Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Nog even SFCFix
Geplaatst op 16 augustus 2020 om 18:37 door TPas

Dit is een stukje controle software maar hersteld niets.
Het maakt een logebestand aan wat je terug kunt lezen als je daar zin in hebt.
In dit bestand worden zaken aangegeven welke niet kloppen en dat deze gefixt moeten worden.
en ook waar deze fouten zich bevinden, maar als computeraar puur voor het werken met het apparaat gaat dit denk ik te ver, persoonlijk zou ik er niet aan beginnen, heb dit ook uitgevoerd en naar aanleiding van het niet willen updaten naar een nieuwe Windows 10 versie de 2004 heb ik deze maar gewoon opnieuw
geïnstalleerd.
En nu wil het weer updaten.

5 reacties
BenW zegt:

Ten eerste is het verstandig om ver weg te blijven bij dit soort programma's. Doorgaans veroorzaken ze meer ellende dan dat ze iets oplossen.
U stelt terecht dat de gemiddelde gebruiker van computer's e.d., goed met het apparaat moet kunnen werken en dat verwacht wordt dat deze dat ook goed blijft doen. Zolang er geen 'gekke dingen' met het apparaat gedaan wordt, is dat ook zo, uitzonderingen daargelaten.
En daar zit vaak het 'probleem'. Als helper bij digitale problemen kom ik zeer regelmatig situaties tegen waar 'het apparaat' het niet doet of 'vreemd doet'. En wat blijkt vaak? Er wordt met dubieuze, verouderde of niet ge-update software gewerkt, enz.

Dus, terecht geeft u een advies om niet aan dit soort toestanden te beginnen, maar van de andere kant roept de keuze om niet Windows te willen updaten ook weer vraagtekens op.

U weet neem ik aan dat u updates kunt uitstellen?
Windows Home gebruikers tot 35 dagen en Windows Pro gebruikers 365 dagen.

16 augustus 2020 om 21:10.
TPas zegt:

Ben dank voor deze uitleg maar het probleem wat ik had is dat Windows 10 Pro helemaal niet meer wilde updaten, dit omdat er slechts één belangrijke update op mijn PC ontbrak.
Ook al wilde ik deze handmatig installeren dan liep hij tot 74% en trok dan alles weer terug,
ondanks dat mijn PC acc bevonden was. Heb toen maar besloten de update handmatig te doen door de nieuwe versie opnieuw te installeren.
En ik weet dat je dit kunt uitstellen maar volledig uitschakelen gaat niet daar Windows naar verloop van tijd dit weer op aan zet.

17 augustus 2020 om 16:15.
TPas zegt:

Ben ik lees ook in jouw tekst dat je vaak mensen met computer problemen tegenkomt, ik werk zelf met familieleden met het programmatje AnyDesk wonderbaarlijk qua eenvoud en werkt als een trein. Zelfs met familieleden die op een ander deel van deze aardbol wonen.
Het werkt met uiteraard internet, en met een 9 cijfer code en dan nog met een wachtwoord en je moet door de andere partij ook nog eens toestemming krijgen.
En wat ons Nederlanders het beste aanstaat het is gratis voor privé gebruik????

17 augustus 2020 om 16:21.
DirkB zegt:

Voor hulp op afstand zit in Windows de app Quick Assist.
Mijn idee is: hoe minder extern gemaakte apps, des te beter.

17 augustus 2020 om 16:46.
BenW zegt:

Het is zeker aan te bevelen om zoveel mogelijk bij standaard programma's/app's te blijven. Maar hoewel (meestal) toereikend voor de taak zijn deze zeker niet de beste.
Om maar wat te noemen, VLC mediaplayer is eenvoudiger, stabieler enz. dan de standaard app's Films en TV of Groove muziek. Of, het mailprogramma Mail doet wat het moet doen, maar bijvoorbeeld Outlook, EMclient of Thunderbird is toch voor velen veruit favoriet. En zo is mijn favoriet voor hulp op afstand het programma TeamViewer. Uit ervaring weet ik dat deze vele malen stabieler is en meer mogelijkheden biedt dan Quick Assist.
Leuk detail overigens, AnyDisk is ontwikkeld door voormalige medewerkers van TeamViewer.

Wat de update-perikelen van Windows betreft, het komt idd voor dat dit problemen oplevert. Gelukkig slechts sporadisch. Alleen al om die reden is het zinvol om altijd een actuele USB-stick met de Media Creation Tool achter de hand te hebben. Buiten dat, het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd Windows opnieuw schoon te installeren.

17 augustus 2020 om 18:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club