Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
avatar
Gmail
Geplaatst op 17 november 2015 om 15:46 door Ex-lid

Ik beschik over diverse gmail adressen o.a. van clubs). Als ik gmail.com via de IE open dan krijg ik altijd het zelfde emailadres. Ik probeer in de andere gmailadressen te komen door middel van ander account toevoegen. Ik vul het andere emialadres en ww in en dan krijg ik allerlei controles te zien die ik moet beantwoorden door ook bv een alternatief emailadres in te moeten vullen. Ik heb er twee dat een met versatel (is al bekend bij google) en dan de andere met gmail maar die mag je niet gebruiken. Ik kan dus niet bij de anderegmailadressen komenomdat ik steeds vastloop bij de verrekte controles. Het klinkt misschien verward maar ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen. Wie kan me helpen dit op te lossen?

8 reacties
fred612 zegt:

Ik heb ook meer email adressen en die werken goed en openen met 1x wachtwoord. Bedoel je met controles dat ze vragen naar nieuw ww en code van email of telefoon? Dat is 1 malig als iemand anders of jijzelf fout heeft geprobeerd inteloggen. Dus ja veiligheid maar even 1x doen

17 november 2015 om 16:58.
RuudM zegt:

Het kan heel goed.
Open een adres en klik dan op de profiel foto of afbeelding rechtsboven. Dan komt dit te voorschijn ( zie plaatje) en kan er 1 of meerdere adressen toegevoegd worden.

Ik gebruik Google als startpagina in IE en door daarin Gmail aan te klikken komen de ingevoerde adressen in beeld om te kiezen.
Ruud

17 november 2015 om 18:41.
RuudM zegt:
Correctie op mijn vorige bericht. De genoemde methode gaat op met Google Chrome en Google als startpagina.
Met Internet Explorer gaat de keuze via die zelfde profielfoto of afbeelding.
Ook een plaatje van hieronder.
Ruud
17 november 2015 om 18:59.
Groetend zegt:

De werking verschilt dus per browser en werkt in de ene beter dan in de andere. Mocht het niet lukken, gebruik dan een e-mailclient (WLM bijv)

17 november 2015 om 21:59.
avatar
Ex-lid zegt:

Graag wil ik weten wat een e-mailclient is. Ik gebruik versatel, live en dus gmail. Wat is het verschil tussen live en en WLM?

18 november 2015 om 16:48.
RuudM zegt:
Een emailclient is een programma. Bijvoorbeeld Windows Live Mail wat werkt via een account bij een provider.
Van die provider is ( destijds? ) een emailadres ontvangen.
Dat kan er zo uitzien (is maar een voorbeeld)
janjansen@kpn.nl
Gmail en Outlook.com (opvolger van Hotmail) is WEBMAIL Een van de grote verschillen is dat van een emailprogramma de gegevens op de eigen computer staan, bij WEBMAIL staat er niets op de eigen computer maar alles op de server van Google (Gmail) of Microsoft (Outlook.com)
Door inloggen kijk je als het ware in de gegevens die bij een ander staan.
Dit is een uitleg van een amateur hoor !
Ruud
18 november 2015 om 17:59.
Groetend zegt:

Gmail en Outlook.com (of hotmail enz)kan ook uitstekend via Windows Live Mail, ofOutlook (onderdeel van Office), of de mailapp van Windows 10. Hetkenmerk van Gmail en Outlookis niet dat het webmail is, het kenmerk is dat het provider onafhankelijk is.
Webmail kan metELK e-mailadres, zoals ook ELK e-mailadres via een mailprogrammakan worden gebruikt.
Wel klopt het dat je via webmail de e-mails niet naar de computer haalt, met een e-mailprogramma wél (2 varianten: POP en IMAP).
Ik gebruik altijd het e-mailprogramma (op tablet en smartphone zijn dat apps), omdat je op die manier je e-mailadressen bij elkaar hebt, en altijd IMAP zodat alles altijd overal gelijk blijft en bewerkt kan worden.

18 november 2015 om 23:59.
avatar
Ex-lid zegt:

Bedankt voor alle reacties. Ik ga uitzoeken wat voor mij het beste is.

19 november 2015 om 14:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club