Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
PC geeft hele grote schermen en is traag
Geplaatst op 22 juni 2020 om 10:41 door Klaartje

Goede morgen

Hoe kan ik voorkomen dat ik zo'n grote afbeeldingen op mijn scherm krijg dat ik ze niet kan lezen. Onderaan is een schuifbalk, maar die is bijna niet te zien. Ook is mijn PC best wel traag.
Graag hulp en bij voorbaat dank. Ik werk met Windows10

11 reacties
HaWee zegt:

een beetje weinig info om de oorzaak te achterhalen. een paar vragen:
-Is elk scherm te groot (dus van elk programma) of alleen één (bv je browser , welke?)
- traag is een relatief begrip, is hij plotseling veel trager dan voorheen?

een paar dingen om te proberen:
- als het alleen een browser of zo is dan kijk in dat programma of hij vergroot staat. meestal op 3 puntjes of streepje rechtsboven om menu te krijgen en dan kijken naar zoiets als Zoom , zet die op 100%
-Als het alle schermen zijn dan op een leeg deel van het buroblad rechtsklikken en kiezen Beeldscherminstellingen , kijk bij schaal en layout of dat op 100% en aanbevolen aantal pixels staat.
-Als plotseling veel langzamer dan eens scannen op malware
Download en run adwcleaner en laat gevonden zaken opruimen, daarna malwarebytes de gratis versie en aanbieding om premium te krijgen wegklikken. Ook weer runnen en opschonen.
Dan pc een keer helemaal uit en na een paar minuten weer aanzetten, is het nu beter?

22 juni 2020 om 12:38.
RoyBosman zegt:

Hawee is al aardig compleet, even een extra dingetje aanvullen: bij het proberen, bij het eerste puntje, werkt vaak de ctrl toets op het toetsenbord inhouden en dan op de min drukken (of de plus om tekst groter te maken) De ctrl toets inhouden in combinatie met draaien aan het muiiswieltje wil ook wel eens werken.

22 juni 2020 om 13:27.
Klaartje zegt:

Sorry dat ik jullie berichten nu pas zie. Ze kwamen n.l. in spam terecht. Dat is ook al zo wonderlijk. Heb daar al eerder een vraag over gesteld hoe dat kan.
Helaas heb ik nu geen tijd om jullie adviezen te gaan bekijken. Morgen maar. Wilde jullie dat wel even laten weten. Fijne avond.

22 juni 2020 om 21:23.
TPas zegt:

Dat computers traag zijn cq worden kan liggen aan het aanwezige geheugen in het apparaat, maar er zijn ook nog computers die werken met shared geheugen dwz dat je werk geheugen en je video geheugen gedeeld worden, dit heeft verder niets van doen met het besturings systeem.
Het bijplaatsen van extra geheugen kan misschien een oplossing zijn. Verder is inderdaad het kleiner maken van het beeld door de genoemde optie ook een goed punt dan heb je in ieder geval weer een goed zichtbaar beeld, maar de snelheid blijft.

9 september 2020 om 15:51.
Niekie zegt:

Klaartje.
Je noemt nu twee problemen in 1 vraag. Dan gaat de vraag verloren in diverse antwoorden op de diverse problemen.
1: Een te groot beeld. (Druk de CTRL toets (links onder) in en houdt de ingedrukt en druk tegelijk op de 0 (nul) toets op de bovenste rij van het toetsenbord)

2 Spam: Bel hiervoor met je provider. (het bedrijf waar je aan betaalt voor de internet verbinding) .

Niek

10 september 2020 om 21:53.
avatar
Ex-lid zegt:

Rest een advies vanwege die genoemde "traagheid". Elke PC heeft regelmatig onderhoud nodig. Al was het alleen maar om alle vuil en stof te verwijderen. Het beste is om dat door een vertrouwd deskundige te laten doen en niet zèlf te gaan klooien. Bijvoorbeeld een jaarlijkse "beurt", net als bij de auto. Ik laat dat al ruim 20 jaar doen voor al onze PC's en alles loopt altijd als een zonnetje. Ik krijg daarbij dikwijls ook nuttige aanvullende adviezen voor bijv. het aanbrengen van verbeteringen, vervangingen en om mogelijk te verwachten problemen te kunnen voorkomen.

11 september 2020 om 09:42.
Klaartje zegt:

@Cinecor

Dit lijkt mij een prima advies. Ik weet alleen niet wie ik daar voor zou kunnen vragen. Kan ik dat een PC-bedrijf laten doen, of mogelijk iemand van thuishulp?

@Niek
Mijn excuus voor de dubbele vraag. Maar ook jouw advies zal ik opvolgen.

Dank voor jullie hulp. Klaartje

11 september 2020 om 10:56.
DirkB zegt:

Dit bericht (dat is afgesloten) gaat over hetzelfde onderwerp (traagheid). Is er toen iets aan gedaan? Traagheid kan vele oorzaken hebben en soms kan het vanwege de specificaties gewoon niet beter.

11 september 2020 om 13:38.
avatar
Ex-lid zegt:

Sorry hoor, dat ik eerst niet opzoek of dit onderwerp al eens eerdere aan de orde kwam. Daar staat overigens wel ergens dat je een Windows PC niet hoeft te onderhouden. En daar ben ik het niet mee eens, vandaar.

11 september 2020 om 15:01.
Klaartje zegt:

Het gaat niet alleen om die traagheid. Belangrijker is dat grote scherm waardoor rechts een gedeelte van de tekst wegvalt.
Bedankt voor de adviezen, en laten wij het hier maar bij laten.

11 september 2020 om 20:30.
RoyBosman zegt:

Op verzoek van Klaartje zal Ik de vraag afsluiten

mede-beheerder roy

11 september 2020 om 21:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club