Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Back-up of kopie
Geplaatst op 27 november 2014 om 12:15 door Henk.v.St

Ik versta onder back-up dat het bestand ingepakt wordt en onder kopie een één op één bestand. Momenteel gebruik ik SyncBackFree waarin de keuze is tussen back-up of kopie. Als deze gemaakt zijn en ik klik één van deze bestanden aan dan zie ik geen verschil tussen de back-up (niet ingepakt) en de kopie. Doe ik iets verkeerd en is een incrementele back-up ook in dit prohramma te maken?

Wie kan mij raad geven?

5 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Een backup hoeft niet per se ingepakt te zijn. Een aantal backup-programma's biedt die mogelijkheid om ruimte te sparen, maar een 1-op-1 kopie kan even functioneel zijn.

Het inpakken van bijvoorbeeld MP3-bestanden, JPG-foto's of AVI-films heeft weinig zin: deze bestanden zijn al gecomprimeerd, en kunnen nauwelijks kleiner. Wel zal een backup-programma een overbodige tijd aan het rekenen zijn voordat het er achter komt dat er niets meer valt in te pakken.

Je vraag over een incrementele backup heeft met inpakken of niet niets te maken. Een incrementele backup is een backup waarbij het backup-programma, uitgaande van een voorgaande volledige backup plus eventuele eerdere incrementele backups, alleen die bestanden backupt die er sinds de laatste backup zijn bijgekomen op de originele plek. Of SyncBackFree dat kunstje kan zul je zelf even moeten nakijken; ik ken het programma niet. De Sync in de naam van het ding doet vermoeden dat het eerder twee schijven/mappen synchroniseert. Meestal wordt daarvoor het spiegelprocédé gebruikt. Daarbij wordt alles wat er sinds de laatste backup op de originele schijf is bijgekomen op de backupschijf bijgeschreven. Data die op de originele schijf zijn gewijzigd worden ook op de backupschijf gewijzigd. Data die op de originele schijf zijn gewist worden ook op de backupschijf gewist. 

27 november 2014 om 13:51.
Henk.v.St zegt:

Goede morgen hr Brundibar.

Dank voor uw uitstekende uitleg, hier kan ik wat mee. Voorheen werkte ik met Acronis true Image maar als gevolg van een crash was het niet meer mogelijk deze opnieuw te installeren. Zowel de verkoper van destijds van dit programma, die mij doorstuurde naar de firma, als de firma lieten het afweten. Ja, ik kon een nieuw programma aankopen en nogwel voor de gewone prijs. De Back-ups die ik hiermee gemaakt had was niet meer te gebruiken. Dit programma hoef ik dan ook niet meer, bovendien vond ik het nogal een lastig programma. Via een tip en seniorenweb heb ik het programma SyncBackFree geïnstalleerd. Een simpel programma waarbij ik overweeg de koop-versie te installeren. Voor mij is dit programma een aanrader.

Nogmaals dank ik u voor uw uitleg met vriendelijke groet,

Henk

28 november 2014 om 09:41.
avatar
Ex-lid zegt:

Inderdad, ik werk nu al weer een paar jaar met SyncBackFree en ik kan het een ieder aanraden.

28 november 2014 om 15:53.
Groetend zegt:

Natuurlijk kan ook het backupprogramma worden gebruikt dat standaard al aanwezig is in Windows. Wel zo gemakkelijk.

29 november 2014 om 01:26.
Jan42 zegt:

Ik heb al meerdere programma's gebruikt. Nu backup ik met Genie Timeline, NL talig, kosteloos en eenvoudig.

30 november 2014 om 09:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club