Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
AdGuard gratis versie vraagt om kopen
Geplaatst op 18 juli 2018 om 09:39 door Harie

Ben Wuring heeft mij indertijd aangeraden om deze te gebruiken en was gratis. Ik krijg nu de melding dat hij verlopen is en ik hem zou moeten kopen. Ik heb geprobeerd hem opnieuw te installeren maar de melding blijft komen. Ben heb jij misschien de gratis versie nog.
titel aangepast-Roy Beheerder

10 reacties
BenW zegt:

Ergens doe je iets niet helemaal goed. Zelf heb ik al tijden de gratis versie en er wordt nooit gevraagd om de betaalde versie aan te schaffen.
Wat je zou kunnen doen is Adguard volledig verwijderen via extensies en daarna opnieuw toevoegen. Het lijkt mij sterk dat je dan niet opnieuw de gratis versie kunt gebruiken.

18 juli 2018 om 10:15.
Harie zegt:

Het vorige heb ik in juli gedaan en nu krijg ik het bericht dat ik hem moet kopen. Ik heb hem weer verwijderd met Revo en via de web store opnieuw gedownload en geïnstalleerd en weer zegt hij nu dat ik hem moet aanschaffen.

10 september 2018 om 16:13.
BenW zegt:

Ik moet helaas in herhaling vallen. Zie eerdere opmerking van 18 juli om 10:15.
Zelf gebruik ik al geruime tijd Adguard en ben nog nooit lastig gevallen om het aan te schaffen. Dus wat je precies niet goed doet is zo lastig te zeggen, maar dat er iets niet goed gaat is duidelijk.
Overigens, je dient een extensie niet te verwijderen met Revo, maar via het extensiebeheer van de gebruikte browser.

11 september 2018 om 11:02.
RuudM zegt:

Een opmerking terzijde:
Extensies heten bij IE invoegtoepassingen.
Is een artikel over geweest bij SW in november 2016
Ruud

11 september 2018 om 13:23.
Harie zegt:

De gebruikte browser is de IE11 en ik had graag uitleg hoe ik dat zou moeten doen. verwijderen. Want zo slim ben ik hier niet mee.

11 september 2018 om 15:29.
BenW zegt:

Ga via het tandwieltje rechtsboven naar Invoegtoepassingen beheren. Daar kun je een invoegtoepassing in- of uitschakelen.

IE is in het gebruik van extensies enigszins 'ouderwets'. Het heeft geen eigen store van waaruit je extensies kunt installeren zoals Chrome en Firefox. Extensies worden geïnstalleerd doordat je andere relevante software installeert. Bijvoorbeeld, je installeert Ziggo Safe Online en deze voorziet IE automatisch van de invoegtoepassing 'Browsing protection by F-Secure'.
Adguard is dus niet primair geschikt voor IE. Dat je steeds wordt gevraagd om het programma te kopen, komt dan omdat je waarschijnlijk het hebt geïnstalleerd via deze link. En dat is inderdaad een uitprobeer versie.

11 september 2018 om 15:53.
Harie zegt:

Invoegtoepassingen daar staat Ad Guard niet bij. Daar heb ik hem niet van geïnstalleerd maar via de site van Ad Guard. Of geef mij de site waarvan jij hem hebt gedownload.

11 september 2018 om 16:50.
BenW zegt:

Ik gebruik geen IE, maar Chrome, Edge en Firefox. Bij al deze installeer ik Adguard vanuit de diverse stores.

11 september 2018 om 17:14.
Harie zegt:

Heb je dan enig idee hoe ik hem kan verwijderen omdat ik alleen de IE 11 gebruik Want ik vind het vervelend dat ik zoveel reclame krijg als ik een website open.

18 september 2018 om 09:58.
BenW zegt:

Je zou de geïnstalleerde versie van Adguard kunnen verwijderen met IObit Uninstaller (vind ik beter dan Revo) en langzamerhand toch maar eens gaan overwegen om een andere browser te gebruiken. IE raakt uit de tijd en je zult steeds vaker tegen beperkingen aan gaan lopen.
Mocht je dus al besluiten om een andere browser te gaan gebruiken, installeer dan Adguard via de extensies = probleem opgelost!

18 september 2018 om 10:08.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club