Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Ander beeldscherm op PC Desktop
Geplaatst op 20 mei 2014 om 23:49 door Klaartje
Nu heb ik weer een vraag omdat ik plotseling vorige week een heel ander beeldscherm krijg, en ook erg groot. Moet zelfs scrollen. De kleuren in de balken zijn nu heel anders, waardoor ik bijna niet kan lezen wat er staat. (lichtblauw met witte letters). Ook is de achtergrond kleur nu wit. Ik had dat ingesteld op crêmekleurig. Klik ik op de Windowknop in de startbalk om een programma te zoeken, dan beslaat dat 1/4 van mijn beeldscherm.
Volgens mij is dat gebeurd tijdens een update van Windows. Ik kan dat niet bij Windows Update terug vinden.
Kan ook geen herstelpunt maken omdat er dan weer andere dingen verloren gaan.
Wie heeft goede raad?
Klaartje
7 reacties
avatar
Ex-lid zegt:
Hallo Klaartje,

Waarschijnlijk per ongeluk heb je deze instellingen zelf gemaakt. Ik weet niet welk besturingssysteem je hebt, maar probeer het volgende:
Ga naar Configuratiescherm - Persoonlijke instellingen. Daar kan je alles wijzigen, zowel schermkleur, schermgrootte, bureaubladachtergrond enz.
Veel succes, maar het moet lukken.

Groetjes, Blackjes
21 mei 2014 om 11:04.
Klaartje zegt:
Hallo Blackjes,

Leuk dat je mee denkt. Ik weet dat je via configuratiescherm weer het e.e.a. kan terug zetten. Ik dacht eigenlijk dat het door Windows Update kwam, en die bewuste Update wilde verwijderen, en dat alles weer zo zou worden weergegeven zoals ik het had ingesteld.
Vr.gr. klaartje
21 mei 2014 om 11:18.
Klaartje zegt:
Vanmiddag een paar uurtjes hier mee bezig geweest, om alles zo in te stellen zoals ik dat altijd had. De tekst op balken kan ik niet lezen, en diverse balken hebben een andere kleur. Dat is niet prettig omdat mijn ogen niet al te best meer zijn.
Wat heb ik gedaan:
Configuratiescherm/persoonlijke instellingen/geavanceerde instellingen voor vormgeving.
Als ik daarop klik, krijg ik een scherm waar ik het e.e.a. kan instellen. Wat schets mijn verbazing.........dat alles staat nog zo ingesteld als ik dat had. Toch geprobeerd dit op de zelfde wijze in te stellen in de hoop dat het zou veranderen. Nee dus!
Mijn vermoede is, dat NVIDIA Graphics Adapter, de boosdoener is. Die heeft een update gemaakt, maar kan die niet verwijderen.
Wie kan mij hier mee helpen. Te meer omdat ik die balken niet kan lezen?
Vriendelijke groet Klaartje
21 mei 2014 om 17:03.
LucasB zegt:
Goedenavond

waarschijnlijk bent u bij een klacht als deze het beste geholpen met een pch hulp aan huis. U kunt de hulp hier aanvragen http://www.seniorweb.nl/pchulp/aan-huis

mvg
Lucas
21 mei 2014 om 19:11.
Niekie zegt:
Surf naar http://www.nvidia.co.uk/page/home.html . Klik links boven op "drivers". Kies "all Nvidia drivers". Kies in het volgende scherm bij optie 2 op: " Graphics drivers". Mogelijk moet je eerst Java installeren. Verder krijg je een melding dat Nvidia een programmaatje wil installeren, om te kijken, welke grafische drivers je nodig hebt. Installeer de aangeboden driver. Als het dan nog niet goed is, ga ik denken, dat de videochip of kaart gebreken veroont.

Niek
22 mei 2014 om 00:20.
Klaartje zegt:
Had al eerder een berichtje verstuurd, maar de knop "versturen" deed niets. Ik heb een plaatje van NVIDIA meegestuurd. Kan iemand daar iets uit opmaken of dat allemaal goed werkt? Anders toch maar een monteur laten komen, want PCHulp kan pas over 14 dagen komen.
Vriendelijke groet Klaartje
22 mei 2014 om 23:35.
Vipvoque zegt:
Ga eens naar apparaat beheer dubbelklik op de grafische kaart en kies in het venster vorige driver terugzetten. Dit als u zeker weet dat u een update daarvan gekregen heeft. Ander laten zoeken naar de nieuwste driver voor uw grafisch kaart.
26 mei 2014 om 18:00.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club