Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Opschonen
Geplaatst op 13 september 2022 om 10:59 door Geer80

Goedemorgen,
ik werkte met een laptop Toshiba en nu met een notebook. Ik wil de laptop weg doen maar dan eerst de harde schijf helemaal schoonmaken. Hoe doe ik dat?

bvd Geer

6 reacties
TPas zegt:

Moet deze nog wel bruikbaar zijn of is het meer alle persoonlijke data moet er af, wil je namelijk de hele schijf onbruikbaar maken zou je een low level format kunnen uitvoeren of volgens format C:\ f\s dit vernield de files, en ook je systeem, ook zijn er software pakketten die dit doen vlgs de overschrijving van alle reeds gewiste data doen door bv de gehele schijf zeg 256 x met een willekeurige waarde te overschrijven. Let er wel op dit kost heel veel tijd. Of je haald de schijf er gewoon uit en zorgt ervoor dat de schijven welke de Hd vormen met een haakse slijper worden behandeld.

13 september 2022 om 11:19.
Geer80 zegt:

De laptop moet wel bruikbaar blijven maar alle persoonlijke dingen moeten weg.

13 september 2022 om 11:25.
TPas zegt:

Dan kun je het beste het www eens raadplegen en daar zoeken naar de manieren waarop dit gedaan kan worden. Het beste programma om schijven te wissen is DBAN, en daarvan is het wel zaak om goed te lezen wat er gaat gebeuren. Ook MS heeft diverse oplossingen die hetzelfde doel nastreven, maar het is mogelijk om dit met behoud van de laptop te doen.

13 september 2022 om 11:32.
DirkB zegt:

Het kan eenvoudiger, zie www.seniorweb.nl/artikel/computer-veilig-wegdoen-windows-10
Als Windows 10 op de computer staat en je niet weet waar de computer naartoe gaat, dan kun je simpelweg de harde schijf uit de computer verwijderen.
De nieuwe eigenaar kan er dan een nieuwe harde schijf inzetten en Windows 10 weer installeren. Windows 10 herkent de computer.

13 september 2022 om 11:37.
HaWee zegt:

Als de laptop gewoon bij een normale gebruiker terechtkomt dan zou ik eerst een schone herinstallatie doen, dus Windows 10 (?) zonder behoud van programma's en data installeren.

Kijk wel even hoe de schijf is ingedeeld, alleen de c schijf of heb je ook een data schijf bv d en staat daar data op dan moet je die handmatig wissen.en daarna prullenbak leeggooien.

Daarna kun je het gratis ccleaner gebruiken, een stukje naar beneden scrollen en dan Ccleaner Free kiezen en de groene knop Downloaden klikken.
ccleaner installeren en starten, dan kies je links voor Extra en dan de onderste keuze Station Wissen
Standaard keuze wissen: Alleen vrije ruimte gebruiken
kies hoeveel keer overschrijven, voor normaal gebruik is 3 keer een veilige keuze.
klik de schijfletters aan , dus c en evt d etc. en dan de knop Wissen.
Dan zijn je persoonlijke zaken echt niet meer te vinden door een normale gebruiker.

13 september 2022 om 11:49.
Geer80 zegt:

Dank je voor het reageren en zo vlot.
Het is goed gekomen.
fijne dag verder
Geer

13 september 2022 om 15:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club