Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Inrichten nieuwe laptop
Geplaatst op 22 november 2020 om 13:48 door jaimita

Mijn oude laptop heeft de geest gegeven en nu wil ik een nieuwe aan schaffen. Geen probleem die zijn er genoeg, maar nu vraag ik mij af hoe kan ik die zo inrichten dat die hetzelfde is zoals mijn PC. Moet dat door een specialist gedaan worden of kan ik dat zelf. Heb op mijn PC windows 10.

6 reacties
Jan-B zegt:

Hoe was de inrichting van de oude laptop?

22 november 2020 om 16:23.
Groetend zegt:

De nieuwe laptop zal zijn voorzien van Windows 10. Na aanschaf moet hij voor de eerste keer worden ingericht en dat betekent dat er basisinstellingen moeten worden opgegeven.
Als je op de computer meer programma's/apps hebt dan alleen Windows 10, dan moeten die programma's/apps er weer worden opgezet. Bijv. Office of Libre Office en Mail als je niet de prima standaard Mail app wilt gebruiken.
Vervolgens worden de bestanden op de nieuwe computer geplaatst.
Verder moeten de e-mailadressen er weer in.
Of je dit allemaal zelf kunt, hangt ervan af of je het ziet zitten om dit te doen, het is op de oude computer ooit eerder gedaan. Misschien is het wel handig om er t.b.v. het installeren iemand bij te halen die meekijkt. Laten doen kan natuurlijk ook, de winkel waar de computer wordt gekocht wil het vast wel tegen betaling in orde brengen.

22 november 2020 om 16:33.
jaimita zegt:

Het is dus niet mogelijk om alles 1 op 1 van de pc over te zetten naar de laptop, dus met een usb snoertje een soort backup. 10p1 copie van de harde schijf

22 november 2020 om 18:31.
Jan-B zegt:

Dat denk ik ook Jaimita. De specificaties van de oude computer zijn anders dan van de nieuwe. Vitale bestanden ontbreken dan bij het 1 op 1 overzetten.

Je kan wel de data 1 op 1 over brengen eventueel via een copie op een usb-stick of een losse harde schijf.

22 november 2020 om 18:45.
jaimita zegt:

In ieder geval bedankt voor het meedenken

22 november 2020 om 22:18.
Cees-1946 zegt:

Jaimita @ Een paar maanden gelden een nieuwe laptop aangeschaft Voor het verdere verloop heb ik Jeffrey.❣ Hij heeft er alles ingezet wat voor mij van toepassing is.. Na dat is gedaan heeft hij deze laptop bij mij thuis verder afgewerkt. Aanmelding bij provider Kpn en ook de draadloze printer. Hopelijk zijn , is er in uw woonomgeving ook mensen die er vertrouwd mee zijn.. Zelf doen is nogal technisch.. Maar ieder zijn of haar keuze. Succes.!!

23 november 2020 om 07:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club