Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
PC geeft hele grote schermen en is traag
Geplaatst op 22 juni 2020 om 10:41 door Klaartje

Goede morgen

Hoe kan ik voorkomen dat ik zo'n grote afbeeldingen op mijn scherm krijg dat ik ze niet kan lezen. Onderaan is een schuifbalk, maar die is bijna niet te zien. Ook is mijn PC best wel traag.
Graag hulp en bij voorbaat dank. Ik werk met Windows10

3 reacties
HaWee zegt:

een beetje weinig info om de oorzaak te achterhalen. een paar vragen:
-Is elk scherm te groot (dus van elk programma) of alleen één (bv je browser , welke?)
- traag is een relatief begrip, is hij plotseling veel trager dan voorheen?

een paar dingen om te proberen:
- als het alleen een browser of zo is dan kijk in dat programma of hij vergroot staat. meestal op 3 puntjes of streepje rechtsboven om menu te krijgen en dan kijken naar zoiets als Zoom , zet die op 100%
-Als het alle schermen zijn dan op een leeg deel van het buroblad rechtsklikken en kiezen Beeldscherminstellingen , kijk bij schaal en layout of dat op 100% en aanbevolen aantal pixels staat.
-Als plotseling veel langzamer dan eens scannen op malware
Download en run adwcleaner en laat gevonden zaken opruimen, daarna malwarebytes de gratis versie en aanbieding om premium te krijgen wegklikken. Ook weer runnen en opschonen.
Dan pc een keer helemaal uit en na een paar minuten weer aanzetten, is het nu beter?

22 juni 2020 om 12:38.
RoyBosman zegt:

Hawee is al aardig compleet, even een extra dingetje aanvullen: bij het proberen, bij het eerste puntje, werkt vaak de ctrl toets op het toetsenbord inhouden en dan op de min drukken (of de plus om tekst groter te maken) De ctrl toets inhouden in combinatie met draaien aan het muiiswieltje wil ook wel eens werken.

22 juni 2020 om 13:27.
Klaartje zegt:

Sorry dat ik jullie berichten nu pas zie. Ze kwamen n.l. in spam terecht. Dat is ook al zo wonderlijk. Heb daar al eerder een vraag over gesteld hoe dat kan.
Helaas heb ik nu geen tijd om jullie adviezen te gaan bekijken. Morgen maar. Wilde jullie dat wel even laten weten. Fijne avond.

22 juni 2020 om 21:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club