Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Windows Live mail en Outlook
Geplaatst op 14 december 2015 om 14:05 door Wilco38

Enkele dagen geleden kreeg ik een email van microsoft dat binnen enkele weken veranderingen zouden plaats vindne in Windows Live Mail, waardoor het mogelijk zou worden dat WLM geen berichten meer zou kunnen ontvangen.
Microsoft gaf twee opties:
a. Updat WML. Dat kon via de link in het email bericht. Dit geadaan maar nu werkt mijn WML niet meer. Heb dit weer kunnen corrigeren via een herstelpunt.
b. Gebruik te maken van de ingebakken Mail binnen Windows. Dat werkt wel, maar mijn berichten bewaren via opslag (storage) zoals in WML kan vlgs mij niet.

Het programma WML vond ik een prima programma en overstap naar Mail in Windows heeft bij geen voorkeur, tenzij opslag (storage) mogelijk is. Via print is het mogelijk de brechten te bewaren, maar dat is wel erg omslachtig.

Heeft iemand ervaring op dit gebied?

gr.
Wim Verbaan

12 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Aan de linkerkant van Mail staan "Mappen". Daar staan alle berichten in bij mij.

14 december 2015 om 14:52.
Freedom zegt:

Wij hebbeneen ooklaptop met Windows 8.1 en daar gebruiken wij ook WLM.
Ik wist niet dat er met WLM gestopt wordt.
Wat gaat het dan worden?
Weet iemand waar ik meer hierover meer informatie kan vinden!
(Hoe bijvoorbeeld demails en mappen overgezet kunnen worden naar het andere e-mailprogramma!?

14 december 2015 om 15:22.
Wilco38 zegt:

Er wordt niet met W@ML gestopt, maar er worden veranderingen aangebracht, waardoor het mogelijk is dat je geen berichten meer ontvangt. Hierbij de tekst van het bericht dat ik ontving:
Beste gebruiker,
Over enkele weken brengen we een aantal wijzigingen in onze e-mailservices aan die van invloed kunnen zijn op uw e-mailaccount voor @outlook.com, @hotmail, @live of @msn. Door deze wijzigingen kan het zijn dat uw e-mail niet wordt afgeleverd bij het door u gebruikte Windows Live Mail 2012.
Om Windows Live Mail 2012 te kunnen blijven gebruiken om e-mail voor uw account te ontvangen of te verzenden, dient u de nieuwste update te installeren die hier staat.
Als u Windows Live Mail 2012 in Windows8, Windows8.1 of Windows10 gebruikt, raden we u aan over te stappen op de ingebouwde Mail-app in Windows als u verbonden wilt blijven en de nieuwste functie-updates voor Windows8, Windows8.1 en Windows10 wilt blijven ontvangen.
Windows Live Essentials 2009 en 2011 worden niet meer ondersteund en u dient te upgraden naar Windows8/8.1 of Windows10 en de Mail-app of www.outlook.com te gebruiken. Klik hier voor meer informatie over de Mail-app.
We raden alle gebruikers van Windows Live Mail in Windows 7, Windows8 en Windows8.1 ook aan om te upgraden naar Windows10 en de ingebouwde Mail-app te gebruiken om verbonden te blijven en de nieuwste functie-updates te kunnen ontvangen.
We raden u aan deze e-mail voor eventuele referentie te bewaren.
Bedankt voor uw begrip en bedankt dat u het programma blijft gebruiken.

14 december 2015 om 15:52.
Groetend zegt:

WLM stopt nu nog niet maar de laatste versie is wel van 2012 dus het loopt een keer af.
Betr de mailapp van Windows 10 of 8.1: normaliter (als het e-mailadres dit aankan en dat wordt steeds gebruikelijker) werkt deze met IMAP d.w.z. de e-mails worden ook op een centrale plek bewaard. Wel is het zo: als u ze op de PC wegdoet, worden ze centraal ook weggegooid. Daarom is mijn gewoonte:
Ik maak mappen onder de inbox en bewaar daar de e-mails die ik niet kwijt wil. Dat is ook handig als er een nieuwe PC komt en erbij een tablet/smartphone, je hoeft dan niets te doen.
Attentiepuntje: bij sommige e-mailproviders is de opslagruimte beperkt. Dit speelt niet/nauwelijks bij Outlook.com (hotmail, live, outlook)en Google (gmail).
Apart opslaan is voor mij niet meer nodig.

14 december 2015 om 15:56.
Groetend zegt:

Betr de vraag van Soundman (Hoe bijvoorbeeld demails en mappen overgezet kunnen worden naar het andere e-mailprogramma!?
-> Bij IMAP behoef je niets te doen omdat dit automatisch synchroniseert via de cloud (je e-mailprovider)

14 december 2015 om 15:59.
Niekie zegt:

Zie ookdeze vraagstelling bij Microsoft. Carlos van Microsoft geeft onderin antwoord op de vraag.
Kijk ook even naar deze opmerking over hetzelfde onderwerp.

Niek

14 december 2015 om 16:38.
Johanneke45 zegt:

Door bovenstaande berichten word ik als gebruiker van Windows 7 met WLM wel een beetje zenuwachtig. Het lijkt erop dat ik nu gedwongen word, alhoewel ik dat niet van plan was,om Windows 10 te downloaden om WLM nog te kunnen gebruiken. Of lees ik dat niet goed. Mijn email is nog van casema dus niet met IMAP.

Johanneke

14 december 2015 om 17:13.
Groetend zegt:

Johanneke, het is niet zo dat je naar W10 moet overstappen om WLM te kunnen blijven gebruiken. Wel zou ik rustig aan eens gaan nadenken over wat vernieuwing.
Voor oorspronkelijke vraagsteller en dorpsgenoot Wim Verbaan: heb je inmiddels voldoende info?

14 december 2015 om 18:15.
Wilco38 zegt:

O10 Het blijft typisch dat microsoft een link geeft voor een update en dat je na installatie tot de ontdekking komt datwml niet goed meer werkt. Eigenlijk wilde ik weten of er meedere gebruikers zijn die dit probleem hebben. De fout kan ook bij mij liggen
Voor wat betreft mail in windows 10, ik vond het prettig in wml dat ik mappen kon aanmaken om mijn berichtengerubriceerd kon bewaren. Kennelijkmoet je om te rubriceren de zoekfunctie
Gebruiken, want mappen aanmaken lijkt niet te kunnen.
In elk geval, dorpsgenoot,, bedankt voor je antwoord.
Met vr gr

14 december 2015 om 18:39.
Niekie zegt:

Lees de links die ik plaatste. Ja er zijn veel meer mensen die het probleem hebben van een niet werkende WLM na de patch/update van Microsoft.
En WLM blijft voorlopig wel werken.
Microsoft jaagt je een beetje min of meer "verplicht" naar Windows 10, maar het blijft nog steeds jouw pc.
Past eind juli 2016 moet je voor W10 gaan betalen. Voor die tijd dus wel een definitieve beslissing nemen.

Niek

14 december 2015 om 19:12.
Groetend zegt:

Het probleem is niet uniek, er is een andere melding en ik had vandaag een bezoeker op het leercentrum. Daarvoor snel even in de mailapp een account gemaakt zodat zij nog kon mailen.
Hm, mappen maken in de mailapp lukt inderdaad niet, had ik nog niet ontdekt. Omdat het IMAP is, gebruikt hij ze echter wel. Ik denk dat hier nog wel een aanpassing voor gaat komen. Voorlopig kan de map in de cloud worden gemaakt.

14 december 2015 om 19:26.
Niek. zegt:

Eerder vermeldde ik dat WLM niet meer werkt bij mijn providermail, bij uitgaande e-mail.
Ik sta hierin niet alleen.
Als ik WLM gebruik met outlook werkt het perfect.
In mail is alles perfect. Bij mijn provider regent het klachten, maar bij hem ligt het probleem niet.
Maar bij WLM van Microsoft.
Niet voor niets zetten bij programma op standaard zetten en je hebt WLM staan, en klikt op Microsoft instellingen, de app Mail op standaard zet.
WLM verdwijnt en dat merken sommigen van ons nu al.
(al zijn er omweggetjes voorlopig)
Nog even dit: ( later geplaatst):
Als er dan een niet outlook methode is gebruikt,
blijft deze hangen op : uit.
Het kan goed zijn als U beide mail mogelijkheden gebruikt en even naar mail gaat, het bericht in uit alsnog verzonden wordt.

14 december 2015 om 19:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club