Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
berichten niet gevonden in e-mail
Geplaatst op 7 december 2015 om 15:52 door Klaartje

Vanmorgen is Windows10 teruggezet naar Windows7.
Nu is mijn probleem dat ik in de opslagmappen, bij iedere e-mail die ik aantik, het bericht krijg "berichten niet gevonden". Dat is niet prettig omdat ik juist daar die opslagmappen voor heb gemaakt óm die e-mail te kunnen terug lezen. Weet iemand hoe ik die berichten weer kan lezen? Ik heb al het e.e.a. geprobeerd bij e-mail opties, maar kom daar niet uit. Graag reactie.

Ik werk nu weer met Windows7, IE11 en WLM.
Bij voorbaat dank.
vr.gr. Klaartje

11 reacties
Groetend zegt:

Is de e-mail ingesteld als POP of IMAP?

7 december 2015 om 15:54.
Klaartje zegt:

Hallo Dirk,

De e-mails zijn ingesteld op POP3. Hoop dat je hier iets mee kan. Achter alle opslagmappen staat het aantal wat niet(?) gelezen is, als ik het goed heb begrepen.
Ik hoor graag.
Klaartje

7 december 2015 om 16:05.
Groetend zegt:

Ik had gehoopt dat het IMAP is want dan staan alles ook buiten de PC bewaard. Bij POP weet ik niet direct de oplossing. Het zou niet weg mogen zijn maar het risico bestaat altijd.

7 december 2015 om 16:09.
Klaartje zegt:

Toch bedankt voor de moeite. Wel heel naar als ik al die berichten kwijt ben
Vriendelijke groet
Klaartje

7 december 2015 om 16:13.
Niekie zegt:

Klaartje:
Als je de namen van de mappen nog allemaal weet: maak een nieuwe map aan met dezelfde naam en als het goed is staat je mail daar weer in.

Als je de namen niet meer weet:

Ga in de verkenner naar "bestand" en dan "Map en zoek opties wijzigen". Klik op het tweede tabblad van het schermpje en vink aan dat je "verborgen bestanden zichtbaar moeten zijn. (dus NIET systeembestanden).
Blader daarna via de verkenner naar C:\Users\"gebruikersnaam"\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail.
Kopiëer de gehele map Windows Live mail naar een externe harde schijf of usb stick. (zorg dat WLM niet geopend is, anders lukt dit niet).

Daarna open de WLM en ga via "bestand" naar "Berichten importeren".
Je bladert naar het externe medium en klik klikt de map Windows Live Mail 1 keer aan.
Daarna klik je op importeren.

Wacht rustig tot alles klaar is en kijk daarna onderin de linker mappen kolom van WLM. Daar vindt je de map "Geimporteerde Items".
Als je het voor de map staande driehoekje aanklikt open je de submappen. En daar moet ergens de zoek geraakte opslag mappen.

Hierna zet je de map-eigenaschappen in de verkenner weer terug.

Niek

7 december 2015 om 19:21.
Klaartje zegt:

Hallo Niek,

Al weer een tijdje geleden dat je mij eens goede raad gaf.
Wat je nu allemaal schrijft moet ik eens rustig bekijken. Ga er morgen speciaal voor zitten;)).
Ik laat je weten of het is gelukt.
Bedankt en groet
Klaartje

7 december 2015 om 20:14.
Klaartje zegt:

Dag Niek,

Het geen jij mij adviseerde is, denk ik wel gelukt. Nu heb ik in de "opslagmappen" een map Geïmporteerde berichten er bij gekregen, waarin ook weer de meeste persoonlijke mappen staan, maar wel met ongelezen berichten. Ik ben uren bezig geweest om al die ongelezen berichten als gelezen aan te klikken. Hoe ik nu verder moet, weet ik niet. Kan ik nu die map "Geïmporteerde berichten verwijderen?

Ik wilde mijn e-mailberichten op mijn externe harde schijf zetten. Maar ik kreeg een bericht dat ik eerst die hardeschijf moest formateren. Dan ben ik toch alle bestanden van mijn externe hardeschijf kwijt?
Vr.gr.Klaartje

8 december 2015 om 11:36.
Klaartje zegt:

Nog even. Ik krijg nu ook geregeld een schermpje "Windows Live Date wordt hersteld". Hoe kan ik dat voorkomen?
Klaartje

8 december 2015 om 11:46.
Niekie zegt:

Oei oei..... Als je in een map met ongelezen berichten staat, klik je op 1 berichtregel en daarna druk je op de CTRL toets (hou die vast) en druk de "A" even in.
Alle berichten in die map worden dan geselecteerd en met een rechtsklik in het geselecteerde gebied kan je dan een keuze maken: gelezen/verplaatsen/verwijderen.

Stel je had een map "bewaren"
Je maakt een nieuw extra map aan onder je Postvak In. Met de naam "Bewaren"
Dan ga je naar je geïmporteerde map "bewaren" selecteert de gehele inhoud zoals hierboven is beschreven en kiest met rechts voor verplaatsen. Dan wij je de nieuwe map "bewaren" aan en de mail wordt keurig overgezet.

En als je een bericht krijgt dat een externe schijf geformatteerd moet worden, dan kan dat ernstig zijn. Als de schijf zichtbaar is in de verkenner: Klik er met rechts op, kies dan "Eigenschappen" en kies daar "Controleren" Afhankelijk van welke Windows je gebruikt moet je dan nog een extra vinkje zetten bij repareren. Windows probeert de schijf dan te herstellen. Ik zelf zou de schijf niet meer vertrouwen.

Oei nog een vraag toen ik aan het tikken was. Gewoon WLM laten herstellen!!
Niek

8 december 2015 om 11:49.
Klaartje zegt:

Hallo Niek,
Ik zou je nog even laten weten of het e.e.a. is gelukt.
Met CTRL en A, is het goed gegaan en kon mijn keuze maken.
Maar in de opslagmappen kwamen wel vreemde toestanden zoals Geïmporteerd etc. Wist daar niet goed raad mee. Heb wél het e.e.a. geprobeerd. Kreeg ook in de opslagmappen dubbele personen.

De externeschijf was ook een probleem omdat er niets meer opstond. Toen heb ik maar het computerbedrijf gebeld van mijn PC. Die heeft vanmiddag alles in orde gemaakt. Zelfs heb ik alle bestanden van mijn externe hardeschijf weer terug.Blij, blij!
Misschien goed om te weten,omdat hij mij vertelde dat, als je Windows10 had geïnstalleerd, en daarna weer terug wil naar Windows7, dat ditnogal watproblemen geeft, vooral w.b. e-mail. Door jouw toedoen was ik al een eind op weg, maar het werd mij té ingewikkeld;)).
Bedankt voor je hulp.
Klaartje

9 december 2015 om 20:45.
Niekie zegt:

Graag gedaan en bedankt voor het terug melden. Mooi dat het is opgelost!
Niek

9 december 2015 om 21:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club