Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
AMD Radeon Software
Geplaatst op 13 april 2021 om 12:05 door henk0605

Vandaag zie ik hiervan een melding met de aanbeveling om dit te installeren. "AMD heeft geconstateerd dat ik een hoge resolutiescherm op mijn pc heb aangesloten en wanneer ik Virtual Super Resolution inschakel verhoog ik de res......." de rest is niet meer leesbaar.
In mijn configuratiescherm kan ik 1 regel over AMD terugvinden: AMR Ryzen Master SDK, (2,78 mb).
Ik gebruik Edge, doe geen veeleisende spellen.
De vraag: kan ik dit zonder problemen installeren? Of beter van niet?

9 reacties
DirkB zegt:

Waar zie je de melding?
Het is wel iets dat van AMD afkomstig kan zijn, zie www.amd.com/en/technologies/vsr

13 april 2021 om 15:49.
henk0605 zegt:

In de bijlage 3 afbeeldingen. De "update" is al toegevoegd maar moet nog worden geinstalleerd. Kijkend op bovenstaande link lijkt het inderdaad van AMD af te komen. Ik krijg het gevoel dat het niet voor iedere pc geschikt is.
Op internet bij Tweakers het volgende gelezen (kan jij beooordelen of dat ook hierover gaat?):
AMD heeft een nieuwe versie van zijn Radeon Software Adrenalin Edition 2020-drivers uitgebracht. De drivers zijn alleen geschikt voor de HD 7730(M) en hoger, de HD 8570 en hoger, en de kaarten uit de R5-, R7-, R9- en RX-series. De drivers worden alleen voor Windows 7 en 10 aangeboden en verder zijn er geen 32bit-drivers meer beschikbaar. Nieuw in de 2020-editie is onder meer Radeon Boost, een technologie die van dynamic resolution scaling gebruik maakt om betere framerates te bereiken. In versie 21.2.1 treffen we onder meer verbeteringen aan voor het spel DIRT 5 en zijn er diverse problemen verholpen.
Wat is wijsheid?

13 april 2021 om 17:59.
DirkB zegt:

Ik zou het installeren. Het programma ziet zelf wel of de videokaart er geschikt voor is.

13 april 2021 om 19:46.
henk0605 zegt:

Bij de installatie worden tal van mogelijkheden aangeboden die kunnen worden aangepast. Aangezien ik geen spellen speel heb ik gekozen voor "basisinstellingen". Ook dan zijn er meerdere dingen die kunnen worden aangezet. Ik heb dat tot een minimum beperkt. Na herstart pc verschijnt een melding zoals in de bijlage. Ik weet niet goed wat ik daarmee moet. De pc lijkt normaal te functioneren. Maar de melding duidt op een tekortkoming. Heb jij een advies?
(Of de kwaliteit van het beeld is verbeterd kan ik nu niet zo1,2,3 zeggen. Ik neig nu ernaar om via systeemherstel de update ongedaan te maken.)

14 april 2021 om 12:19.
DirkB zegt:

Tja, noodzakelijk is het niet dus verwijderen van de update is een goed idee.
Of zelf op de website van de fabrikant kijken en daar naar een update zoeken maar het klinkt niet revolutionair dus dit kun je ook wel laten gaan.

14 april 2021 om 12:54.
henk0605 zegt:

Systeemherstel heeft geen invloed op AMD Radeon als ik het goed begrijp. Dus daarvoor hoef ik het niet te doen. Op internet kan ik niets vinden m.b.t. het ontbrekende exe.bestand.
Op het scherm waarmee de update van gisteren is toegevoegd aan mijn configuratie is de mogelijkheid om het terug te draaien, met de boodschap dat ik voor Radeon terug ga naar de fabrieksinstellingen/standaardinstellingen en dat dat niet ongedaan gemaakt kan worden.
Ik twijfel nu..... betekent dat teruggang naar augustus 2020 (aankoopdatum pc), of zou dat nog verder terug kunnen gaan..... ? Heb jij daar een idee over?

14 april 2021 om 15:36.
DirkB zegt:

Hm, valt tegen dat het toch een probleem wordt. Misschien dan toch maar het type van de AMD Radeon in de PC opzoeken en de software daarvan bij de website van de fabrikant weghalen en herinstalleren.

14 april 2021 om 15:44.
henk0605 zegt:

Vandaag komt de melding over een ontbrekend bestand niet meer. Blijkbaar heeft het zich spontaan opgelost. Ik heb inmiddels wel het idee dat het allemaal wat sneller werkt.
Ik stel voor het probleem als afgehandeld te beschouwen, met dank voor je bijstand..

15 april 2021 om 12:21.
DirkB zegt:

Valt mee, ik vond het al een lastige. Mooi dat het is opgelost.

15 april 2021 om 13:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club