Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
erik
Geplaatst op 11 januari 2015 om 03:41 door erik murman

Ik heb een medion tablet  van aldi.deze vraagt steeds de windows code en als ik die intyp dan geeft dat ëen foutcode en geeft aan dat ik een code moet kopen. Maar alles is voorgeinstalleerd.

nu is het notebook voor garantie terug gestuurd geweest naar medion ,

Wie helpt?

5 reacties
Niekie zegt:

Wordt er echt om het serial van Windows gevraagd? 

Of wordt er gevraagd om het serial van Microsoft Office?

Want vaak wordt op die dingen een proefversie van Office gezet, die je dan een aantel dagen mag gebruiken, waarna er toch gevraagd wordt of je het wilt aanschaffen.

Normaal wordt het serial van Windows 8 en 8.1 in het bios opgeslagen, zodat er geen sticker meer op de tablet zit.

Niek

11 januari 2015 om 13:59.
Jan.Koll zegt:

Je schrijft over twee volkomen verschillende apparaten n.l. een tablet en een notebook.  Iik neem aan dat dat het om een notebook gaat omdat je over een Windowscode rept.

Uitgaande hiervan zal Medion het besturingssysteem hebben vervangen bij de reparatie.  En dan moet inderdaad een nieuwe, bijbehorende productcode worden ingevoerd. Microsoft is erg vervelend met dat soort gezeur.

Heb je bij de retour ontvangen notebook geen papieren van Medion ontvangen met daarin de nieuwe Windows registratiecode, want dat zou ik verwachten.
Zo niet neem dan contact op met Medion, zie deze pagina: https://www.medion.com/nl/service/contact/?msn=0&mm=0

Jan

Aanvulling: ik vermoed, af te leiden uit wat ik lees, dat de harde schijf is vervangen en dat daarbij "gewoon" een andere (met voorgeïnstalleerd Windows, zoals tegenwoordig gebruikelijk bij notebooks/laptops) is geplaatst.  Dat heeft dan tot gevolg dat de productcode van de defecte harde schijf niet meer kan worden gebruikt.

11 januari 2015 om 14:00.
Niekie zegt:

Het kan natuurlijk zoiets zijn Jan:   Hybride notebook

Maar inderdaad is het verwarrend zo.

Niek

11 januari 2015 om 14:06.
tipa1 zegt:

Ik heb gezocht op de website van Medion en vond dit, het gaat weliswaar over Windows 7. Maar er staat dat je de code kunt negeren en nog 30 dagen de tijd hebt om te registreren. Zou het kunnen dat hij bij Medion al geregistreerd is???

Dus nu gewoon proberen om de code te negeren?

UW ZOEKRESULTAAT

ID:

7815

Vraag:

WAAROM KRIJG IK HET BERICHT DAT DE WINDOWS 8 PRODUCT KEY ONGELDIG IS?

Antwoord:

Als er een bericht verschijnt tijdens de installatie van Windows 7 dat de productcode ongeldig is kan een van de onderstaande oplossingen van toepassing zijn: 

- Het product is oncorrect ingevuld. Gelieve correct in te voeren. 
- De product sleutel die werd ingevoerd is niet geschikt voor de geïnstalleerde versie van Windows 7. Controleer dan of de product sleutel overeenkomt met de versie die u wilt activeren. 
- De product sleutel is alleen geldig voor een upgrade versie van Windows 7 en er is geen upgrade versie van Windows op deze machine. Bij het installeren van de upgrade versie van Windows 7 moet er een voormalige installatie van Windows Vista of Windows XP op het apparaat staan. Als je de harde schijf vooraf geformatteerd, is het niet mogelijk om de upgrade met de product key uit te voeren. U zult een voormalige Windows-versie moeten installeren en daarna Windows 7 activeren. 
Meer informatie over de activering kan worden gevonden op hulp Microsofts 'en support website. 

Meer informatie over Windows 7 activering kwesties kunnen worden gevonden op: 

http://windows.microsoft.com/en-GB/windows7/Windows-7-activation-error-0xC004F061 

Wij raden het uitvoeren van de installatie van de Windows 7-upgrade tijdens het uitvoeren van de voormalige Windows-versie aan. Als u wilt dat het formaat van de harde schijf en zijn met behulp van een upgradeversie van Windows 7, heb je het systeem te booten vanaf de Windows 7-upgrade DVD, kies "Custom (advanced)" en "Drive opties (geavanceerd)". 

In het geval dat de product sleutel niet kan worden opgenomen zonder resultaat in een foutmelding, laat het vakje leeg en ga verder met de installatie. U kunt de installatie voltooien op deze manier, maar zonder het activeren van uw exemplaar van Windows 7. U hebt om Windows te activeren 30 dagen na de installatie. Voor meer informatie over het activeren van Windows 7 na de setup, zie "Windows activeren op deze computer".

 

 

11 januari 2015 om 14:56.
DirkB zegt:

Mij lijkt dat de tablet of notebook even terug moet zijn uit reparatie. Dan de standaard installatie doen, eventueel met hulp. Bij dit eenmalig inrichten van het apparaat is het belangrijk om netjes de instructies/vragen af te lopen, dan gaat het snel en goed. De opm. van Jan Koll over 'lastig' van Ms is grappig, ik zag recent een 'geinstalleerde' iPad met id van de eigenaar (die meteen al zijn wachtwoord kwijt was), iCloud met id van zijn zoon, en e-mail van zijn kleinzoon (die nl had opa even geholpen met initialeren van de iPad).

12 januari 2015 om 09:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club