Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Computeronderhoud-Club
Programmas verwijderen
Geplaatst op 4 september 2015 om 19:31 door Harie

Ik heb en Toshiba laptop waarop ik Windows10 heb geupload, origineel was Windows 8.1waar veel programmas zijn voorgeinstalleerd door de leverancier die ik niet gebruik. Het zijn de volgens Thoshiba programmas: Addendum-Desktop Assist-Display Utility-eco Utility-Function Key-Manuels-Password Utility-PC Health Monitor-Recover media Creator-Service Station-System Driver-System Settings-TEMPRO-Video Player.
Kan ik die zomaar verwijderen, zo ja welke?

1 reactie
Niekie zegt:

Ik ken de rest van de programma's die je gebruikt niet, maar ik zou de Recover media Creator niet verwijderen, tenzij je al herstel dvd's hebt gemaakt.
Overigens kan je dat verwijderen uitstellen, door ze eerst gewoon uit te schakelen, zodat ze niet meer mee opstarten.

Tik bij zoeken: systeemconfiguratie.
Kies het tabblad "Services" en vink onderdaan aan "alle Microsoft services verbergen"
Wat overblijft zou in principe uitgevinkt kunnen worden (Bijna zeker het spul van Toshiba) , op je antivirus programma na.

Daarna klik je op het tabblad "Opstarten" en klik je op "taakbeheer openen"
Daar klik je zo nodig op het tabbals "Opstarten" en op "Meer details". Dan krijg je een lijstje met alles wat mee opstart.
Elk daarvan zou je kunnen uitschakelen, ( bijna zeker dat spul van Toshiba) alweer op je antivirus programma na. Dan klik je op "Toepassen" en "OK".
Daarna start je de pc opnieuw op.

Zodra je nu iets mist, of er werkt iets niet helemaal goed, kijk je naar de malding en zie je vermoedelijk welke je teveel hebt uitgeschakeld.
Dan weet je ook de weg om het weer aan te vinken of in te schakelen.

Mis je na een aantal weken helemaal niets dan zou je ze kunnen verwijderen, hoewel ze nu je systeem niet meer belasten (ze starten niet meer op)

Niek

4 september 2015 om 22:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Computeronderhoud-Club?
Computeronderhoud-Club