Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
opstart probleem windows xp
Geplaatst op 30 januari 2014 om 00:43 door osi
Bij opstart procedure geeft eerste scherm de mogelijkheid te kiezen tussen F2 run setup of F11 bootmenu. Wat ik hiermee kan weet ik niet. Daarna verschijnt 2e scherm waar ,normaal gesproken, gekozen kan worden voor o.a. veilige modus. Pijltjes toets werkt echter niet. Windows wordt dan automatisch opgestart. Windows logo is nog te zien maar verdwijnt dan snel weer. No signal. Computer wordt weer opgestart en procedure herhaalt zich. Wie heeft er voor mij een tip om dit probleem op te lossen.
6 reacties
Marixius zegt:
F2 brengt je in de set-up van BIOS waarmee je bepaalde hardware zaken anders kunt instellen. Dit is alleen voor specialisten interessant.
F11 brengt je in het boot-menu een daar kun je de opstartvolgorde bepalen. Als er geen opstart CD aanwezig is zal normaliter Windows opgestart worden van de harde schijf. Heb je echter een bootable USB stick, dan kun je in het bootmenu dus aangeven dat van de USB stick moet worden opgestart in plaats van de harde schijf. Meestal zijn de standaard instellingen voldoende.
In jouw geval is Windows kennelijk onjuist afgesloten. Mogelijk als gevolg van een hardware probleem of door een onjuiste update van een stuurprogramma. Het feit dat de pijltjes toetsen niet werken duidt op een mogelijk onjuiste aansluiting van het toetsenbord. Brandt er wel een ledje op het toetsenbord? Opstarten in veilige modus is echter wel wenselijk om te achterhalen wat er precies mis is, maar dan moet je toetsenbord wel de mogelijkheid bieden om de veilige modus te kunnen selecteren.
30 januari 2014 om 11:32.
avatar
Ex-lid zegt:
Is het batterijtje op het moederbord wel eens vervangen. Dit euvele lijkt er nl op dat de boot instellingen niet meer worden vastgehouden
30 januari 2014 om 21:00.
Jikky zegt:

--Sorry
31 januari 2014 om 13:34.
osi zegt:
Marixius, Wirtzzie en Jikky, bedankt voor jullie reactie. Ik heb voor zover ik weet geen bootable disk of usb stick. Wel heb ik de originele windows xp schijf. Maar deze schijf heeft geen invloed op de startprocedure. Het batterijtje op het moederbord is vrij recent nog vervangen. Bedankt.
31 januari 2014 om 14:13.
LucasB zegt:
Dit is duidelijk een lastig probleem, dat niet zo maar op afstand kan worden opgelost. Een PC hulp aan huis biedt misschien een oplossing en waarschijnlijk moet Windows XP helemaal opnieuw worden geïnstalleerd.
Voordat je hier aan begint, bedenk wel dat Windows XP een verouderd systeem is. Vanaf april dit jaar wordt het niet meer ondersteund en dan is het ook niet meer veilig om hiermee op het internet te werken.
Dat betekent dat je zou moeten overwegen XP te vervangen
Kijk hier voor advies: http://www.seniorweb.nl/artikel/55874/overstaphulp-windows-xp
31 januari 2014 om 15:41.
osi zegt:
Bedankt Lucas B!
4 februari 2014 om 10:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club