Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
veel bewegende reclame............
Geplaatst op 17 augustus 2015 om 10:54 door Klaartje

Werk met IE 11, Windows7 en Windows live Mail.

Beste helpers,

Plotseling, sinds enkele dagen, wordt ik overladen met bewegende reclame als ik naar een website ga. Word daar tureluurs van! Is er een mogelijkheid om het e.e.a. zo in te stellen dat dit niet meer gebeurd? Mijn provider is xs4ll.
Graag een oplossing.
Vr.gr. Klaartje

8 reacties
Truus zegt:
Als het bij meerdere pagina's is vermoed ik dat er adware, malware of iets dergelijks , dus gewoon 'reklame rotzooi' - op de pc gekomen is. adviseer om malwarebytes of ccleaner eens te gebruiken.
17 augustus 2015 om 16:13.
Niekie zegt:

Ccleaner helpt niet tegen Malware/Adware.

Bij een Malware besmetting :
Begin met een scan met ADWcleaner link. Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes: link en verwijder alles wat gevonden wordt.

Buiten deze twee kan je ook nog: Junkware Removal Tool gebruiken. hier Het maakt wel tevoren een backup van het register.

Als je met IE surft kan je daarna via het menu Extra, Internet Opties en dan het tabblad Advanced je instellingen opnieuw instellen.
Kijk in het menu “ extra “ ook even naar het "Invoegtoepassingen beheren". Zorg dat daar maar 1 zoek machine staat en dat mag Bing of Google zijn.

Niek

17 augustus 2015 om 16:27.
Klaartje zegt:

Dank voor jullie adviezen! Enkele uren geleden heb ik Invoegtoepassingen uitschakelen toegepast. Een aanzienlijke verbetering. PC gaat veel sneller (tot nu toe) en reclame zie ik ook veel minder. Kan ik, al die programma's die Niek aangeeft, wel allemaal installeren? Ik heb uiteraard wél een virusscanner van mijn provider. Of is dat weer iets heel anders? Lijkt mij toch wel nuttig om ADWcleaner te installeren en te scannen. Malwarebytes lijkt me ook wel wat. Zal jullie laten weten hoe het resultaat is.
Vr.gr. Klaartje

17 augustus 2015 om 17:19.
Niekie zegt:

Alleen Malwarebytes installeert zich.
De andere doen alleen een scan en zijn (op een mogelijk mapje of log na, niet meer aanwezig na de scan en de ruiming van gevonden rommel.

Overigens: de gratis versie van Mbam kan je alleen gebruiken om af en toe te scannen.
Het geeft geen constante bescherming. Daarvoor zou je het programma moeten kopen.

En geen enkel antivirus programma helpt tegen Adware. dat is spul dat mee komt met gratis downloads, waarbij bijv. niet voor handmatige installatie wordt gekozen, of niet de juiste (extra) vinkjes worden uit gevinkt.
Malwarebytes werkt overigens prima samen met elk antivirus programma.

Niek

17 augustus 2015 om 20:35.
Klaartje zegt:

Dag Niek,

Zowel ADWcleaner als Malwarebytes geïnstalleerd. Kan er helaas geen touw aan vastknopen omdat het in het Engels is. Ik heb wel gezocht naar de Nederlandse, maar die schijnt er niet te zijn. Het blijken ook proefversies te zijn. Malwarebytes had ik al op mijn PC maar is verouderd. Word er niet veel wijs uit. Ik laat het hier dus maar bij.
Wel bedankt voor je hulp.
Groet Klaartje

17 augustus 2015 om 21:07.
Niekie zegt:

Hoi Klaartje
Als je op m'n foto klikt en even wacht dan zie je een link, waar mijn emailadres achter zit.
Je kunt me even je tel. nr. mailen dan bel ik je van de week even, om het stap voor stap samen te doen.

Niek

17 augustus 2015 om 21:20.
Klaartje zegt:

Dat vind ik bijzonder aardig van je maar............................................ik ben zéér slechthorend en versta daardoor de telefoongesprekken erg slecht. Ik weet dus niet of dat een optie is. De PC is voor mij wel erg belangrijk i.v.m. communicatie. Ik wil het nog even aanzien. De reclame ben ik kwijt en PC is sneller geworden. Mogelijk dat ik op je aanbod nog terug kom, dan doe ik weer een nieuwe oproep.
Hartelijk dank voor je aanbod.
Vr.gr. Klaartje

17 augustus 2015 om 21:33.
Niekie zegt:

Ik begrijp het probleem. Maar graag gedaan en bedankt voor het terug melden.
Doe anders een beroep op PCHulp van Seniorweb. Die komen bij je thuis e.e.a regelen.

Niek

17 augustus 2015 om 22:15.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club