Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: E-mail-Club
Libre office mail
Geplaatst op 18 februari 2016 om 11:16 door fred612

Als ik eenbrief maak in libre office is er een knop om de brief direct per mail te verzenden. Dat wil en lijkt op WLM of Mailapp W10. De mail komt echter niet bij mijn gekozen adressen aan of soms bij 1 na enkele dagen met bericht van de mail postmaster DELAY. Bij de MAILAPP W10 zie ik wel verzonden.Thunderbird staat als standaaard mail programma met hierin ziggo, gmail en outlook. Waar staat een knop of nummer verkeerd of moet in WLM en Mailapp instelllen???

4 reacties
Groetend zegt:

Als een bericht in de mailapp staat als 'verzonden', dan is hij echt op pad gegaan. Vertraging kan ontstaan bij een e-mailprovider (die van jezelf of van de bestemming).
Omdat het bericht kennelijk wél aankomt zij het met vertraging, zal er geen fout zijn gemaakt met het e-mailadres.
Verder: in de mailapp van W10 worden e-mailaccounts door gebruikers wel eens op de verkeerde plek ingebracht, omdat men niet goed kijkt. Zie het bijgevoegde plaatje: outlook moet bovenaan, gmail bij google, ziggo bij overige.

18 februari 2016 om 11:41.
HenkW zegt:

Hallo Fred,
Libre office moet je zelf instellen als je een brief wilt verzenden.Volgens mij doe je dat in Libre Office Writer, dan naar extra en daan Opties daarna weer Libre office openen dmv + en dan op Standaardbrief E-mail. Volgens mij kun je daar de instellingen van de provider doen. Ikzelf gebruik ook Libre office maar stuur elke brief als bijlage weg in WML.
gr. Henk

18 februari 2016 om 11:42.
Groetend zegt:

Oh dat instellen in Libre-Office klopt inderdaad, zie hier
Ik zag ook een handleiding al gaat die niet specifiek in op het instellen.
Hoe dan ook als hij in de mailapp van W10 als 'verzonden' staat, dan is hij verzonden.
Het geeft wel meer zekerheid en m.i. minder gedoe om, zoals Henk W aangeeft, een document als bijlage te verzenden vanuit de mailapp W10 of een ander e-mailprogramma.

18 februari 2016 om 14:07.
fred612 zegt:

allen dank het is gelukt ik kan nu direct brieven uit open off mailen en ze komen ook snel aan.
het gegeven dat iets verzonden is maar nergens aankomt is natuurlijk niet prettig. Kies een account'' kon ik niet vinden, waar staat dat?>>en kon account niet verplaatsen, Ziggo stond boven en heb die verwijderd en nu staat outlook bovenaan.In de open offbalk bij extra> helemaal onderaan optie>,internet> en dan proxy> imap-mail.outlook.com en 993 ingevuld Door de discussies had ik het idee dat WLM en mailapp w10 twee internet programma's zijn, WLM heb ik niet en bij mailapp stond nog 408hotmail ook hier outlook enz ingevuld en mailw10 werkt nu ook.

18 februari 2016 om 14:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de E-mail-Club?
E-mail-Club