Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
email files
Geplaatst op 18 december 2020 om 23:12 door Klaartje

Wel wat laat op de avond, maar toch graag een vraag stellen betreffende "files"
bij oudere emailmappen. Geen idee wat dat is.
In de Verkenner heb ik een map met oude email. Als ik daar een mail open, dan kan ik niet zien van wie die mailtjes zijn, omdat er alleen maar regels in staan met veel cijfers en letters. Dat zijn files.
Ik moet daarom al die regels aanklikken om te zien wat voor een mail het betreft. Het is nogal omslachtig om al die regels aan te klikken.
Weet iemand hoe ik dat anders kan instellen?
Ik werk met het mailprogramma van Windows 10. Heel fijn als dat veranderd zou kunnen worden. Groetjes Klaartje

8 reacties
DirkB zegt:

Ik neem aan dat je een bestand bedoelt. Kun je een voorbeeld geven van een bestandsnaam, of een (scherm)foto van de 'files'? Ik snap het namelijk nog niet.

18 december 2020 om 23:42.
RoyBosman zegt:

Heb je de mails vanuit een mailprogramma opgeslagen? Dan kunnen ze alleen gelezen worden door een mailprogramma.
Als je een bestand aantikt in de verkenner, opent dan het mailprogramma?

19 december 2020 om 08:49.
Klaartje zegt:

Goede morgen,

Ik hoop dat het knipsel goed is overgekomen, en misschien dat dit wat meer duidelijkheid geeft? Hoor weer graag. Klaartje

19 december 2020 om 10:53.
DirkB zegt:

Als het klikken op de mail niet lukt zoals Roy aanraadt: het betreft e-mailbestanden die zijn ze te openen met Outlook (uit Office) of Thunderbird. Dit kun je misschien zelf doen, of anders zou je ze als bijlage naar iemand anders kunnen sturen die de betr. apps heeft om ze te openen en de mails kan opslaan in .pdf formaat, wat een universeler opslagformaat is.

Naar de toekomst: zelf sla ik mails niet op, ik bewaar ze bij een @live.nl mailadres, daar is geen gebrek aan ruimte. Bij gmail zou ook goed kunnen. Maar als je ze toch op de computer wilt opslaan, dan kun je ze beter printen als een .pdf bestand en dat bestand dan opslaan.

19 december 2020 om 11:32.
Klaartje zegt:

Bij mij bestaat het vermoede dat ik het e.e.a. toch niet goed heb kunnen uitleggen, omdat het niet gaat v.w.b. het lezen van mijn e-mail. Dat gaat goed. Ik heb in mijn emailprogramma meerdere persoonlijke mappen aangemaakt. Als ik een mail van iemand wil bewaren, dan plaatst ik hem in zo'n persoonlijke map, en díe kan ik goed terug lezen.

In de Verkenner staan ook de nodige emailmappen/bestanden. Maar wel veel meer. Soms probeer ik daar een mail te vinden, maar dan krijg ik dat, wat ik in een eerdere bijlage heb mee gestuurd n.l. die regels, en dat wordt flink zoeken omdat er geen naam bij staat. Iedere regel moet ik aanklikken om te zien wat voor een mail het is.

Ik dacht dat dat misschien anders kon, maar waarschijnlijk niet. Ik laat het hier dan ook maar bij. Hartelijk dank voor jullie meedenken. Klaartje

19 december 2020 om 21:41.
DirkB zegt:

Klopt, zo'n .eml bestand is een bestand dat door een mailprogramma is gemaakt, het staat in een soort code. Als je het met een mailapp zoals aangegeven zou openen en dan zou opslaan als .pdf, dan kun je aan die .pdf een zelf bedachte naam geven.

19 december 2020 om 22:10.
RuudM zegt:

Heb je al geprobeerd met rechts op zo'n bestand (file) te klikken en dan kiezen voor openen met: email programma ?
Dan opent dat eml bestand wel. (dat is mijn ervaring))
Ruud

19 december 2020 om 22:58.
RoyBosman zegt:

De bestanden zijn opgeslagen als .eml bestand. Je mailprogramma kan die naam die je ziet staan ‘lezen” en omzetten naar een voor jou leesbaar bestand. Zoals Dirk al aangeeft moet je de mails opslaan als pdf, dan kun je een eigen naam geven en is het bestand niet meer gekoppeld aan je mailprogramma, maar algemeen leesbaar.

20 december 2020 om 09:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club