Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
avatar
Synchroon wijzigen adresboek
Geplaatst op 3 november 2015 om 20:31 door Ex-lid

Ik zoek een mogelijkheid om e-mails en een adresboek synchroon op de computer en op de iPhone te laten lopen. Ik bedoel dat ik wijzigingen in het ene adresboek vanzelf zou willen kunnen terugvinden in het adresboek van de iPhone.Zal Outlook van Office 365 aan die wens kunnen voldoen? Of is er een andere oplossing die misschien zelfs beter is?

Dank alvast envriendelijke groet van Mirjam

15 reacties
DirkB zegt:

Mijn contactenstaan in de personen-hub van Windows 10 (eerder Windows 8.1) en worden ook gebruikt bij Outlook (Office 365) en andere e-mailprogramma's. Zo ook mijn agenda. Het transport van de gegevens gaat via het microsoft-account en komt in de cloud terechtop Outlook.com. Vraag is of Apple een app heeft die de gegevens op kan pikken. Bij Android kan het, waarom bij Apple niet denk ik dan, wie weet het?
Mijn vrouw en ik gebruiken zo de contact- en agendagegevens op 6 apparaten. Wijzigen kan ook vanaf elk apparaat en in de cloud.

3 november 2015 om 21:58.
MaritaA zegt:

https://support.apple.com/nl-nl/HT204283

wat bedoel je precies met mails synchroon te houden?

met b.v een google account zou alles synchroon kunnen lopen tussen een apple en een windows, zowel mail, contacten (adresboek) als agenda.

Het is bekend dat outlook veel problemen geeft op een Apple apparaat.

3 november 2015 om 22:33.
avatar
Ex-lid zegt:

Interessant, de personen-hub van Windows 10, die heb ik nog niet serieus genomen.
Jammer dat Outlook veel problemen geeft op een Apple apparaat. Ik wil andere e-mailadressen gebruiken dan gmail of hotmail; ik denk, MaritaA dat een google account dan niet lukt, of vergis ik me?

3 november 2015 om 22:56.
MaritaA zegt:

mail synchroniseren, zoals jij vraagt is een kwestie van ze op beide apparaten instellen, doe dat op het moment dat je meerdere apparaten gebruikt met het IMAP protocol, anders wordt het vaak een rommeltje. Dit is dus afhankelijk of je providermail gebruikt , die iMAP ondersteund of niet.
Hotmail is overigens ook van outlook, het zijn allemaal "microsoft" onderdelen en dus geschikt en werkend op apparataten die dit ondersteunen,
Apple is een ander besturingssysteem, dus er moeten omwwegen gebruikt worden.

Begin even te vertellen welke mail je gebruikt dus alles achter de @.
en welke contacten.
Dus wat gebruik je op je windows pc , want dat is wat je ook op je iPhone wil hebben als ik het goed begrijp.
Maar ik denk dat je gewoon dat icloud voor windows moet installeren, anders kan je nooit wat dan ook syncen tussen apparaten met twee verschillende besturingssytemen.

3 november 2015 om 23:09.
DirkB zegt:

Mirjam, synchroon lopen van mail doe je m.b.v. de IMAP instelling op elk apparaat. Dan zijn de e-mails en mappen altijd overal gelijk.
Marita wat met de Google account kan, kan ook met de Microsoft account. Dat is een persoonlijke keuze. Voor zo'n account kan elk e-mailadres gebruikt worden maar bij voorkeur (niet noodzakelijk dus) is dat e-mailadres provider onafhankelijk.
En ... is dit iets dat helpt?

3 november 2015 om 23:11.
avatar
Ex-lid zegt:

Mijn e-mails lopen op PC en iPhone wel gelijk met IMAP instellingen, maar adresboek is niet gekoppeld. Ik overweeg Office 365, maar mis zicht op koppeling online. Sinds Windows 10 al mijn data heeft opgegeten is het extra interessant dat ik hetdegelijk organiseer. I-cloud voor Windows ken ik nog niet, ook interessant.

3 november 2015 om 23:21.
DirkB zegt:

Ik werk met Office 365 (momenteel is dat Office 2016) en die synchroniseert lustig mee (e-mailadressen als IMAP gedefinieerd) voor e-mail, contacten (=tevens adresboek) en agenda (meerdere). Daarnaast gebruik ik de e-mail app van Windows 10, die werkt sneller (maar soms kan Outlook iets meer). Alles is altijd gesynchroniseerd op elk apparaat via de Microsoft account. (maar een apple heb ik niet, met android werkt het)

3 november 2015 om 23:35.
avatar
Ex-lid zegt:

Hartelijk dank Dirk voor het betrokken antwoord

3 november 2015 om 23:47.
MaritaA zegt:

Dirk, daar staat toch al hetzelfde wat ik als link plaatste "icloud voor windows"maar omdat apple apparatuur mijn vak is weet ik dat het de helft van de tijd niet werkt/ synct. Outlook en icloud.
wat wel perfect werkt is google tussen apple en windows.

4 november 2015 om 00:26.
avatar
Ex-lid zegt:

Dank MaritaA voor je inzicht;ik ga proberen met icloud voor windows de aansluiting te organiseren terwijl ik vooral de mogelijkheden vanwindows blijfbenutten.

4 november 2015 om 08:05.
RoyBosman zegt:

Hallo Mirjan, ik werk thuis met Windows, maar heb ook een Mac. Mijn mails, contacten en agenda lopen overal synchroon. Ik heb een google-account (die kun je zonder @Gmail. Com adres aanmaken) koppel je daar je gewenste adres aan dat je volledig gaat beheren.

Op de ipad heb ik wel een icloud account toegevoegd voor de backup van fotos en die Google account bij andere account gezet. Per account kun je aangeven waarvoor je die wilt gebruiken. Bv contacten bij iclou uit en bij Google aan. Ik werk al een paar maanden zo, geen problemen !

4 november 2015 om 08:27.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Bosjesman, dus jij werkt met google ipv outlook? Mooi, ik ga kijken hoe google andere accounts kan verwerken. Dank je

4 november 2015 om 09:28.
MaritaA zegt:

Mirjam jouw vraag heeft eigenlijk als onderwerp:
synchronisatie mogelijkheden tussen windows en Apple apparaat.
Mocht je vragen hebben met het instellen, zou ik een vraag daarover stellen in de Apple club.

4 november 2015 om 09:59.
avatar
Ex-lid zegt:

Dat kan wel ja, maar ik vind deze club nu wel interessant omdat ik toch merk vooral gehecht te zijn aan de omgeving van Windows.Mijn iPhonebevalt daarbij prima, en ik vermoed dat ik binnenkort benieuwd ben hoe ik daarvan inderdaad de mogelijkheden kan uitbreiden. Dan kom ik graag verkennen bij de Apple club.

4 november 2015 om 12:13.
MaritaA zegt:

Het is de email club, alles wat betrekking heeft op emails, dus ongeacht besturingssysteem.
De emailclub is niet specifiek voor windows gebruikers, daar is de Windowsclub voor.
MaritaA (beheerder email, pc en randapparatuur, Apple en Veiligheid club)

4 november 2015 om 12:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club