Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
USB copieren
Geplaatst op 29 juni 2020 om 11:04 door Harie

Ik wil een bestand dat van windows 10 komt van de usb kopieren naar de iphone en dan krijg ik dit bericht Kan het item niet kopieren. Het apparaat antwoord niet meer of de verbinding met het apparaat is verbroken,

12 reacties
DirkB zegt:

Is de iPhone via een USB kabel verbonden met de computer met Windows 10?
Kennelijk geen verbinding tussen de iPhone en de computer.

29 juni 2020 om 20:23.
HaWee zegt:

zoals ik het lees staat het op een usb stick , dat kun je dan niet via een normale kabel kopieren naar de iphone . Bij android heb je dan een speciale OTG kabel nodig, (voor een paar euro) volgens mij is die er ook voor iPhone maar ik dacht erg duur.

29 juni 2020 om 20:45.
Harie zegt:

Is dat dan niet de originele kabel van de iPhone voor op te laden, en als dat niet zo is waar kun je die OGT kabel dan krijgen?

30 juni 2020 om 13:02.
Willem-B zegt:

Je kunt niet zomaar bestanden kopiëren van Windows 10 computer naar een iPhone.
Wat is het voor een soort bestand? bijvoorbeeld: Foto (JPG), Muziek (Mp3) of een document (PDF)
Op welke manier heb je geprobeerd het Windows 10 bestand te kopiëren en waar wil je dat bestand op de iPhone plaatsen?

Een heel makkelijke manier om een bestand op je iPhone te krijgen is door het bestand als bijlage naar je eigen mailadres te sturen. Op je mail van de iPhone kun je dat bestand dan opslaan in Bestanden. Dan kun je het bestand op de iCloud-Drive opslaan.

Voor een iPhone is er géén speciale kabel nodig om bestanden over te zetten.
De bij de iPhone meegeleverde USB-Lightning kabel is het enige type kabel voor een iPhone.

30 juni 2020 om 13:07.
HaWee zegt:

Ik zie nu de opmerking van Willem-B , ik heb geen kennis van iPhone , Mijn antwoord was op de vraag van Harie over wat OTG is.
@Willem-B: kan de iPhone met de meegeleverde usb-lightning kabel een usb stick uitlezen? weer wat geleerd.
Ik meen me toch echt te herinneren dat dit onderwerp hier ooit eerder is behandeld en dat er toen wel zoiets ook voor iPhone was.

mijn originele antwoord wat dus wel uitlegt wat OTG is maar misschien niet geld voor iPhone.
nee, de normale kabel is om ofwel op te laden ofwel om te verbinden met de computer. De telefoon is dan het apparaat wat als opslag wordt gezien en de computer is de baas en kan dingen overzetten heen en terug.
Als je een usb stick wilt gebruiken met een telefoon moet de telefoon de baas zijn en de stick het geheugen waar je van en naar schrijft. De OTG kabel (On The Go) heeft aan een kant een plugje wat in de telefoon gaat en aan de andere kant niet de normale usb maar een usb zoals in de computer zit, je kunt daar dus de usb stick in prikken. Waarschijnlijk zal er ook iets anders bedraad zijn intern maar dat weet ik niet.
Voor Android zijn er heel veel OTG kabels te koop, ik dacht hier ooit gelezen te hebben dat er wel ook bestaan voor Apple maar dat ze vaak niet werken vanwege een of andere beveiliging van Apple maar dat weet ik niet zeker. Wel weet ik dat een kabeltje voor Android al vanaf ong €5 te koop is terwijl dit voor Apple veel duurder is.
Maar waarom wil je het via die USB stick doen?
Waarom verbind je niet gewoon de telefoon met de computer en zet je het over met de computer? En om wat voor bestand(en) gaat het , je kunt niet alles naar je telefoon kopieren. (het kan wel maar kan problemen opleveren in sommige gevallen)

30 juni 2020 om 13:22.
Willem-B zegt:

Voor zover ik weet kun je alleen foto's op een iPhone zetten met een verkoopkabeltje, vaak werkt dat niet als het niet een originele Apple accessoire is. Dat is duur en als je die heel af en toe nodig hebt dus geen aanrader.

Aan Harie nog even de vraag, wat voor soort bestand wil je kopiëren?

30 juni 2020 om 13:29.
MaritaA zegt:

Er zijn speciale usb sticks voor iPhone en iPad met een lightning connector eraan.
www.coolblue.nl/product/725959/sandisk-ixpand-flash-drive-3-0-32-gb.html?cmt=c_a%2Ccid_8860234441%2Caid_91921413969%2Ctid_aud-918309158096%3Apla-321626492130%2Cgn_g%2Cd_c&gclid=EAIaIQobChMI5N_z3sKp6gIVzpAYCh1EVAtqEAQYAiABEgL-C_D_BwE
Een nukkige werking met veel storingen.
Geen aanrader voor Harie.

Maar dat is helemaal niet nodig, deze vraag heeft Harie de afgelopen 3 à 4 dagen in verschillende vormen, maar inhoudelijk het zelfde in zo'n 5 clubs gesteld.
Er is uitgelegd hoe om dat via iCloud te doen, of per mailtje naar zich zelf, dus mailadres wat op de iPhone staat.
Harie begrijpt niet dat iets over zetten naar een iPhone of iPad via iTunes of een Cloud moet.. iCloud Drive, One Drive, Google Drive, Dropbox of mailen naar je zelf als het niet te groot is.
Apple laat het niet toe dat er zomaar bestanden op een aangesloten iPhone/iPad aan een PC (ook Mac)daar naar toe overgezet worden...

Al eens geadviseerd de digitale cursus iPhone hier te volgen via SW

Overigens Willem-B
Sinds iOS 13 en iPadOS 13 is het mogelijk om een externe usb stick aan te sluiten!

www.iculture.nl/tips/externe-opslag-koppelen-iphone-ipad/

30 juni 2020 om 14:23.
Harie zegt:

Wat ik overzetten zijn fotos maar ik ga het proberen via email. Maar alvast bedankt voor het meedenken

30 juni 2020 om 14:52.
MaritaA zegt:

Niet te veel foto's in de mail Harie, anders wordt die niet verzonden...

30 juni 2020 om 14:58.
Jan-B zegt:

Als je niet gewend bent om iTunes te gebruiken, is er een makkelijke tool om bestanden over te zetten van PC naar iPhone. Drfone - Transfer (iOS) is een verbazingwekkend programma om nummers en video's over te zetten van apparaten naar PC en andersom.

Heb er zelf geen ervaring mee, maar wellicht een handige tip voor je.

30 juni 2020 om 17:19.
Harie zegt:

Het is met de mail gelukt, maar vraag me niet hoe ik het gedaan heb om ze op te slaan en versturen naar de iPhone. Ik heb van alles gedaan en toen zag ik dat het gelukt was maar weet niet hoe ik het gedaan heb.

1 juli 2020 om 09:47.
MaritaA zegt:
Fijn Harie, maar ik vind toch dat jij na de Corona tijd eens leren aan huis van SW moet inschakelen om je basiszaken bij te brengenn, zo is het toch niet leuk meer voor je?
1 juli 2020 om 10:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club