Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Advanced system Care
Geplaatst op 18 oktober 2019 om 13:40 door Harie

Ik heb deze laten scannen en omdat ik er niets vanaf weet wil ik vragen of het gevondene allemaal verwijderd kan worden.

8 reacties
DirkB zegt:

Wees er voorzichtig mee. Bij installeren komen er soms andere dingen mee en lees even deze review.
De suggesties die het programma doet kan ik niet beoordelen maar meer dan 600 registerfouten .... dat is wel erg veel.

18 oktober 2019 om 14:04.
Niekie zegt:

"Ongewenste bestanden" (1,6 GB) is wel een hele vage omschrijving.

Bovendien staat het programma Advanced system Care niet al te best bekend.

Die 4 "schijffouten" zou ik wel verder uitzoeken.

Niek

18 oktober 2019 om 22:10.
Trebla zegt:

Ik gebruik ASC al jaren tot volle tevredenheid, ook aanbevolen door iemand hier wiens naam ik niet meer weet.

19 oktober 2019 om 03:44.
Niekie zegt:

De mening van een Microsoft specialist over ASC en Ccleaner in het algemeen.

"" De Microsoft tekst is als volgt.

"In het algemeen raad ik ten zeerste af wat voor opschoonprogramma dan ook te gebruiken. Het enige wat deze programma's namelijk kunnen, is het hele register om zeep helpen. Hetgene wat deze programma's proberen te bereiken, is het verwijderen van onnodige registersleutels die mogelijkerwijs zijn achtergebleven van gedeïnstalleerde programma's, om zo de computer sneller te laten lopen. Dit is echter volslagen onzin. Een registersleutel is namelijk in feite een instructie aan de processor.

Stel dat men 10 jaar lang allerlei programma's installeert en verwijdert en er 10.000 registersleutels wel van achterblijven. Allereerst is het zo, dat wanneer er geen programma geïnstalleerd staat dat deze sleutel aanroept, de meeste gewoon niet actief zijn en niet worden gebruikt. Maar in dit geval gaan we er maar van uit, dat alle 10.000 nog steeds worden aangeroepen en dus zinloze instructies aan de processor sturen (wat feitelijk dus onmogelijk is). Dat zou dan betekenen dat er in het register 10.000 onnodige instructies aan de processor staan. Laten we dan ook nog voor het gemak even aannemen dat deze allemaal achter elkaar worden aangeroepen, wat uiteraard ook totaal geen realistisch scenario is.

Een processor van vandaag de dag kan echter miljarden instructies per seconde verwerken. Zelfs in dit uiterst onwaarschijnlijke geval zou het resultaat van het verwijderen van deze onnodige sleutels dus niet eens in een laboratoriumomgeving meetbaar zijn, om maar te zwijgen van merkbaar in een gewone normale situatie. De schade die echter wordt aangericht wanneer zulke programma's registersleutels verwijderen waar ze van af hadden moeten blijven (en dat doen ze allemaal) varieert van een programma dat niet zo goed meer loopt tot een computer die helemaal niet meer opstart.

Een registercleaner kan namelijk helemaal niet beoordelen of een registersleutel nog nodig is of niet. Het enige programma dat een gegrond oordeel kan vellen of een registersleutel die bij een stuk software hoort nog moet blijven, is het installatieprogramma van die software zelf. Registercleaners gaan vrij willekeurig te werk. Ze verwijderen bijvoorbeeld sleutels die al lang niet meer zijn gebruikt of waarvan ze het programma dat deze sleutel heeft aangemaakt niet meer kunnen vinden. Als die sleutel echter ook nog voor andere programma's nodig is, spreekt het voor zich dat er problemen optreden.

Of we dit dan ook nog krijgen opgelost zonder een volledige herinstallatie van het systeem is nog maar de vraag. We kunnen proberen Windows zo goed en zo kwaad als mogelijk te herstellen, maar alle schade repareren gaat alleen maar door Windows helemaal opnieuw te installeren. Ik raad u hoe dan ook aan alvast reservekopieën te maken van uw persoonlijke bestanden (denk aan documenten, mails, favorieten, wachtwoorden etc.) omdat een dusdanig beschadigd besturingssysteem allerminst stabiel en betrouwbaar is. Het zou heel goed kunnen dat een tot nog toe niet benodigde registersleutel verwijderd is, maar bij een update wel wordt aangesproken waardoor het hele systeem onherstelbaar vastloopt. Als u de backups hebt gemaakt, kunnen we proberen zoveel mogelijk van de aangerichte schade te repareren, om te beginnen door middel van een zogenaamde In-place Upgrade (In-place Repair Install) en door het aanmaken van een nieuw Windows-account, waardoor een deel van het register volledig opnieuw wordt aangemaakt.

Helaas komen mijn collega's en ik steeds vaker computerproblemen tegen als gevolg van door opschoonprogramma's vernielde registers. De reclames in computerblaadjes voor beginnende hobbyisten en op fora voor computerproblemen dragen hier waarschijnlijk flink aan bij. Overigens wil ik nog eens benadrukken dat het repareren van een deel van de schade veel werk is en in het geheel geen garanties kan bieden dat de problemen ermee allemaal worden opgelost, aangezien het niet te overzien is waar het registerprogramma allemaal wijzigingen heeft aangebracht. Zelfs als we wekenlang het ene probleem na het andere oplossen, is de kans groot dat er weer een nieuw probleem opduikt vanwege een tot nog toe niet benaderde registersleutel of -waarde. De meest effectieve oplossing is en blijft dan ook een herinstallatie van het systeem
.""

We hoeven hier geen discussie over te gaan voeren, maar ik raad het programma ook ten sterkste af.
En de link naar het artikel.

Niek

20 oktober 2019 om 15:10.
RuudM zegt:

Heb dit, voor mij onbekende programma geïnstalleerd en laten scannen.
Heel veel zogenaamde ongerechtigheden gevonden, niets mee gedaan.
Daarna Malwarebytes laten scannen: vind 32 bedreigingen, toen nog Adwarecleaner scan, vind 19 popups.
Beide programma's vonden gisteren na scan niets. Wat er nu is kwam dus mee met dat ASC, dat wordt dus subiet weer verwijderd.
Niet intuinen dus, gaat voor 99,99% om bangmakerij en verkoop van het programma.
Ruud
 

20 oktober 2019 om 15:58.
Trebla zegt:

Dan in elk geval bedankt voor de waarschuwing, weer wat geleerd.

21 oktober 2019 om 11:59.
Harie zegt:

bedankt. heb hem verwijderd.

21 oktober 2019 om 15:33.
fred612 zegt:

IK gebruik ASC al jaren wekelijks en laat automatisch al deze gevonden zaken verwijderen; NOOIT problemen gezien. Gebruik ook CCleaner maandelijks die vindt weer andere stukjes van verwijderde programma's. Ook W10 schijfopruiming of Total PC cleaner gebruik ik maandelijks.
Het is bangmakerij dat deze programma's destructief zijn, mis aangevinkt zoals gedownload.
Zet je alle vinkjes aan en verwijdert bv wachtwoorden e.d. dan kan het mis gaan natuurlijk

23 oktober 2019 om 12:10.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club