Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Groepsadres
Geplaatst op 5 februari 2016 om 09:05 door nieuwlb83

Hoe maak ik een groeps adres aan in window live mail
Mvg Pieter

7 reacties
Niekie zegt:

Ik neem aan dat u een groepsnaam bedoelt voor een aantal contactperonen.

Ga links onder in het scherm van WLM en klik op Contactpersonen.
Klik bovenin op Categorie en geef de naam in die u de groep wilt geven.
Sleep daarna de adressen die je in die groep wilt hebben er naar toe.

Opmerking: WLM is niet zo betrouwbaar met Categorieën. Soms zijn er ineens personen uit zo'n categorie verdwenen. Dat probleem bestaat al heel lang en is niet opgelost door Microsoft.

Niek

5 februari 2016 om 15:18.
nieuwlb83 zegt:

Niekie bedank werk pefect
Groet Pieter

5 februari 2016 om 17:09.
Niekie zegt:

Oke graag gedaan en bedankt voor het terug melden.
Niek

5 februari 2016 om 22:08.
Trebla zegt:

Niekie's ervaring van het verdwijnen van personen heb ik niet. Bij mij werkt het perfekt en heb meer dan 650 adressen als sekretaris van een drietal verenigingen en een stichting die ik keurig netjes heb gegroepeerd en heb op die manier een kleine 20 kategoriën. Een aparte kategorie voor de leden sec en een voor het Dagelijks Bestuur en het hele bestuur. De stichting heeft alleen een bestuur en geen ledenen dat is dan heel makkelijk.
Uiteraard komen en gaan er mensen en die werk ik dan bij of voer ze afmaar heb er, naar mijn beste weten, nog niet één spontaan zien verdwijnen.
Maar ik heb deze klacht al eerder gehoord dus is het er wel degelijk. Ik hoorde verder dat er programma's zijn, apps in W'10, die het mailprogramma kunnen beïnvloeden. Welke apps werd er niet bij verteld. Misschien een tip?

8 februari 2016 om 11:46.
DirkB zegt:

Trebla, W 10 heeft bijv. een personen hub. Elke tablet en smartphone heeft dat ook. Contacten ingebracht in WLM, kunnen via het Microsoft account automatisch worden gedeeld en komen dus ook terecht op andere apparaten en in apps. Dus acties op dergelijke apparaten en in de betr. apps hebben effect op de personenlijst en op bijv. WLM. Je kunt vanaf elk apparaat alles wijzigen als dat zo is ingericht, met alle voordelen die daarbij horen.
Hier thuis: alle contactpersonen en agenda's tegelijk op 6 apparaten (2 personen). De WC kalender of het adresboekje of de papieren agenda zijn er niet meer.

8 februari 2016 om 17:13.
Trebla zegt:

Ben ik dan een gelukkig man?? Ik heb slechts een heel oud Samsung mobieltje dat alleen kan bellen en SMS-en. En zo lang dat ding werkt in noodgevallen als ik b.v. alleen op mijn racefietsjes weg ben of als vrijwillig chauffeurop de Belbus Noordkop zit en hulp nodig heb, ben ik niet van plan zo een modern apparaat aan te schaffen. Kortom, geen last van dat alles. En een Microsoft account heb ik ook al niet. Ja ik loop een beetje achter denk ik maar heb er vrede mee.

8 februari 2016 om 22:51.
DirkB zegt:

Nou een'modern apparaat', mijn 1ste smartphone (die heette toen nog niet zo maar hij was het wel) kocht ik in 2004. Maar zoals met alles, niets moet alles mag. Afijn dat is een andere discussie :-)

8 februari 2016 om 23:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club