Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Vreemd bericht
Geplaatst op 12 april 2021 om 08:32 door Harie

Dit bericht krijg ik bij het opstarten van de laptop Windows 10

7 reacties
TPas zegt:

Goeden dag
Hieronder het probleem zoals door HP naar buiten is gebracht en het heeft totaal geen betrekking op Windows, echter wel op je communicatie met de buiten wereld. Lees hieronder

Het proces dat bekend staat als HP Insight Diagnostics of HPDiags behoort tot software HP Insight Diagnostics of HPDiags van Hewlett-Packard (www.hp.com).
Beschrijving: HPDiags.exe is niet essentieel voor het Windows-besturingssysteem en veroorzaakt relatief weinig problemen. HPDiags.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". De bestandsgrootte op Windows 8/7/XP is 872.448 bytes. Het hpdiags.exe bestand is een bestand zonder informatie over de
ontwikkelaar. Het programma heeft geen zichtbaar venster. HPDiags.exe is geen Windows-systeembestand. De toepassing luistert naar of verzendt gegevens op open poorten naar een LAN of internet. Daarom is de technische beveiligingsclassificatie 64% gevaarlijk.

Nog even een aanvulling op het bovenstaande;

Als HPDiags.exe zich in een submap van de map Windows Temp bevindt, is de beveiligingsclassificatie 32% gevaarlijk. De bestandsgrootte is 69.632 bytes. Het programma heeft een zichtbaar venster. De toepassing begint bij het opstarten van Windows (zie registersleutel: MACHINE\Run). HPDiags.exe is geen Windows-systeembestand.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als HPDiags.exe. Daarom moet u het HPDiags.exe-proces op uw pc controleren om te zien of het een bedreiging is. We raden Security Task Manager aan om de beveiliging van uw computer te controleren. Dit was een van de beste downloadkeuzes van The Washington Post en PC World.

12 april 2021 om 19:24.
DirkB zegt:

@TPas dat bericht stamt uit de tijd van Windows 8/7/XP terwijl het hier Windows 10 betreft. Hierdoor zou de functie zou op een andere plek kunnen staan.
Uit het bericht maak ik op dat de functie niet noodzakelijk is, zou hij te verwijderen zijn of uit te schakelen?

12 april 2021 om 19:59.
HaWee zegt:

ja, hp diagnostics uitschakelen cq niet automatisch laten starten
rechtsklik op Taakweergave
keuze Taakbeheer
tab Opstarten
de hp diagn programma 's op Uitgeschakeld zetten

12 april 2021 om 20:38.
HaWee zegt:

Wat betreft Security Task Manager , dat programma geeft heel veel betrouwbare programma's het label potentieel gevaarlijk , niet geschikt voor gebruik door leken

12 april 2021 om 20:42.
Harie zegt:

Ik kan op de taakbalk het v weghalen bij Taakweergave maar in taakbeheer tab opstarten staat hij er niet bij,

13 april 2021 om 10:15.
DirkB zegt:

Via support.hp.com/nl-nl/help/diagnostics?category=computing kun je met HP chatten. Het duurt even totdat het scherm opkomt, daarna kun je je vraag intikken.
Het is computergestuurd en dat gaat niet altijd soepel, maar het is een poging waard.
Ik kan er verder niet veel over vinden.

13 april 2021 om 18:17.
Harie zegt:

Bedankt voor je antwoord

13 april 2021 om 18:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club