk geworden om de stick terug te kunnen openen. Het had niks met het eruit halen te maken wel met andere factoren. Blijkbaar kan iets dergelijks weleens voorkomen ook met de externe harde schijf. Mijn systeembeheerder is er mee bezig geweest en komt er nog op terug om de gegevens weer te voorschijn te halen.

21 mei 2018 om 16:15.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club