Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
trage laptop
Geplaatst op 20 december 2018 om 08:29 door bergen

goedemorgen. ik heb n laptop met windows 10. hij is vrij traag . defender draait daarop. ook heb ik ziggo safe online erop. kan ik defender uitzetten of is dat onveilig.

4 reacties
John-Heynen zegt:

Twee virusscanners tegelijk draaien geeft problemen. Waarschijnlijk is Windows Defender uitgeschakeld bij de installatie van Ziggo safe online.
Kijk eens bij Taakbeheer (Zoekregel Taakbeheer) bij Prestaties of de harde schijf voor 100% staat te draaien. Onderaan in het blauw kan je Broncontrole openen als je dan de harde schijf opent kan je zien welk programma de harde schijf in beslag neemt. Dat kan bijvoorbeeld de virusscanner zijn die staat te draaien in dat geval of een ander programma deze uitschakelen of deinstalleren en kijken of dat helpt. Wel controleren of Windows Defender dan ingeschakeld is.
Voor een langzame computer bestaat een goede oplossing door een SSD harde schijf in te bouwen, maar vraag dat aan een deskundige.

20 december 2018 om 11:12.
BenW zegt:

Windows Defender wordt inderdaad uitgeschakeld bij installatie van Ziggo Safe Online, tenminste, de virusscanner. De Firewall van Defender blijft actief. Inmiddels is het zo dat Defender ook v.w.b. de virusscanner beter is dan Ziggo Safe Online (=F-Secure). Het enige nadeel is dat ZSO wél een specifieke bankbeveiliging levert en Defender niet. Toch zal het gebruik van ZSO i.c.m. Defender niet de traagheid opleveren. Dit is eerder te wijten aan teveel automatisch opstartende programma's, een te hoge bezetting van het geheugen, een vervuild register of mogelijk malware.

Begin dus achtereenvolgens eens met:
* Beoordeel middels Taakbeheer welke programma's automatisch opstarten en schakel de onnodige programma's uit
* Controleer de pc middels Malwarebytes op de aanwezigheid van malware en verwijder deze.
* Schoon het register e.d. goed op middels Ccleaner. (NB: hier ben ik geen voorstander van, maar het zou kunnen helpen.)

Mocht e.e.a. niet lukken c.q. u weet niet hoe dit te doen, dan behandelen we dit verder punt voor punt.

20 december 2018 om 11:34.
Niekie zegt:

Ik zou de harde schijf ook even controleren met HDtune De Freetrail mag je 15 dagen gratis gebruiken. Kies de goede schijf, kijk eerst op het tabblad 'Health" naar warnings en kies daarna het tabblad "Errorscan". Alle blokjes moeten na afloop van de volledige scan groen zijn.
Let tijdens de scan ook een beetje op de scan snelheid (is lees snelheid) Zou zou tussen de 80 en 130 MB/s moeten zijn.

Niek

20 december 2018 om 12:18.
bergen zegt:

beste john, ben en niek.
bedankt voor jullie tips. ga ermee aan de slag.

vrgr ruud

21 december 2018 om 15:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club