Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
ICS bestand
Geplaatst op 17 september 2022 om 18:50 door Harie

Waarmee kan ik dit openen ??

3 reacties
DirkB zegt:

Daar was op 16 sept dezelfde vraag over, namelijk www.seniorweb.nl/clubs/e-mail/31486/ics en daarin staat een verwijzing naar een eerdere vraag.
Wat je daar kunt lezen: het is een uitnodiging voor een afspraak en als je een elektronische agenda hebt, dan wordt de betr. afspraak na aanklikken van het .ics bestand in die agenda gezet.
Het maakt niet uit via welke weg het .ics bestand binnenkomt. Normaliter is dat via mail en ik zie het werken vanuit Mail, Outlook (Office) en Aquamail (smartphone).

17 september 2022 om 19:34.
Harie zegt:

bedankt

17 september 2022 om 19:45.
DirkB zegt:

Ik wil nog toevoegen dat steeds vaker gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om een agendaverzoek te versturen, vooral vanuit organisaties (bijv. de tandarts of een zorgorganisatie). Je kunt zo'n verzoek goedkeuren of afwijzen, ook kun je een vraag versturen. Bij goedkeuren komt de afspraak in je elektronische agenda terecht als je die aan hebt staan. Die eigen agenda kan aan gmail/google zijn gekoppeld of aan een ander soort account.
Degene die de uitnodiging verstuurt, krijg terugkoppeling van de reacties.
Als ik zo'n agendaverzoek ontvang, dan kan ik zien wie er zijn uitgenodigd. Ook staat er vaak een vergaderagenda in of andere tekst, of een link naar Teams. De mail met de uitnodiging verdwijnt meestal automatisch in de prullenbak. Om de inhoud van de uitnodiging later te bekijken, moet ik de vergadering openen vanuit mijn agenda, dan wordt het zichtbaar.

17 september 2022 om 21:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club