Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Veranderd e-mail
Geplaatst op 1 februari 2016 om 22:35 door finmoro

Van minstens twee organisatie's namelijk NLE en Ziggo heb ik mailtjes ontvangen die veranderd zijn terwijl ze op mijn inbox staan, het ging bij de NLE om een aanbod gas en elektriciteit en bij Ziggo om een veranderde afspraak, ze sturen dus geen nieuw mailtje maar ze veranderen de tekst op een eerder gestuurd bericht, hoe kan dit?, hebben hier meer mensen ervaring mee?, en wat is de geloofwaardigheid van de berichten die deze organisatie's sturen ze kunnen immers alles achteraf wijzigen.

4 reacties
Niekie zegt:

Ze kunnen veel, maar geen mailtjes die u al gelezen heeft wijzigen.
Zijn het geen tweede mailtjes met een gewijzigde tekst?
Pas even op dat het geen phishing is.

Niek

2 februari 2016 om 08:36.
Marixius zegt:

Het zou kunnen gaan om tekst die op de website van de betreffende instantie staat in het voor u bestemde deel. De mail leest door middel van ingesloten HTML dan de tekst van de website, op dezelfde wijze als afbeeldingen van een website in een mailtje getoond worden. Zowel plaatjes als tekst kunnen door de betreffende instantie gewijzigd worden zonder het mailtje te hoeven aanpassen, de HTML blijft immers ongewijzigd.

2 februari 2016 om 10:27.
finmoro zegt:

Sorry voor het laat reageren, maar ik had even geen tijd. Heb nog geprobeerd om de betreffende mailtjes te achterhalen maar ze waren al verdwenen. Wat Niekie betreft, in mijn beleving is het toch zo gegaan als ik verteld heb, en wat Marixius zegt, het zou wel een plausibele verklaring zijn, blijf het toch een vreemde zaak vinden, bedankt voor jullie reactie.

4 februari 2016 om 11:39.
Niekie zegt:

De verklaring die Marixius geeft is de meest waarschijnlijke.
Verstuur zelf eens een mailtje en probeer dan de teskt van het mailtje bij de ontvanger te wijzigen. Dat gaat je alleen met een zware hack lukken misschien.

Niek

4 februari 2016 om 13:21.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club