Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Outlook 2016
Geplaatst op 10 februari 2016 om 16:53 door nicolay

Hoi allemaal,
heb een probleem dat ik zelf niet opgelost krijg.
Er zijn in outlook 2016 drie mappen in het engels (Drafts-Send en Trash)
maar ik wil dit graag in het Nederlands,hoe moet ik dit doen?
Alvast bedankt Nicolay

14 reacties
Niekie zegt:

Hier vond ik de uitleg over Office 2013 en Windows 8.1 en dat zal in Office 2016 niet veel anders zijn, met eventueel Windows 10.

Niek

10 februari 2016 om 16:59.
TheoJ zegt:

Heb dit "probleem" ook. 3 mappen, Drafts, Sent en Trash zijn Engels, van 2 accounts (IMAP), de rest van mijn mappen in de accounts (5) zijn allemaal Nederlands.
Heb gedaan wat Niekie adviseerde, niets lukt. Alle 3 blijven Engels.
Ik vermoed dat dit aan de provider (Ziggo) ligt.

17 februari 2016 om 10:36.
fred612 zegt:

Download Thunderbird en hang alle email programma's hierin . outlook of msoffice outlook 2016 ?
Alle programma's op 1 pagina en in het nederlands .
Wat kan ziggo die vaak de schuld krijgt, metverschilende mail progamma's te maken hebben??

17 februari 2016 om 11:08.
TheoJ zegt:

Hoe gaat dat? Heb nooit gehoord dat je aan Thunderbird een ander mailprogramma kunt "hangen". Ik heb geen verschillende mailprogramma's. Gebruik MS Office 2016 en daarvan Outlook. Hierin 5 accounts waarvan 2 IMAP. En bij deze 2 zijn de 3 aangegeven mappen in het Engels. Bij de pop3-accounts dus niet. Toevallig heb ik Ziggo als provider (trouwens zelden problemen in al die jaren). Ik mag dus concluderen dat de provider deze 3 mappen heeft gerenamed.

17 februari 2016 om 11:24.
DirkB zegt:

Ik denk niet dat Ziggo er een rol in speelt, ik heb geen Ziggo en zie een combinatie van NL-talige en Engelstalige submappen, het is zelfs dubbelop. Ik denk dat het komt omdat ik op verschillende apparaten verschillende mailprogramma's/-apps gebruik. Ik maak mij er geen zorgen over.
En inderdaad, je kunt in een mailclient (thunderbird bijv) geen andere mailprogramma's hangen, wél mailaccounts. Maar waarom Thunderbird t.o.v. het uitstekende Outlook ... (is andere discussie).
Ik raad wél aan om de IMAP-instelling te behouden, dit is dé werkwijze bij het gebruiken van meerdere apparaten en inmiddels nagenoeg standaard.

17 februari 2016 om 11:43.
fred612 zegt:

Bij POP staan de gegevens op je eigen pc dat kan in Nederlands. bij imap staan ze bij de eigenaar gmail =google en outlook= ms enz die zijn wereldwijd dus engels en blijkbaar niet nederlands te maken daar zal de doorzender=provider ziggo of kpn of ander niet veel aan kunnen doen als de eigenaar dat niet toelaat. Mozilla Thunderbird is een soort shellwaarin je de anderen kunt transporteren en gebruiken. Werk ik al jaren mee en werkt prima en is overzichtelijk. Eris heel veeltoelichting en uitleg te vinden net als van Mozilla Firefox een soort W edge.

17 februari 2016 om 12:00.
TheoJ zegt:

bij imap staan ze bij de eigenaar gmail =google en outlook= ms
Gmail, Outlook.com zijn géén IMAP accounts maar webmail.
Bij IMAP blijven de berichten ook bij de provider staan tot ik ze verwijder.
Hier de uitleg van Wikepedia:
Internet Message Access Protocol, meestal afgekort tot IMAP, is een protocol voor het synchroniseren van e-mail. Eigenlijk wordt er direct op de mailserver gewerkt. Inmiddels is IMAP aan versie 4 toe. IMAP houdt de e-mails bij op de server in een mappenstructuur. Deze wordt dan gelinkt aan het "Postvak IN" van de ontvanger. IMAP houdt een mappenstructuur bij van alle gebruikers. Daarom is het veel complexer dan POP3. IMAP maakt het mogelijk dat een e-mailclient, zoals Outlook Express of Thunderbird, alleen een header op kan halen, of een gedeelte van een bericht. Dat is handig als er via een langzame verbinding of op een pda mail wordt binnengehaald.

17 februari 2016 om 12:18.
fred612 zegt:

Iedere mail mogelijkheid heeft zijn eigen ,andere voor en nadelen waar gebruikers aan gewend zijn. Ook zijn er heel veel meer instellingen en voorkeuren mogelijk.
De vraag was ned mappen kop dat kan ikin Thunderbird maar pop en web en imap kunnen dit weer veranderen; het gaat om welke prioriteit je stelt ensoms zijn niet alle wensen haalbaar of bekend en daarkunnen SWleden somshelpen met andere ervaringen en eigen ideeën.

17 februari 2016 om 13:57.
Niekie zegt:

Ik heb hier een account van @outlook.com en een account van @gmail.com in WLM en die hebben allemaal Nederlands talige submappen.
Dus het kan anders.

Niek

17 februari 2016 om 14:09.
TheoJ zegt:

Maar die 2 zijn geen IMAP-accounts

17 februari 2016 om 14:12.
Niekie zegt:

Oh nee?

17 februari 2016 om 14:30.
DirkB zegt:

Webmail doe je via een internet browser, IMAP of POP via een mailclient (Outlook, WLM, Thunderbird, ....).
Bij webmail werk je rechtstreeks op de site van de provider (hetnet, xs4all, gmail, outlook, enz).
Bij IMAP wordt de e-mail op de PC permanent gesynchroniseerd met het internet. Daarom is dit zeer geschikt om te worden gebruikt op meerdere apparaten.
Bij POP wordt e-mail van het internet verwijderd (tenzij je dat uitzet) en op de PC opgeslagen. Daarom is dit niet geschikt om te worden gebruikt op meerdere apparaten.
Webmail is wel op meerdere apparaten te gebruiken maar dat is ongebruikelijk bij smartphones.
Maar nu gaat het niet meer over de meerdere mappen.

17 februari 2016 om 16:40.
TheoJ zegt:

Ben toch nog eens gaan zoeken.
Bij Ziggo IMAP kun je de mapnamen niet wijzigen.
gr, Theo

5 maart 2016 om 16:52.
DirkB zegt:

Bij webmail zal de provider wel bepalen hoe de standaard basismappen heten.
Als ik bij mijzelf kijk dan ligt de oorzaak niet bij de provider maar bij het e-mail programma. De foto laat de mappen zien van een al lang bestaand e-mailadres bij xs4all dat op meerdere apparaten in meerdere mailpogramma's is/wordt gebruikt.

5 maart 2016 om 18:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club