Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
externe harde schijf niet te vinden
Geplaatst op 13 juli 2019 om 17:30 door Klaartje

Gisteren kwam ik tot de ontdekking dat ik de externe harde schijf op mijn desktop PC niet kan vinden. Wél aangesloten. Ook partitie C en D staan niet links in het rijtje. Kan dat liggen aan de nieuwste versie van Windows 10 die is geïnstalleerd? Wat er aan de hand is, weet ik niet.
Links zie ik alleen maar "snelle toegang". Al het andere ontbreekt. Ik hoop dat ik het goed heb uitgelegd.
Klaartje

15 reacties
HaWee zegt:

zie je links staan "Deze pc" ? zo ja klik daar eens op.

13 juli 2019 om 17:35.
Klaartje zegt:

Ja, dat staat er op, maar daar staat niet die externe harde schijf op. Wat nu

13 juli 2019 om 17:42.
HaWee zegt:

als je klikt op "deze pc" wat krijg je dan te zien? Zie je dan partitie C en D

13 juli 2019 om 17:54.
Klaartje zegt:

Ook die partities C en D staan er niet op. Ik vermoed dat er zeer vervelende situaties met mijn PC aan de hand zijn. Ik had n.l. dat rijtje links uitgeknipt en dat in mijn afbeeldingen gezet. Daar is het niet terecht gekomen maar wél in de prullenmand.
Ik kan dus C en D niet lezen of vinden. Zou ik systeem herstel kunnen doen en dan naar fabrieksinstellingen?

13 juli 2019 om 18:02.
HaWee zegt:

als je computer nog gewoon werkt denk ik dat er niks aan de hand is alleen dat de instellingen van wat verkenner laat zien zijn veranderd.
Als je iets in de prullemand gooit kun je gwoon de prullemand openen, alles selecteren en kiezen voor terugzetten.
Maar zoals gezegd, waarschijnlijk instellingen in verkenner, ga eens naar Beeld (bovenin verkenner) en zet wat dingen op tonen.
Ik ben even bezig maar ik zal hierna even mijn test pc die al de nieuwste w10 heeft starten en kijken of er iets is veranderd in de instellingen van verkenner.

13 juli 2019 om 18:09.
Klaartje zegt:

Oké. Ik ga nu ook even uit de lucht:). Over een paar uurtjes ben ik er weer. Ik moet ook steeds opnieuw inloggen, ondanks dat ik een vinkje heb gezet bij: ingelogd blijven(?).

13 juli 2019 om 18:14.
Willem-B zegt:

Zet de PC een helemaal uit dan de externe HDD loskoppelen. Vervolgend weer opstarten en daarna de ext. HDD weer aansluiten. Dan zou Windows weer in de verkenner de Ext. HDD moeten tonen.

13 juli 2019 om 20:48.
Klaartje zegt:

Rechts bij de klok kan ik op het vinkje klikken en dan kan ik wel "herstel-E" vinden. Maar niet in het rijtje links. Net zoals C en D schijf. Ik denk toch, ondanks dat ik geen techneut ben, dat het aan de grote update van Windows 10 ligt. Op Internet ook gezocht. Het blijkt dat velen hier last van hebben. Het schijnt via "schijfbeheer" opgelost te kunnen worden om de harde schijf van mijn PC te herstellen.

13 juli 2019 om 21:41.
HaWee zegt:

goed mogelijk dat het aan de grote update ligt maar nogmaals: als je pc gewoon opstart zijn je c en d en windows gewoon in principe in orde.
Dat je sommige dingen en bv de externe schijf niet ziet is puur een kwestie van instellingen en niet van herstellen van iets. Met schijfbeheer kun je o.a. instellen welke letter je externe schijf krijgt en dat is een verschijnsel wat bij een aantal mensen bij de grote update fout gaat.
Even kijken of je ofwel een computerkundige kennis of telefonische hulp (die kan de pc op afstand overnemen) of hulp aan huis van Seniorweb vragen.

13 juli 2019 om 21:48.
Klaartje zegt:

Ik heb al eerder hulp aan huis aangevraagd, maar nu komt dit probleem er ook nog eens bij. De D-schijf heb ik nodig omdat dat hij vol staat met genealogische gegevens, waar ik druk mee bezig ben. Kan dat dus nu niet lezen. V.w.b. de thuishulp, dat duurt altijd wat langer, en telefoongesprekken kan ik niet voeren i.v.m. doof zijn. Vandaar dat ik dit nu via de site heb geprobeerd. Ik zal de thuishulp afwachten.
Bedankt voor het mee denken.

13 juli 2019 om 22:01.
Klaartje zegt:

Toch nog een reactie. Misschien ook goed voor andere meelezers. Ik heb het n.l. gevonden! Ga naar:
1) Deze PC
2) Apparaten en stations
3) rechts klikken op een station
4) aan Snelle Toegang vastmaken
Als ik naar Mijn Documenten ga zie ik in de linker rij de C- D- en E- schijf staan. Dat was dus de bedoeling om ze te kunnen lezen. Groetjes Klaartje
 

13 juli 2019 om 22:34.
HaWee zegt:

proficiat met de oplossing.
Maar de stations waren dus wel te zien als je op Deze pc klikt zoals ik aangaf.

13 juli 2019 om 22:37.
Klaartje zegt:

't-Ja, maar je hebt mij niet verteld hóe ik dan verder kon gaan om ze in "snelle toegang" te plaatsen. Dat was wel de bedoeling:). Eind goed.....al goed. Fijne avond nog.

13 juli 2019 om 22:44.
Willem-B zegt:

Goed gedaan Klaartje. Je leert het meest door zelf te experimenteren. Vergeet niet je Hulp-a-huis te cancelen.

13 juli 2019 om 22:49.
Klaartje zegt:
Thuishulp heb ik nog wel nodig voor andere zaken. Bedankt voor de felicitaties:):).
13 juli 2019 om 22:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club