Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Bluetooth op PC via stick
Geplaatst op 7 december 2019 om 14:52 door Johannes

Dag allemaal,
Even een vraag iets buiten ons bereik, maar wie heeft ervaring met het voorzien van de PC zonder blue tooth om deze met b.v. een usb-stick geschikt te maken voor blue tooth. Dit zelfde geldt ook voor de versterker met een jacket aansluiting. Ik wil de pc laten communiceren met de versterker. Hoor graag.

Edit: titel aangevuld zodat de vraag iets beter vindbaar is- beheerder roy

4 reacties
DirkB zegt:
Mag ik vragen wat het doel is van de verbinding?
Als het radio betreft:
- Bij een bluetoothverbinding is de geluidskwaliteit laag. Bij een matige geluidsinstallatie zal dat niet teveel opvallen.
- De jackaansluiting op de versterker: is dat een ingang (microfoon) of een uitgang (koptelefoon)? Een ingang is nodig. Hoe wil je die ingang gebruiken?
- Bluetooth heeft een beperkt bereik (10-15 m) waardoor het signaal minder stabiel kan zijn.
7 december 2019 om 17:39.
Johannes zegt:

Allereerst dank voor de aanvulling Roy. Verder is de bedoeling heel eenvoudig. Ik wil radio afspelen op mijn versterker die geen blue tooth heeft vanaf een pc die geen blue tooth heeft.Zijn er dus hulpmiddelen middels USB op de pc en via de portable ingang van de radio.

8 december 2019 om 09:54.
DirkB zegt:

Ik noem een alternatief, excuus dat dit een indirect antwoord is: er zijn voor weinig geld radiotuners te koop. Die zijn bij de juiste aankoop aan te sluiten op een ingang van de versterker met 2 tulpstekkers (bijv. de aux-ingang) of op een jackingang. Ik heb mij hier toevallig recent in verdiept.
Bijvoorbeeld deze keuze.
Veel (250) voorkeurzenders in te stellen! Aansturen via de PC kan, niet via bluetooth maar via het wifi netwerk en hij is aanstuurbaar via tablet/smartphone.
Dat vereenvoudigt de oplossing voor de vraag.
Dit soort apparaatjes is er ook met bluetooth.

8 december 2019 om 17:07.
Johannes zegt:

Dank voor de informatie. Dit is zeker een oplossing. Ik kan dit zeker proberen. Mijn vraag is denk ik, hiermee opgelost. Nogmaals dank.

9 december 2019 om 13:53.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club