Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Het is óf zwart-wit, óf wit-zwart.
Geplaatst op 12 september 2022 om 19:51 door Vinkelaar

Het gaat over NU.nl op mijn chromebook.
Van de ene dag op de andere staan de bovenste 3 regels na het openen van de website in wit en alle berichten daaronder in zwart. Gelukkig zie ik een stralend bolletje, links zwart, rechts wit. Als ik daarop klik wordt alles weer zoals vanouds. Niet dus. Ik klik met rechts en dan op incognitovenster en zie daar, wit wordt zwart en zwart wordt wit.
Dat schiet niet op dus verwijder ik NU.nl en haal hem daarna weer terug, geen resultaat.
Wat kan ik doen?

12 reacties
DirkB zegt:

Hoe vol is het opslaggeheugen van de Chromebook? Je kunt dat vinden in de Instellingen via Apparaat en dan Opslagbeheer.
Van de nu.nl app kun je de cache schonen, dat kan helpen. De cache bereik je door in de Instellingen te kiezen voor Apps, dan Nu.nl, vervolgens 'Meer instellingen en rechten' en dan Opslagruimte. Daar kun je kiezen voor 'Cache wissen'.

Ik heb de app even geïnstalleerd, bij mij werkt hij goed.
Maar omdat niet elke app even mooi is of goed werkt, heb ik zelf voor nu.nl (en de nos) een tab gemaakt in de Chromebrowser. Dat werkt goed. Ik heb een hele rij tabs in de browser.

12 september 2022 om 20:45.
Vinkelaar zegt:

Dank je voor je reactie.
Ik kom een heel eind tot aan de opslag, 96 MB gebruikt in de interne opslag, maar geen uitnodiging om iets aan de cache te veranderen.
In gebruik is 14,8 GB, beschikbaar is 17,2 GB.
Uit de Play Store de app NU.nl geïnstalleerd. Opvallend dat dat minuten lang heeft geduurd. Resultaat: een aantal berichten op 1/3 van de breedte van het scherm! Is die app misschien uitsluitend voor telefoons bedoeld?
Ik heb de app nu in de browser en op de plank staan. Het chromebook afsluiten en opnieuw opstarten geeft geen verbetering.

12 september 2022 om 21:47.
DirkB zegt:

De app, zoals vaker niet aangepaste apps, toont zich ook bij mij als op een smartphone. Daarom een tab in de browser.
Het geheugengebruik op je Chromebook kan geen probleem zijn maar het trage installeren van de nu.nl app lijkt mij niet goed, bij mij ging het vlot. Ik heb er geen verklaring voor. Is de wifi verbinding wel goed?
Op de website van nu.nl kun je inderdaad kiezen voor wit/zwart of zwart/wit, oftewel de daginstelling of de nachtinstelling. Datzelfde is ook een instelling op de Chromebook, hoe staat die ingesteld? (zie het plaatje).
Het blijft vreemd dat nu.nl niet consequent óf wit óf zwart is. Heb je er een plaatje van? (schermplaatje (bij mij) maken: crtl + schermsymbool midden bovenaan het toetsenbord)

12 september 2022 om 22:11.
Vinkelaar zegt:

De wifi is uitstekend.
Je schrijft: "Op de website van nu.nl kun je inderdaad kiezen voor wit/zwart of zwart/wit, oftewel de daginstelling of de nachtinstelling". Waar precies vind ik die mogelijkheid?

(ik kan maar 1 van beide screenshots bijvoegen)

12 september 2022 om 22:57.
Vinkelaar zegt:

2e shot:

12 september 2022 om 23:00.
DirkB zegt:

In de 2e screenshot zie ik het symbool waarop je kunt klikken.

12 september 2022 om 23:32.
Vinkelaar zegt:

Ja, dat is het eerder genoemde stralende bolletje dat niet geeft wat ik wil. Er op klikken geeft de mogelijkheid om incognito te gaan, maar dan wel compleet in zwart en niet nu dit en dan dat.
AdBlock verwijderd. NU.nl verwijderd. NU.nl opnieuw uit de Play Store gehaald. Het installeren ging nu heel snel. App geopend, weer 1/3 beeld.
Klik ik op "voetbal" (van NU.nl) dan heb ik weer een normaal breed scherm, toch weer met óf wit-zwart, óf zwart-wit.

13 september 2022 om 10:22.
Vinkelaar zegt:

Nóg beter gekeken, rechtsboven jouw pijltje staat "Canvas" en daarboven het incognitomannetje! Maar alleen op dat shot, niet op het scherm dat ik nu zie. Waar haal ik dat mannetje vandaan?

13 september 2022 om 10:39.
Vinkelaar zegt:

Het is een specifiek NU.nl-probleem, alle ander apps werken zoals het hoort.

13 september 2022 om 10:44.
DirkB zegt:

Het zwart/witte zonnetje waar mijn pijltje naar wijst (12 sept om 23:32), heeft als enige doel om te wisselen van zwart/wit naar wit/zwart op de nu.nl website.
Als je hoger kijkt (bij jou Canvas en nog hoger Incognito), dan ben je niet meer op de website van nu.nl maar ben je in de Chrome webbrowser. Chrome reageert vwb zwart/wit en wit/zwart op de Chromebook instellingen.
Dus er kunnen verschillen zijn tussen het bovenste deel (Chrome) en het onderste deel (Nu.nl). De scheiding tussen beiden heb ik in het plaatje aangegeven.

Het 'mannetje' dat je ziet, is een mogelijkheid om met een DPG-account in te loggen op nu.nl. Dat staat op de nu.nl website en zit niet in Chrome en dus ook niet in je plaatje van 13 sept 10:39, waar je op de website van SeniorWeb bent, dus niet op nu.nl.
Je kunt na inloggen bij nu.nl (beperkt) extra berichten lezen (DPG is 'De Pers Groep' waaronder kranten en tijdschriften vallen maar ook nu.nl).

Is het met deze uitleg verklaard?

13 september 2022 om 12:16.
Vinkelaar zegt:

Laatste nieuws..... hij doet 't !
Heb die 1/3 NU.nl-app verwijderd. NU.nl in de bladwijzerbalk opgenomen en alles werkt, in wit.
Ik blij.
Bedankt voor je suggesties.

14 september 2022 om 11:48.
DirkB zegt:

Dank voor de terugmelding, succes!

14 september 2022 om 12:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club