Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Opstartproblemen.
Geplaatst op 20 oktober 2013 om 11:25 door Dobbel.
Mijn PC, Dell Inspirion,W7,3 ½ jaar oud, start moeilijk op uit de slaapstand. Even laten rusten of de stroom eraf halen, hielp tot nu toe wel. Gister liep hij echter helemaal vast, ook als hij opgestart was. Nu na een nachtrust zonder stroom doet hij het weer. Ik vrees dat hij naar de PC dokter moet, maar misschien heeft iemand nog een goede tip voor mij. Alvast mijn dank, Ed.
4 reacties
LucasB zegt:
DE aangesloten hardware, zoals bijvoorbeeld een printer, kan mogelijk de oorzaak zijn van dergelijke problemen. HP heeft daarvoor een probleemoplossing aangegeven die misschien kan helpen.
Kijk eens op de volgende link:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=nl&lc=nl&dlc=nl&tmp_geoLoc=true&docname=c01894141
20 oktober 2013 om 14:55.
Dobbel. zegt:
Bedankt voor je reactie,maar het ligt niet aan de printer.
20 oktober 2013 om 16:06.
Jan.Koll zegt:
Misschien vervuild? Het is ongelooflijk hoeveel stof een computer opslurpt door het ventilatie systeem.
Ik heb ooit een videokaart uit een desktop computer gezien die na ruim 3 jaar gebruik zo verstoft was dat deze spontaan in de brand is gevlogen. En dan bedoel ik dus dat het stof in de brand had gestaan!!

De ventilatieopeningen van mijn laptops worden elke week met een stofzuiger en een kwastje schoongemaakt.
Toen ik nog met desktops werkt werden die, inclusief het inwendige van de voeding, altijd in mei schoongemaakt (stofzuiger + kwastje) om 'zomerklaar' te zijn. Zomerklaar? Ja, want als de temperaturen boven de 25 à 30 graden Celcius komen heeft een computer het zwaar. De warmte afvoer is dan beduidend minder dan in de andere jaargetijden met lagere temperaturen (vergelijk het maar met 's zomers oververhitte auto's).

Download Speccy Free maar eens en installeer het. Dat programma geeft o.m. aan wat de temperaturen in verschillenden delen van je computer zijn

Jan
25 november 2013 om 15:14.
elz599 zegt:
Er zijn vele oorzaken te noemen waardoor een computer vast loopt tijdens het gebruik en het opstarten.
Het kan zijn dat de harde schijf bijna vol is, het werkgeheugen niet meer voldoende is om alle opstartprogramma's te starten samen met de processor omdat er teveel programma's zijn die op dat moment opgestart moeten worden.
Een beschadigd register, het gebruik van illegale software. enz.
Wat je wel kunt doen is de computer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen zodat je weer met een verse installatie kunt beginnen. Het is kost even tijd maar dan heb je ook wat!
Maak van te voren wel een back-up van al je bestanden die niet weg mogen.
29 november 2013 om 16:55.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club