Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
geplaats document in concepten. windows 10.
Geplaatst op 16 juli 2018 om 16:59 door BORNEO

Beste Clubleden, mijn vraag.
ik heb een document gezet in concepten, (mijn pc staat op windows 10.)
nu wil ik het geplaatste document wat op concepten geplaats is.
naar mijn bureaublad verplaatsen,( zo dat ik het naar een ieder kan versturen.)
en kan bewaren om weer te gebruiken.
afwachtend en vriendelijke groet.
LEO CUSELL.

6 reacties
DirkB zegt:

Ik zou het document opslaan onder 'documenten'. Als er meer documenten over sloepen zijn, maak dan desgewenst een map 'Sloepen' o.i.d. en zet het document daarin.
Vanuit e-mail is het document als bijlage mee te sturen. Hoe dit precies werkt, hangt af van het gebruikte mailprogramma. Welke is het?
Meestal komt het erop neer dat in het mailprogramma wordt gekozen voor 'bijlage' of het plaatje van een paperclip. Daarna wordt de verkenner zichtbaar en is het document op te zoeken. Als het is gevonden, klik dan op 'openen' en het document zit als bijlage bij het mailbericht.
Het is niet nodig om het document eerst op het bureaublad te plaatsen.

16 juli 2018 om 17:30.
fred612 zegt:

Het is wel makkelijk direct vanaf het bureau blad een bijlage toetevoegen.
Document/ map opslaan onder concepten is vreemd??
Het is makkelijk en duidelijk een document te openen en selecteren en dan met copy past in een lege mail te plaatsen en die in concepten opteslaan en te verzenden of door te sturen naar anderen

17 juli 2018 om 10:55.
RoyBosman zegt:

In Windows 10 ken ik geen concepten, of het moet in de mail zijn. Een document kunt u echter beter in de map 'documenten' zetten en dan bij een mail bijvoegen als bijlage (zie instructie Dirk Boom)

18 juli 2018 om 09:56.
fred612 zegt:

Waarom is dat ook al weer beter ??

18 juli 2018 om 10:25.
BenW zegt:

Het is niet perse beter, het is een manier van werken (en denken). Programma's zullen databestanden (dus ook tekstbestanden) normaliter opslaan in de voor dat programma voorgedefinieerde map. Voor tekstverwerkers e.d. is dat doorgaans de map Documenten. Natuurlijk kan dit anders worden ingesteld. Het gebruik hangt samen met de kennis en vaardigheid om te kunnen navigeren binnen Windows Verkenner. Het openen, opslaan, kopiëren, verwijderen, verplaatsen, hernoemen, enz. van bestanden, incl. documenten vereist deze kennis en vaardigheid. Dit geldt ook voor het bijvoegen van bijlagen aan de mail. In feite gebruik je met de 'paperclip' de eigenschappen van Verkenner. Uiteraard is het prima om bestanden naar een andere locatie (bijvoorbeeld het bureaublad) te kopiëren om van daaruit deze toe te voegen aan de mail, maar is in feite niet nodig en mogelijk zelfs onpraktisch. Immers, met dit kopiëren creëer je meerdere duplicaten wat op termijn een warboel kan worden. Beter is het dus om gestructureerd met opslaglocaties te leren werken.

18 juli 2018 om 10:41.
RoyBosman zegt:

mijn beter slaat niet op het opslaan op het bureaublad (maar Ben heeft gelijk, ik vind het een warboel worden), maar vooral over het opslaan van een document als concept in de mail, dat is niet logisch.

Maar laat Leo eerst even duidelijk maken waar hij 'concepten' heeft, dan kunnen we hem beter op weg helpen.

18 juli 2018 om 11:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club