Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
gegevens overzetten naar nieuwe PC (orspronkelijk windows)
Geplaatst op 14 oktober 2021 om 14:10 door jaimita

Er is zeker een update van windows geweest want al mijn bureauiconem lagen weer door elkaar.
Ik heb gekeken of window 11 op mijn pc maar datt kan niet ,iets met de processor. Dus dat laten we maar zitten. VRaag: Ik moet een nieuwe laptop hebben maar hoe kan ik de backup van mijn pc gebruien om die op mijn laptop te zetten. Ik vrees dat dit allemaal handmatig moet gebeuren. Daar zie ik erg tegenop vandaar dat ik e nieuwe laptop steeds uitstel.

4 reacties
HaWee zegt:

afhankelijk van wat je backupped kun je dat wel of niet terugzetten naar een andere pc/laptop.
Als je alleen data backupped kun je (eventueel selectief maar ook compleet) op een nieuwe pc/laptop terugzetten. (data is documenten/afbeeldingen/geluid/video/etc. ) als je een systeembackup maakt kun je dat niet naar een andere machine terugzetten , systeem bevat Windows en alle programma's etc.
Je nieuwe laptop heeft zijn eigen Windows en licentie en de programma's die je er op wilt hebben moet je zelf installeren (en waarschijnlijk een hele hoop tijdelijke/proef/reclame programma's verwijderen)
Ik heb nog nooit gezien dat na een update de buroblad iconen door elkaar liggen.

14 oktober 2021 om 14:19.
DirkB zegt:

Jaimita heeft de gehusselde iconen vaker gemeld.
Het inrichten van een nieuwe computer is bewerkelijk maar de meeste PC winkels kunnen dat grotendeels voor je doen en dan is het niet zo'n klus meer.

14 oktober 2021 om 15:50.
Ashabelle zegt:

Omtrent Windows 11 De update komt in december 2021 Jn het blad Computer idee nr 23 staat een goed artikel over met alle up&downs

17 oktober 2021 om 16:01.
HaWee zegt:

En je kunt ook nog gewoon 4 jaar verder met de oude pc , zo lang wordt Windows 10 nog ondersteund dus je hoeft helemaal nog niet naar Windows 11. En waarschijnlijk/zeker zitten er in het begin nog kinderziektes cq nog niet ondersteunde zaken in in (de eerste zijn al gemeld) dus voor ongestoord werken kun je veel beter wachten. Als de oude pc nog werkt, rustig wachten.
(de update begint in dec/jan maar voor dat alle geschikte pc's hem aangeboden hebben gekregen (je hoeft niet te updaten) zijn we ergens in de zomer of later van 2022)

17 oktober 2021 om 16:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club