Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Verwijderen van TOTAL ADBLOCK
Geplaatst op 29 augustus 2022 om 15:45 door 222359

Beste Leden,
Ik krijg chronisch “ TOTAL ADBLOCK “ op mijn PC met allerlei mededelingen. Dringt zich overal in. Wat ik ook doe, ik krijg hem niet verwijderd. Heeft iemand misschien een oplossing ? Ben niet zo’n held op computer.
Al vast mijn dank.

6 reacties
DirkB zegt:

Helpt dit: nl.wikihow.com/AdBlock-uitschakelen
Als het zich steeds opdringt, dan lijkt het op een ongewenste download, waar komt het vandaan?
En als het betaald wil worden, dan zijn er andere.

29 augustus 2022 om 15:52.
HaWee zegt:

Total Adblock is een "addblocker" oftewel een extensie (aanvulling) op je browser om adds (reclames) op internet sites tegen te houden.
Je moet het per browser insralleren en dus ook verwijderen.

In Edge : klik op de drie puntjes (liggend) rechtsbovenaan , in het menu wat nu opent klik op Extensies , je ziet nu een lijstje met de geinstalleerde Extensies en bijna onderaan "Extensies beheren" klik daarop dan krijg je een nieuw scherm met alle extensies en keuze aan/uitzetten en Verwijderen.

In Chrome klik op 3 puntjes (staand) rechtsbovenin dan Meer Hulpprogramma's en dan Extensies en dan krijg je ook een scherm met alle extensies en aan/uit en verwijderen.

Als je nog andere browsers gebruikt en het daar ook in zit dan heb je nu de richting om het te zoeken, als het niet lukt even de browser opgeven dan kijk ik er naar
 

29 augustus 2022 om 16:00.
HaWee zegt:

@Dirk: Total Adblock is een andere dan AdBlock

een van de fijnste adblockers is momenteel uBlock Origin licht, niet opdringerig en gratis
 

29 augustus 2022 om 16:03.
DirkB zegt:

Ik zie het HaWee, dank. Total Adblock bestaat wel maar via Google kom je snel terecht bij Adblock. Ik gebruik naar tevredenheid het genoemde uBlock Origin in Windows en op Chromebook.

29 augustus 2022 om 18:26.
HaWee zegt:

er is adblock en adblock plus en nog een paar varianten op de naam allemaal verschillende bedrijven. lang geleden was AdBlock Plus een van de betere maar die is al heel lang geleden voorbijgestreefd door uBlock Origin

29 augustus 2022 om 20:42.
RobdG zegt:

@DirkB & HaWee: Dank voor jullie vermelding van uBlock Origin. Ik gebruikte nog AdBlock Plus en heb die nu maar uitgeschakeld. Heb overigens nooit een probleem ervaren met AdBlock

30 augustus 2022 om 14:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club